Συνάντηση Π.Ο.Λ. με Δήμαρχο Πάρου και Πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου

Σε συνέχεια επίσκεψης της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών στο Λιμεναρχείου Πάρου (εδώ)  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπεύθυνου Επικοινωνίας Αθουσάκη Εμμανουήλ και του Πρόεδρου της Ένωσης Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου Σιγάλα Νικόλαου με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μπιζά Κωνσταντίνο  και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου κ. Γκόγκα Αλέξη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στο Γραφείο του Δημάρχου όπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν του συναδέλφους του Λιμεναρχείου Πάρου καθώς και θέματα που υπέπεσαν στην αντίληψη της Ομοσπονδίας μας.

Κυρίαρχο θέμα ήταν  η εξεύρεση μόνιμης λύσης για την μεταστέγαση του Λιμεναρχείου Πάρου με την συνδρομή του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς σε λιγότερο από δύο (02) μήνες αναμένεται η εκδίκαση σε τελικό στάδιο της υπόθεσης  για την απόδοση του ακινήτου στον ιδιοκτήτη του και την κατ’ ουσίαν έξωση της Λιμενικής Αρχής.

Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή τους:

Ø  Στο θέμα της άρνησης σύναψης σύμβασης από τοπικούς πρατηριούχους για την  προμήθεια καυσίμων προς κάλυψη αναγκών επιχειρησιακών μέσων Λ/Χ Πάρου ( πλωτά – χερσαία) .

Ø  Για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαβίωσης , να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης επιδόματος στέγασης.

Ø  Στην προμήθεια δύο  (02) πολυμηχανημάτων (εκτύπωσης – σάρωσης) και δέκα (10) καθισμάτων γραφείου.

 

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου μας ενημέρωσε για επικείμενη αναβάθμιση των  λιμενικών εγκαταστάσεων του Λιμένα Παροικιάς.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ μας διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Λιμενική Αρχή  στηρίζοντας εμπράκτως τα στελέχη της που προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμβάλουν στην ασφαλή και ομαλή διακίνηση των επισκεπτών και των πολιτών του νησιού.

Από την πλευρά μας θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΔΛΤ όσο και με τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μέχρι την επίλυση των ζητημάτων.

Η Ομοσπονδία τηρώντας τις δεσμεύσεις της  θα συνεχίσει μαζί με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις της να αναδεικνύει τα προβλήματα των Λιμενικών Αρχών αναζητώντας λύσεις και καταθέτοντας ρεαλιστικές προτάσεις συνεργαζόμενη με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσφορά της στη Θεσσαλία με 50 εκατ.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τόσο ο Υπουργός Υποδομών

Σημαντικός ακτοπλοϊκός κόμβος το λιμάνι της Ραφήνας

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών λόγω της κοντινότερης απόστασής του από τις Κυκλάδες και την Εύβοια, αλλά και  μελλοντικής του σύνδεσης με τον σιδηρόδρομο και την Αττική οδό, εξελίσσεται το λιμάνι της Ραφήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιότητα της Αρχής

Απαγορευμένες ζώνες για τις μηχανότρατες και νέες προστατευόμενες περιοχές – Οι δεσμεύσεις για τις ελληνικές θάλασσες

Σε περίπου 780 εκατ. ευρώ έχει εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των  21 δεσμεύσεων της Ελλάδας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 που διεξήχθη στην Αθήνα.  Η… μερίδα του λέοντος, ήτοι 500 εκατ. ευρώ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο