Συνελήφθη αλλοδαπός εμπλεκόμενος σε υποθέσεις τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών στην Κέρκυρα

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία τετελεσμένη και σε απόπειρα

Συνελήφθη, σήμερα (25.01.2025), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κέρκυρας, 44χρονος αλλοδαπός, εμπλεκόμενος σε υποθέσεις τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών, που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί.

Σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ως προς το ιστορικό διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες χθες (24.01.2025), στην ανωτέρω Υπηρεσία και στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας καταγγέλθηκαν από πολίτες, περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνικής εξαπάτησης σε βάρος τους, με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος.

Οι επιτήδειοι, προφασιζόμενοι τον γιατρό ή τον αστυνομικό, επιχειρούσαν να αφαιρέσουν χρήματα ή τιμαλφή, από ανυποψίαστους πολίτες προκειμένου –κατά περίπτωση- συγγενικό τους πρόσωπο να χειρουργηθεί άμεσα ή να αποφύγει τις νομικές συνέπειες.

Ακολούθησε, άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, που είχε σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 44χρονου, απογευματινές ώρες χθες (24.01.2025), στον λιμένα της Κέρκυρας,  τη στιγμή που διέφευγε από το νησί.

Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του, μαζί με συνεργούς του, στις παραπάνω περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνικής εξαπάτησης, ενώ εξακριβώθηκε η δράση του σε μία περίπτωση απάτης, την Πέμπτη (09.01.2025), όπου ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, απέσπασαν χρήματα και τιμαλφή, από ηλικιωμένη, σε προάστιο της πόλης.

Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -330- ευρώ, -1- κινητό τηλέφωνο και -1- αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας