Συνάντηση του Δήμου Ελευσίνας με τη λιμενική αρχή για τη διακίνηση LNG

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Γιώργο Κουμπέτσο & τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Απόστολο Καμαρινάκη, επεδίωξε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, παρουσία και του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Λιάσκου, με θέμα το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και του Ο.Λ.Ε., που αφορά και στη διακίνηση αερίου από την εγκατάσταση του «Κρόνου».

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ελευσίνας: «Η ανωτέρω απόφαση, για την οποία ούτε υπήρξε ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, πολλώ δε μάλλον, συγκατάθεση, προβλέπει τμήμα λιμενικών εγκαταστάσεων στη θέση Κρόνος, συνολικού εμβαδού 3 στρεμμάτων, να χρησιμοποιηθεί προσωρινά για τη θαλάσσια μεταφορά βυτιοφόρων φορτηγών LNG με προορισμό τη Ρεβυθούσα.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την απόσυρση της απόφασης, κάτι που εξέφρασε και σε όλους τους συναρμόδιους φορείς και εμπλεκομένους.

Παράλληλα, τέθηκε το θέμα του Master Plan, για το οποίο δεσμεύτηκε ο Ο.Λ.Ε. πως θα υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής το επόμενο διάστημα.

Συζητήθηκαν τα μείζονα ζητήματα απομάκρυνσης των επιβλαβών και επικινδύνων ναυαγίων ΔΙΟΝ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ & SOLENSKI, slops καθώς επίσης και η υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα στην προβλήτα στη βάση των Αμερικανών.

Τέλος, κατέστη για ακόμη μία φορά σαφής η υποχρέωση του Ο.Λ.Ε. στους χώρους ευθύνης του, στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως, σε ζητήματα που αφορούν στην καθαριότητα, τον οδοφωτισμό και τις διαγραμμίσεις».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ανέφερε πως: «Ως Δημοτική Αρχή, θέλουμε να λάβει τέλος αυτή η διαδικασία στον Κρόνο και γι’ αυτόν τον λόγο, ζήτησα και συνάντηση με το Υπουργείο Ναυτιλίας, τη ΔΕΣΦΑ και τους Βουλευτές της Δ. Αττικής. Αυτή η απόφαση πέρα από το γεγονός ότι αντιβαίνει τις περιβαλλοντικές ανάγκες της ήδη βεβαρημένης περιοχής, αντιβαίνει και τις εξελίξεις που έχουμε δρομολογήσει για τον Δήμο μας και το παραλιακό μέτωπο. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει η ανάπλαση της οδού Ωκεανιδών, ένα έργο για το οποίο και έχει γνώση το Υπουργείο Ναυτιλίας. Από όλα τα παραπάνω, συμπεριλαμβανομένων και των αντικειμενικών δυσκολιών που δεν μπορούν να ξεπεραστούν, είναι βέβαιο πως αυτός ο προγραμματισμός ΔΕΣΦΑ και Ο.Λ.Ε. δεν μπορεί να γίνει. Η συνάντηση βέβαια, περιείχε πληθώρα θεμάτων τόσο για τις ευθύνες του Ο.Λ.Ε. στο παραλιακό μέτωπο όσο και για τις απαιτήσεις μας ως προς την απομάκρυνση των ναυαγίων».

Συνάντηση του Δήμου Ελευσίνας με τη λιμενική αρχή για τη διακίνηση LNG

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καζάν – Καζάν και στην Έρευνα και Διάσωση;;;

Θα θυμόσαστε, βέβαια, τον Ερντογάν που, συχνά, χρησιμοποιεί τη φράση αυτή εννοώντας ότι στο Αιγαίο δεν θα γίνεται τίποτε χωρίς να πάρει μερίδιο η Τουρκία. Η φράση αυτή μας ήρθε στο μυαλό, παρακολουθώντας την εξέλιξη του ναυαγίου που έγινε τις

Εφετείο: Που κινούνται οι έρευνες για τον 34χρονο πρώην παίκτη ριάλιτι

Ο άνδρας εκτιμάται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Σε αίνιγμα για γερούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση με τον πρώην παίχτη ριάλιτι ο οποίος «μπούκαρε» στο Εφετείο με το αυτοκίνητό του και στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά αλλά και το ασύλληπτο ποσό του 1,5

Τραγωδία στην Κάλυμνο: Νεκρός 17χρονος ψαροντουφεκάς

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από λουόμενο, για πιθανό συμβάν πνιγμού ατόμου που διενεργούσε υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία με χρήση τυφεκίου αλιείας, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΘΕΡΜΑ¨ ν. Καλύμνου. Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου το καταδρομικό Έλλη τορπιλίζεται από ιταλικό υποβρύχιο στην Τήνο

15 Αυγούστου του 1940 και οι προκλήσεις της φασιστικής Ιταλίας έχουν φθάσει στον ύψιστο βαθμό κλιμάκωσης και θράσους. Η Τήνος ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τους χιλιάδες πιστούς στην εκκλησία της Μεγαλόχαρης, για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου. Στο κατάστρωμα  του καταδρομικού «Έλλη», ναύτες και αξιωματικοί ντυμένοι με στολές εξόδου.