Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ – Αναμένεται να ανανεωθεί η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου

Συνεδριάζει σήμερα στις 10:10 το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρίση Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ) και Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Όπως είχε γράψει η «Κ», από τα τέλη του προηγούμενου μήνα υπήρχαν κυβερνητικές διαρροές ότι θα ανανεωθεί η θητεία του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για ένα ακόμη έτος.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, η θητεία του κ. Φλώρου είναι δυνατόν να παραταθεί για ακόμη ένα έτος, καθώς με τη συμπλήρωση τριετίας (όπως θα συμβεί τον Ιανουάριο) υπάρχει η σχετική προαίρεση.  Σημειώνεται πως η απόφαση ελήφθη εν μέσω δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Σε κάθε περίπτωση η παράταση της θητείας του κ. Φλώρου κρίθηκε επιβεβλημένη επειδή η τουρκική επιθετικότητα συνεχίζεται, ενώ λόγω των «διπλών» ελληνικών εκλογών, στην Αθήνα για μερικές εβδομάδες θα υφίσταται υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, αναμένεται να ανανεωθεί και η θητεία του αρχηγού ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο οποίος συμπληρώνει ένα έτος στη θέση του.  Αντιθέτως, κλείνουν συνολικά τρία έτη (2+1) στις θέσεις τους οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ Χαράλαμπος Λαλούσης και Στυλιανός Πετράκης, γεγονός που σημαίνει ότι θα αποστρατευθούν και θα πρέπει να αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι διάδοχοί τους στη φυσική ηγεσία των Όπλων τους.

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 12:00 σε σύσκεψη για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ