Συνάντηση του Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών με τον Σύνδεσμο Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022, αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων συναντήθηκε και συζήτησε με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟ.Σ.ΚΕ.Σ.ΘΑ.Μ. ή AMSCC).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους των καινούργιων γραφείων του Συνδέσμου, σε πολύ καλό κλίμα, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ με το Σύνδεσμο. Το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ εκπροσωπήθηκε από τον νέο του Διοικητή Πλοίαρχο (ΠΝ) Αντώνιο Νιρό και τον υποδιοικητή του Πλοίαρχο (ΛΣ)Αναστάσιο Ζαΐμη, ενώ ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του, κ. Ιωάννη Κοτζιά, τον Αντιπρόεδρο κ. Άγγελο Παύλου, το Γενικό Γραμματέα, κ. Δημήτρη Κιττέ, το Σύμβουλο κ. Ιωάννη Κουρκούλη και το μέλος κ. Θάνο Παπαδόπουλο.

Οι δύο οργανισμοί προχώρησαν σε αμοιβαία ενημέρωση για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία τους, το μεν ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ως προς την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή, Πλοιάρχου ΠΝ Αντωνίου Νιρού, ο δε Σύνδεσμος σε σχέση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Ο Διοικητής του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ανέλαβε να κοινοποιεί προς το Σύνδεσμο τις αναζητήσεις θαλασσίων μεταφορών που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του, και να συμβουλεύεται τα επιτετραμμένα στελέχη του Συνδέσμου για την επίλυση θεμάτων που προκύπτουν.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ιωάννης Κοτζιάς, επιβεβαίωσε την εκπεφρασμένη διάθεση του Συνδέσμου να συνδράμει αποφασιστικά στην ανάληψη στρατηγικών θαλασσίων μεταφορών με τη συμμετοχή του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ και τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνογνωσίας προς το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των οργανισμών.

Ακολούθησε ενδελεχής συζήτηση με αναφορά στις ανατροπές στο διεθνές σκηνικό που επέφεραν τόσο η πανδημία, όσο και η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, αλλά και οι εντεινόμενες Τουρκικές προκλήσεις, και τον τρόπο που όλα τα ανωτέρω επέδρασαν στις θαλάσσιες μεταφορές. Κατόπιν, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών για τη συνεχιζόμενη συνεργασία των δύο οργανισμών, που αισίως έχει εισέλθει στη δεύτερή της δεκαετία.

Οι Διοικήσεις των οργανισμών δεσμεύτηκαν να ξανασυναντηθούν σύντομα για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας τους.

Συνάντηση του Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών με τον Σύνδεσμο Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Παππάς στη Βουλή: Το Αγαθονήσι δεν έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα άλλα νησιά

Σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Γιώργου Νικητιάδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου απάντησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς το μεσημέρι της Δευτέρας. Αντικείμενο της ερώτησης ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου. Στην πρωτολογία του

Γιορτή Πυροβολικού: Παρουσία ΥΦΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ στον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στον επίσημο εορτασμό της Μνήμης της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού (Ν.

Εργασία αποστράτων: Οι απόψεις ΕΑΑΛΣ αναρτήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση

Στο άρθρο 114 με τίτλο «Κίνητρα απασχόλησης συνταξιούχων – Αντικατάσταση άρθρου 20 ν. 4387/2016» επικεντρώθηκε ο σχολιασμός του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ, που περιλαμβάνεται στην παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιεύεται για την πληρότητα της

Υπόθεση Καργιώτη: Ταυτοποιούν τα πρόσωπα που μιλούσαν στον ασύρματο

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα, σηματοδοτεί το υπόμνημα που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη

Μετάβαση στο περιεχόμενο