Συνεχίζεται η ομηρία του Φ/Γ RUEN σημ. Μάλτας στη Σομαλία

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Το Φ/Γ “RUEN”, σημ. Μάλτας, απήχθη στις 14 Δεκεμβρίου στην Αραβική Θάλασσα και, έκτοτε, παραμένει αγκυροβολημένο πλησίον των Σομαλικών ακτών και στενά παρακολουθούμενο από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πηγές, για τη βουλγαρική διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου οι συνθήκες κατάληψής του παραμένουν αδιευκρίνιστες. Το 18μελές πλήρωμα που βρισκόταν στο πλοίο κατά την εκδήλωση του συμβάντος προέρχεται από την Myanmar, την Αγκόλα και τη Βουλγαρία.

Οι μελιταίες Ένοπλες Δυνάμεις και Αρχές ως και η ενωσιακή ναυτική δύναμη “Επιχείρηση Atalanta” στη Σομαλία συντονίζουν την στενή παρακολούθηση του πλοίου.

Σύμφωνα με το Transport Malta, η πορεία του Φ/Γ “RUEN” το οδήγησε πλησίον των νοτιοανατολικών ακτών της Σομαλίας, πριν διορθωθεί νοτιότερα προς το λιμένα Eyl.

Οι κινήσεις του πλοίου τελούν υπό διαρκή παρακολούθηση με στρατιωτικά μέσα που συμμετέχουν στην ενωσιακή Επιχείρηση Atalanta και από το Κέντρο Σύνθεσης Πληροφοριών – Περιφέρειας Ινδικού Ωκεανού (Information Fusion Centre- Indian Ocean Region). Βάσει τελευταίων πληροφοριών, το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο 2,5 ν.μ. ανοικτά των ακτών Baqbaq, Σομαλίας.

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο