Συνάντηση Π.Ο.Λ. με ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για ασφαλιστικά ζητήματα

Πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την 17-10-22 συνάντηση του Πρόεδρου της Π.Ο.Λ. Κυράνη Κων/νου με τον Βουλευτή Βοιωτίας – Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργο Μουλκιώτη και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Παύλο Χρηστίδη .

    Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συναντήθηκαν με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Μαγνησίας στο οποίο ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. είναι μέλος του προεδρείου .

    Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των μεταθέσεων ,το οργανόγραμμα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι των νησιωτικών υπηρεσιών όπως και τα πληρώματα των σκαφών, κυρίως λόγω μεταναστευτικού.

    Με τον Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργο Μουλκιώτη συζητήθηκαν τα σοβαρά ασφαλιστικά ζητήματα που μας απασχολούν όπως και αυτά των ταμείων μας:

  • Κατάργηση και στα Σ.Α. της ειδικής εισφοράς (1%) ν. 3986/2011 στο προωθούμενο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Η πρότασή μας για ένταξη στο σχέδιο νόμου του  Υπουργείου  Εργασίας & Κοινωνικών   Υποθέσεων  «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» ευεργετικών διατάξεων που θα έχουν αντίκρισμα σε όλα τα στελέχη όπως η μείωση του ποσοστού αναγνώρισης των ετών σπουδών ,στρατού, και της τριετίας 90-95 από το 20% στο ποσοστό που ίσχυε πριν το νόμο Κατρούγκαλου ν.4387/2016 σε 6,67%.
  • Η επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση δραματική συρρίκνωση των εσόδων των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών Αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, που προέρχονται από τις εξοπλιστικές δαπάνες της Χώρας και αποτελούν έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των  Ενόπλων Δυνάμεων (ιδίως του Μ.Τ.Ν.), που αποδίδονται με τη μορφή ανταποδοτικών  κρατήσεων ύψους 4% (για τα Μ.Τ.) και 2% (για τους Ε.ΛΟ.Α.) επιβαλλόμενων από το Κράτος επί των πάσης φύσεως εξοπλιστικών συμβάσεων προμηθειών- δαπανών.

    Η Π.Ο.Λ. θα συνεχίσει τις συναντήσεις της με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να αναδειχτούν αλλά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας όπου και αν αυτοί υπηρετούν .

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστρατοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Όταν, το 1919, ιδρύθηκε το Λιμενικό Σώμα, προήλθε από τα «σπλάχνα» του Πολεμικού Ναυτικού.  Έτσι, βάσει εθνικών σχεδίων, το Λιμενικό Σώμα είναι Σώμα υπαγόμενο στο συγκεκριμένο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παρότι στο παρελθόν επανειλημμένα αμφισβητήθηκε, αυτός ο «γνήσιος

21 Απριλίου 1967: Οι Στρατιωτικοί που είπαν ΟΧΙ στη χούντα

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στο γύψο μιας ακόμη στρατιωτικής χούντας. Οι συνέπειες για τον ελληνισμό ήταν βαρύτατες, Επτά χρόνια μετά οι ανόητοι που κατέλυσαν τη Δημοκρατία ξεπουλούσαν και τη Κύπρο. Το στίγμα της χούντας βάραινε

Εκσυγχρονισμός πολλαπλών εκτοξευτών RM-70: Στον εξοπλιστικό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς το Πυροβολικό Μάχης

* Του Κώστα Σαρικά Η ενίσχυση του Πυροβολικού Μάχης αποτελεί προτεραιότητα για τον Στρατό Ξηράς έπειτα και από την επανεξέταση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο εξορθολογισμού που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ των προγραμμάτων που πήραν το «πράσινο» φως

MED-5: Μέτρα πρόληψης των μεταναστευτικών ροών και όχι απώθησής τους ζητούν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Οι πέντε μεσογειακές χώρες που αποτελούν τα νότια σύνορα της Ευρώπης και οι οποίες εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής πίεσης και του προβλήματος της παράνομης διακίνησης απεύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταματήσει να έχει πολιτικές κυρίως

Μετάβαση στο περιεχόμενο