Συνάντηση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Την Τετάρτη 4 Μαΐου,  ο   πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Γιάννης Φραγκούλης,  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ναυπηγείων – Ταρσανάδων   κ. Βασίλης Βασιλειάδης, και  ο Μηχανικός κ. Χρήστος Βαχλιώτης, πραγματοποίησαν  ενημερωτική συνάντηση με τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στη συνάντηση έγινε μια εμπεριστατωμένη αναφορά σε θέματα αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου, για τα οποία  δρομολογήθηκαν περαιτέρω ενέργειες. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν:
– Η αβεβαιότητα των κατοίκων κυρίως νήσων Καρπάθου, Κάσου και Χάλκης  για την  ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους με Πειραιά, λόγω των συχνά παρουσιαζομένων προβλημάτων και της μη δυνατότητας προγραμματισμού ταξιδιού πέραν του διαστήματος του ενός μήνα.

– Η ανάγκη ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στα νησιά μας, λαμβάνοντας  υπόψη και τα αναφερόμενα στο πρόσφατα (20/04) ψηφισθέν νομοσχέδιο. Θα πρέπει να ενισχυθεί η  τοπική θαλάσσια οικονομία των παράλιων κοινοτήτων, με σεβασμό στην παράδοση και στη διατήρηση του τοπίου, για τη διεθνή ανάδειξη της Ελλάδας ως τον καλύτερο προορισμό αλιευτικού τουρισμού, ιστιοπλοϊκού τουρισμού και εν γένει θαλάσσιου τουρισμού και αναψυχής.

– Η  διοργάνωση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολίτικης, διημερίδας το φθινόπωρο του 2022, στην Ηρωική Νήσο Κάσο, κατά την οποία θα αποδοθεί φόρος τιμής στους Κασιώτες καραβομαραγκούς και ναυτικούς αγωνιστές του 1821.
Επίσης, θα γίνει αναλυτική αναφορά στην αντιμετώπιση του ζητήματος της τεχνικής εκπαίδευσης των νέων στο αντικείμενο της ξυλοναυπηγικής τέχνης και στην  ίδρυση τεχνικής σχολής καραβομαραγκών και δημοτικού καρνάγιου στο νησί.

– Η ανάγκη  για την επέκταση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου και για τους συμπατριώτες της παροικίας μας, ενέργεια που θα τονώσει τις οικονομικές δραστηριότητες στα νησιά μας, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο

– Η Ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα μικρών σκαφών παράκτιας ναυσιπλοΐας, καρνάγια/ταρσανάδες.
Η ανάγκη εξασφάλισης του χώρου άσκησης της δραστηριότητας και των επιθεωρήσεων ξηράς από τα κλιμάκια των Λιμενικών Αρχών και των Νηογνωμόνων επί τμημάτων αιγιαλού και παραλίας, ανά την επικράτεια.

– Η διασφάλιση και ανάδειξη του Τοπίου των παράλιων κοινοτήτων και της ναυπηγικής/ναυτικής/αλιευτικής κληρονομιάς, ως πολύτιμο στοιχείο της πολιτιστικής μας ταυτότητας, καθώς και ως τον κυριότερο τουριστικό πόλο έλξης.
Μετά τη συνάντηση, υπήρξε μια αίσθηση ικανοποίησης από όλους τους παρευρισκομένους και κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης από Τήνο: Θα σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη -Μεγάλο ζητούμενο η ενότητα

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες, έστειλε από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την Κοίμηση της Θεοτόκου. «Με πίστη, θα

Θλιβερό ρεκόρ πνιγμών αναμένεται φέτος στις ελληνικές θάλασσες – Οι βασικές αιτίες και τι να προσέχουμε

«Μαύρο ρεκόρ» του αριθμούν των θανάτων που χάνουν τη ζωή τους στις θάλασσες μας, φαίνεται ότι θα σημειωθεί φέτος. Ήδη, από την 1η Ιουνίου μέχρι και σήμερα, 196 άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα, μεταξύ αυτών αρκετοί

Ανδρουλάκης: Xρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης

Στο Μόντρεαλ βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Με τους ομογενείς στο Μόντρεαλ του Καναδά γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Ελλήνων της ομογένειας παρέστη χθες στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της

Εφορία: Η ώρα των αναδρομικών για τους συνταξιούχους και μισθωτούς – Πως δηλώνονται – Αναλυτικά οι οδηγίες

Οι τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά τα οποία εισπράχθηκαν το 2021. Με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να «τρέχει», μισθωτοί, συνταξιούχοι αλλά και κληρονόμοι συνταξιούχων καλούνται να δηλώσουν τα αναδρομικά ποσά