Συνάντηση της Ενότητας με τον υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Κώστας Κατσαφάδος τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των ναυτικών μας μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Την αισιοδοξία του, ότι τη φετινή τουριστική περίοδο θα επισκεφτούν την Ελλάδα πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια, εξέφρασε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση ο Κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των ναυτικών μας μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Για το σκοπό αυτό με εντολή του υπουργείου και σωστό σχεδιασμό απομακρύνθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα όλοι οι Έλληνες ναυτικοί που εργάζονταν σε ελληνικά ή με ελληνική σημαία πλοία.

Εν συνεχεία ο υφυπουργός ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες για το θεσμικό πλαίσιο καθαρής ενέργειας (πράσινα πλοία) με πρακτικά, ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα βήματα.

Ως βασικό κίνητρο για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα υπογράψει άμεσα τη συνεργασία για την ενίσχυση των άγονων γραμμών και θα δοθεί προτεραιότητα με συμβάσεις πολυετούς διάρκειας για τα καθαρά, υβριδικά πλοία.

Επίσης ανέδειξε την προσπάθεια του υπουργείου για safe water sports με συστηματικούς ελέγχους και ανανεωμένο πληροφοριακό σύστημα επιθεωρήσεων.

Την ΕΝΟΤΗΤΑ εκπροσώπησαν ο Τάσος Γκιάτης, ο Μάνος Αγγελάκης και ο Σταύρος Σιάνος.

Συνάντηση της Ενότητας με τον υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 μέσω της σχετικής

Επιστροφή ενοικίου: Τα 6 SOS για να μην την χάσετε

Αιτία αυτού του κινδύνου είναι η μη ορθή συμπλήρωση των κωδικών του εντύπου Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης, στους οποίους δηλώνονται τα στοιχεία για τα ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2025. Οι δικαιούχοι της επιστροφής ενός ενοικίου του 2025 ανέρχονται φέτος

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.