Συνάντηση νέου Δ.Σ. Ε.Α.Α.Λ.Σ. με ΥΝΑΝΠ κ. Ι. Πλακιωτάκη

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα στο ΥΝΑΝΠ συνάντηση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Από πλευράς Ε.Α.Α.Λ.Σ. στον Υπουργό τέθηκε σειρά ζητημάτων, που αφορούν στην Ένωσή μας και, ιδίως, όλα τα μέλη της. Ειδικότερα, ζητήθηκε:

(1) Σύσταση «Γραφείου Αποστράτων», υπαγόμενου στο Γρ. Αρχηγού Λ.Σ.

(2) Ανάληψη πρωτοβουλίας από το Αρχηγείο για την έκδοση απόφασης συγγραφής της Ιστορίας του Λ.Σ.

(3) Τροποποίηση υφιστάμενων διατάξεων, για τον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας Αποστράτων», ώστε αυτός να συμπίπτει και να συνεορτάζεται με την «Ημέρα Ίδρυσης Λ.Σ.»

(4) Επαναλειτουργία της «θέσης Λ.Σ. (help-desk) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών», με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των μελών της Ένωσής μας.

(5) Ρύθμιση εκκρεμούντων ζητημάτων, που άπτονται της «Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης», με απώτερο στόχο την κατάργησή της, σε συμμόρφωση με τις εκδοθείσες σχετικά δικαστικές αποφάσεις.

(6) Επαναφορά της διάταξης, που ρυθμίζει την «προαγωγή Αρχικελευστών-Ανθυπασπιστών» σε Σημαιοφόρους ε.α., με σκοπό την ψήφισή της από το Κοινοβούλιο.

Αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας, ο κ. Πλακιωτάκης εκδήλωσε τη βούλησή του να μεριμνήσει για τη συνολική ικανοποίησή τους.

Από πλευράς μας, παραμένουμε ικανοποιημένοι από τις παρασχεθείσες διαβεβαιώσεις, αλλά, παράλληλα, περιμένουμε απτά αποτελέσματα.

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη των ζητημάτων και το αποτέλεσμα των ενεργειών, ενώ θα παρεμβαίνει, όπου και όποτε απαιτηθεί, τηρώντας ενήμερα τα μέλη της.

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

 

Σταύρος Βοϊδονικόλας                             Δημήτρης Σαϊτάκης

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ευχαριστώ του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ…

Ευχαριστώ όλους τους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες και ιδιαίτερα όσους συναδέλφου -φίλους ανταποκρίθηκαν στο προσωπικό  κάλεσμα που τους απηύθυνα με αποτέλεσμα σε  μόλις σε 3 ημέρες από την ανακοίνωση πραγματοποίησης του συνεδρίου να συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετοχών . Ευχαριστώ

Λιμενικό: Σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών – Το κόστος έκτακτης ιατρικής περίθαλψης στους συνοδούς (!)

Οι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση από τους συνοδούς χειριστές (Κ-9 ) συνδράμουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η αποτελεσματική όσφρηση τους εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet