Συνάντηση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Την Τετάρτη 4 Μαΐου,  ο   πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Γιάννης Φραγκούλης,  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ναυπηγείων – Ταρσανάδων   κ. Βασίλης Βασιλειάδης, και  ο Μηχανικός κ. Χρήστος Βαχλιώτης, πραγματοποίησαν  ενημερωτική συνάντηση με τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στη συνάντηση έγινε μια εμπεριστατωμένη αναφορά σε θέματα αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου, για τα οποία  δρομολογήθηκαν περαιτέρω ενέργειες. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν:
– Η αβεβαιότητα των κατοίκων κυρίως νήσων Καρπάθου, Κάσου και Χάλκης  για την  ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους με Πειραιά, λόγω των συχνά παρουσιαζομένων προβλημάτων και της μη δυνατότητας προγραμματισμού ταξιδιού πέραν του διαστήματος του ενός μήνα.

– Η ανάγκη ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στα νησιά μας, λαμβάνοντας  υπόψη και τα αναφερόμενα στο πρόσφατα (20/04) ψηφισθέν νομοσχέδιο. Θα πρέπει να ενισχυθεί η  τοπική θαλάσσια οικονομία των παράλιων κοινοτήτων, με σεβασμό στην παράδοση και στη διατήρηση του τοπίου, για τη διεθνή ανάδειξη της Ελλάδας ως τον καλύτερο προορισμό αλιευτικού τουρισμού, ιστιοπλοϊκού τουρισμού και εν γένει θαλάσσιου τουρισμού και αναψυχής.

– Η  διοργάνωση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολίτικης, διημερίδας το φθινόπωρο του 2022, στην Ηρωική Νήσο Κάσο, κατά την οποία θα αποδοθεί φόρος τιμής στους Κασιώτες καραβομαραγκούς και ναυτικούς αγωνιστές του 1821.
Επίσης, θα γίνει αναλυτική αναφορά στην αντιμετώπιση του ζητήματος της τεχνικής εκπαίδευσης των νέων στο αντικείμενο της ξυλοναυπηγικής τέχνης και στην  ίδρυση τεχνικής σχολής καραβομαραγκών και δημοτικού καρνάγιου στο νησί.

– Η ανάγκη  για την επέκταση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου και για τους συμπατριώτες της παροικίας μας, ενέργεια που θα τονώσει τις οικονομικές δραστηριότητες στα νησιά μας, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο

– Η Ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα μικρών σκαφών παράκτιας ναυσιπλοΐας, καρνάγια/ταρσανάδες.
Η ανάγκη εξασφάλισης του χώρου άσκησης της δραστηριότητας και των επιθεωρήσεων ξηράς από τα κλιμάκια των Λιμενικών Αρχών και των Νηογνωμόνων επί τμημάτων αιγιαλού και παραλίας, ανά την επικράτεια.

– Η διασφάλιση και ανάδειξη του Τοπίου των παράλιων κοινοτήτων και της ναυπηγικής/ναυτικής/αλιευτικής κληρονομιάς, ως πολύτιμο στοιχείο της πολιτιστικής μας ταυτότητας, καθώς και ως τον κυριότερο τουριστικό πόλο έλξης.
Μετά τη συνάντηση, υπήρξε μια αίσθηση ικανοποίησης από όλους τους παρευρισκομένους και κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ελλάδα είναι…»

Λίνα Νικολακοπούλου Στιχουργός Είναι η χώρα που βιώνω τη ζωή μου μέχρι σήμερα κι εύχομαι μέχρι το τέλος.  Είναι παλιά.  Είναι όμορφη από μόνη της.  Κι ο καθένας μας τη ζωγραφίζει μέσα του από γωνία που την κοιτάζει και με τα χρώματα που

Εκλογές στις 21 Μαΐου προκήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Τα άλλα θέματα του υπουργικού συμβουλίου Κύριο θέμα της σημερινής συνερίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

Εκλογές: Ολοι εναντίον όλων με φόντο τις συνεργασίες

Σε φάση πλήρους ανάπτυξης εισέρχεται η αντιπαράθεση των κομμάτων με επίκεντρο τις συνεργασίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «αυτοδύναμες κυβερνήσεις από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα», καθώς και για τον κίνδυνο ακυβερνησίας από την απλή αναλογική. Οι αναφορές του προκάλεσαν την

To Ην. Βασίλειο απέκτησε νέο tour operator κρουαζιέρας και είναι Ελληνικός! Πακέτα με διαμονή σε Αθηναϊκά ξενοδοχεία

Η ελληνική εταιρία κρουαζιέρας Celestyal Cruises ανακοίνωσε το λανσάρισμα του νέου της brand, Celestyal Holidays, το οποίο θα δραστηριοποιηθεί στον κλάδο του οργανωμένου τουρισμού και θα απευθύνεται στην αγορά του Ην. Βασιλείου. Όπως μεταδίδει το Travel Mole, η εταιρία κρουαζιέρας

Μετάβαση στο περιεχόμενο