Συνάντηση της Ενότητας με τον υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Κώστας Κατσαφάδος τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των ναυτικών μας μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Την αισιοδοξία του, ότι τη φετινή τουριστική περίοδο θα επισκεφτούν την Ελλάδα πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια, εξέφρασε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση ο Κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των ναυτικών μας μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Για το σκοπό αυτό με εντολή του υπουργείου και σωστό σχεδιασμό απομακρύνθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα όλοι οι Έλληνες ναυτικοί που εργάζονταν σε ελληνικά ή με ελληνική σημαία πλοία.

Εν συνεχεία ο υφυπουργός ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες για το θεσμικό πλαίσιο καθαρής ενέργειας (πράσινα πλοία) με πρακτικά, ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα βήματα.

Ως βασικό κίνητρο για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα υπογράψει άμεσα τη συνεργασία για την ενίσχυση των άγονων γραμμών και θα δοθεί προτεραιότητα με συμβάσεις πολυετούς διάρκειας για τα καθαρά, υβριδικά πλοία.

Επίσης ανέδειξε την προσπάθεια του υπουργείου για safe water sports με συστηματικούς ελέγχους και ανανεωμένο πληροφοριακό σύστημα επιθεωρήσεων.

Την ΕΝΟΤΗΤΑ εκπροσώπησαν ο Τάσος Γκιάτης, ο Μάνος Αγγελάκης και ο Σταύρος Σιάνος.

Συνάντηση της Ενότητας με τον υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative