Συνάντηση του Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών με τον Σύνδεσμο Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022, αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων συναντήθηκε και συζήτησε με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟ.Σ.ΚΕ.Σ.ΘΑ.Μ. ή AMSCC).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους των καινούργιων γραφείων του Συνδέσμου, σε πολύ καλό κλίμα, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ με το Σύνδεσμο. Το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ εκπροσωπήθηκε από τον νέο του Διοικητή Πλοίαρχο (ΠΝ) Αντώνιο Νιρό και τον υποδιοικητή του Πλοίαρχο (ΛΣ)Αναστάσιο Ζαΐμη, ενώ ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του, κ. Ιωάννη Κοτζιά, τον Αντιπρόεδρο κ. Άγγελο Παύλου, το Γενικό Γραμματέα, κ. Δημήτρη Κιττέ, το Σύμβουλο κ. Ιωάννη Κουρκούλη και το μέλος κ. Θάνο Παπαδόπουλο.

Οι δύο οργανισμοί προχώρησαν σε αμοιβαία ενημέρωση για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία τους, το μεν ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ως προς την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή, Πλοιάρχου ΠΝ Αντωνίου Νιρού, ο δε Σύνδεσμος σε σχέση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Ο Διοικητής του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ανέλαβε να κοινοποιεί προς το Σύνδεσμο τις αναζητήσεις θαλασσίων μεταφορών που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του, και να συμβουλεύεται τα επιτετραμμένα στελέχη του Συνδέσμου για την επίλυση θεμάτων που προκύπτουν.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ιωάννης Κοτζιάς, επιβεβαίωσε την εκπεφρασμένη διάθεση του Συνδέσμου να συνδράμει αποφασιστικά στην ανάληψη στρατηγικών θαλασσίων μεταφορών με τη συμμετοχή του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ και τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνογνωσίας προς το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των οργανισμών.

Ακολούθησε ενδελεχής συζήτηση με αναφορά στις ανατροπές στο διεθνές σκηνικό που επέφεραν τόσο η πανδημία, όσο και η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, αλλά και οι εντεινόμενες Τουρκικές προκλήσεις, και τον τρόπο που όλα τα ανωτέρω επέδρασαν στις θαλάσσιες μεταφορές. Κατόπιν, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών για τη συνεχιζόμενη συνεργασία των δύο οργανισμών, που αισίως έχει εισέλθει στη δεύτερή της δεκαετία.

Οι Διοικήσεις των οργανισμών δεσμεύτηκαν να ξανασυναντηθούν σύντομα για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας τους.

Συνάντηση του Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών με τον Σύνδεσμο Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Απουσία ναυαγοσώστη στην αστική παραλία, Λιμενικος βούτηξε και ανέσυρε αγνοούμενο κολυμβητή

Νεαρή Λιμενικος σε υπηρεσία συνοδού στο Ναυαγοσωστικο σκάφος, σε αναζητήσεις τους νεαρού κολυμβητή, μολις τον εντόπισαν βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να τον ανασύρει με ασφάλεια Ο 21χρονος κολυμπούσε το βραδυ της Δευτέρας (08/08) στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρωμεϊκός

VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Γράφτηκε από τον D-Mitch   VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG Αυτό το άρθρο αφορά ένα νέο σκάφος που κατασκευάστηκε από τη VIKING Norsafe Hellas, το MUNIN S1200 Cabin HCG, το οποίο θα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι τώρα, μεταξύ

Γιάννης Πλακιωτάκης : 175 εκατ. για λιμάνια και 80 εκατ. για άγονες

Nέα 255 εκατ. για την ακτοπλοΐαH χρηματοδότηση έργων, οι επιδοτήσεις γραμμών, τα οφέλη για τους νησιώτες και τον τουρισμό Ένας από τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του YNANΠ και του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι η διαρκής στήριξη της ελληνικής ακτοπλοΐας,