Συνελήφθη υπάλληλος του ΕΦΚΑ για χρηματισμό – Ζητούσε «μίζα» για καταβολή επιδόματος αναπηρίας

Σε έρευνα στην κατοικία της βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των €61.530

Χειροπέδες σε μία υπάλληλο του ΕΦΚΑ για δωροληψία πέρασαν χθες Τετάρτη (7/8) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως κατήγγειλε μία 56χρονη η συλληφθείσα της ζήτησε 4.000 ευρώ προκειμένου να διεκπεραιώσει μία υπόθεση της μητέρας της (καταβολή επιδόματος λόγω αναπηρίας). Μάλιστα η υπάλληλος φέρεται να της δήλωσε πως αν δεν «βάλει το χέρι στην τσέπη» δεν θα εισπραχθεί το επίδομα ποτέ.

Παράλληλα η γυναίκα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι και ο σύζυγος της υπαλλήλου γνώριζε για την απαίτηση του χρηματικού ποσού εκ μέρους της και μάλιστα επενέβαινε για τη τελική διευθέτηση του ζητήματος. Στη συνέχεια και δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας της καταγγέλλουσας, τελικά η υπάλληλος δέχθηκε να της παραδοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις το ποσό των 2.000 ευρώ ανάλογα με την πορεία καταβολής του επιδόματος.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Έτσι από το περιεχόμενο των επικοινωνιών καταδείχθηκε ότι η υπάλληλος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με έτερους υπαλλήλους του Ε.Φ.Κ.Α., προκειμένου να ενημερώνεται για την εξέλιξη της αίτησης και να παρεμβαίνει για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Επίσης, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με την ίδια την καταγγέλλουσα όπου την ενημέρωνε για την εξέλιξη της υπόθεσης. Τελικά, την περασμένη Τρίτη (6/8) η υπάλληλος, αφού ενημερώθηκε από υπάλληλο του Ε.Φ.Κ.Α. για την θετική εξέλιξη της αίτησης, απαίτησε στη συνέχεια από την καταγγέλλουσα τις 2.000 ευρώ που είχαν συμφωνήσει.

Για την παράδοση του ποσού ορίστηκε ραντεβού την επόμενη ημέρα στην Αθήνα. Κατόπιν αυτών στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προσημείωσαν τα χρήματα και εν συνεχεία τα παρέδωσαν στη γυναίκα που με τη σειρά της τα έδωσε στην υπάλληλο. Μετά λοιπόν από τη συνάντηση αστυνομικοί ακινητοποίησαν την υπάλληλο και της πέρασαν χειροπέδες.

Εκτός από το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της, σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ, μία κινητή τηλεφωνική συσκευή, μία συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων (USB) και πέντε φύλλα με ιδιόχειρες σημειώσεις, ενώ σε έρευνα στην κατοικία της βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 61.530 ευρώ.

Επιπροσθέτως, από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προέκυψε ότι η συλληφθείσα είχε ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με έτερη υπάλληλο του Ε.Φ.Κ.Α., με την οποία συνεννοούνταν προκειμένου να τοποθετούν στις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές, ιατρούς της επιλογής τους, προκειμένου να εξυπηρετούν μη εξακριβωμένους μέχρι τώρα σκοπούς τους.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη σπουδαστών του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου του IMO (World Maritime University) στην Αθήνα

Την Δευτέρα 05 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεκαεπτά (17) σπουδαστών του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου του ΙΜΟ (Malmo, Sweden) καθώς και ενός (01) συνοδού βοηθού καθηγητή του εν λόγω Πανεπιστημίου στα πλαίσια του

Εντοπισμός και κατάσχεση 57 κιλών και 919 γραμμαρίων ναρκωτικών ουσιών στη Θεσσαλονίκη

Τις πρωινές ώρες την 09.05.2025, εντοπίστηκαν στο λιμένα Θεσσαλονίκης πενήντα (50) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους πενήντα επτά κιλών και εννιακοσίων δέκα εννέα γραμμαρίων (57.919,6 γρ) στους ψυκτικούς μηχανισμούς ενός ψυγείου – εμπορευματοκιβωτίου με νόμιμο φορτίο μπανάνες,

Απονομή του βραβείου «Distinguished Ancien» στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Την Τρίτη 13 Μαΐου 2025, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, τιμήθηκε με το βραβείο «Distinguished Ancien». Η απονομή πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) από το Διοικητή του NATO Defence College (NDC) Lieutenant General (DNK AF) Max A.L.T. Nielsen,

Η Δύναμη της Αλληλεγγύης στο Λιμενικό Σώμα: Αιμοδοσία με πρωτοβουλία της ΕΛΣΚΥ για τις ανάγκες του ΝΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία και συγκινητική συμμετοχή διεξήχθη την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Ένωση Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΚΥ), σε συνεργασία με την Ένωση Λιμενικών Αρχών Αττικής – Κορίνθου (ΕΛΑΑΚ), μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών

Μετάβαση στο περιεχόμενο