Συνάντηση Γιάννη Πλακιωτάκη με Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών Σιγκαπούρης H.E. Chee Hong Tat

Η δυναμική των οικονομικών και ναυτιλιακών σχέσεων της Ελλάδος με την Σιγκαπούρη επιβεβαιώθηκε χθες στην διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών της Σιγκαπούρης Mr. Chee Hong Tat.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022», κατόπιν πρωτοβουλίας της σιγκαπουριανής πλευράς και είχε ως στόχο της να επιβεβαίωση τις ισχυρές ναυτιλιακές σχέσεις των δύο κρατών καθώς και την αγαστή συνεργασία τους επί επίκαιρων θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον ΙΜΟ.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διεξαγωγή του παγκόσμιου δια θαλάσσης εμπορίου, ως παραδοσιακά ναυτιλιακά κράτη και επιβεβαίωσαν τους ιστορικούς δεσμούς ναυτιλιακής συνεργασίας σε διμερές και διεθνές επίπεδο.


Επίσης συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις για τη ναυτιλία μεταξύ των οποίων η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, η διαφαινόμενη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στελέχωσης των πλοίων και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και η σημασία τήρησης των κανόνων του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και των Συμβάσεων του ΙΜΟ.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικές υφιστάμενες σχέσεις και τη σημασία της ναυτιλίας ως πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία συνιστά εφαλτήριο συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλος Ευάγγελος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας.


Από πλευράς Σιγκαπούρης τον κ. Chee Hong Tat συνόδευε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αρχής Ναυτιλίας και Λιμένων της Σιγκαπούρης Ms Quah Ley Hoon καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ναυτιλιακής διοίκησης της.

1234

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα είναι η 22η διπλωματική δύναμη στον κόσμο – Οι 10 κορυφαίες χώρες

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 22η θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη διπλωματική ισχύ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Διπλωματίας 2024 που καταρτίζει το  Ινστιτούτο Lowy της Αυστραλίας. Η έκθεση απεικονίζει τα διπλωματικά δίκτυα 66 χωρών και εδαφών της Ασίας,

Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη των δέκα – Το DNA, οι σημειώσεις και οι «γκάφες»

Στις 19 Ιανουαρίου 2024, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, δύο από τους πρόσφατα συλληφθέντες για τρομοκρατία ακούγονται να λένε σε μεταξύ τους συνομιλία: «Να πας να το μπουμπουνίσεις, να κάτσεις να

Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 29 μέρες, φέτος;

Χωρίς δίσεκτα έτη, το χειμερινό ηλιοστάσιο θα έπεφτε τον Ιούνιο. Αυτό θα συνέβαινε επειδή ο χρόνος περιστροφής της Γης γύρω από τον Ήλιο δεν διαρκεί ακριβώς 365 ημέρες. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της NASA, το ηλιακό έτος (περιστροφή Γης περί

ΑΑΔΕ: Στενεύουν τα περιθώρια λαθρεμπορίας καυσίμων – Νέα ψηφιακά εργαλεία φορολογικής εποπτείας τίθενται σε λειτουργία

Την έναρξη ηλεκτρονικής παραλαβής στο σύστημα Εισροών-Εκροών των δεδομένων από τις Φορολογικές Αποθήκες και τις Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης και τη λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων Πλωτών Μέσων (Δεξαμενοπλοίων) ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, με εγκυκλίους του διοικητή της ΑΑΔΕ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο