Σύρος: Δίνουν καθημερινή «μάχη» οι Λιμενικοί. Δίκαιοι και πιστοί στο καθήκον τους!

Όπως κάθε Αύγουστο ,έτσι και φέτος πλήθος επισκεπτών έχουν κατακλύσει το νησί μας.

Η Ερμούπολη αποτελεί σημείο αναφοράς για τους περισσότερους εξ΄αυτών καθώς μεγάλος αριθμός καταλυμάτων , καταστημάτων και αξιοθέατων βρίσκεται σε αυτή.

Η δυσκολία ανεύρεσης ελεύθερης θέσης στάθμευσης αποτελεί αγκάθι για όσους επιλέγουν την Ερμούπολη για τη διαμονή τους ή ακόμα και τη βόλτα τους.

Κατά καιρούς σε βάθος χρόνου έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα από όλες τις Δημοτικές αρχές τα οποία έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά και σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από μερίδα συμπολιτών μας.

Στην περίπτωση που εξετάζουμε στο παρόν άρθρο , ανεξαρτήτως από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου , οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όλοι την προσπάθεια του Λιμεναρχείου Σύρου στην διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της παραλιακής ζώνης και της απρόσκοπτης διέλευσης των οχημάτων επ΄αυτής.

Τα στελέχη του Λ/Χ Σύρου τα οποία κάθε καλοκαίρι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο λιμάνι της Ερμούπολης κατά τον καταπόπλου των πλοίων , έχουν επιδείξει αξιοζήλευτο επαγγελματισμό στο κομμάτι που αφορά την τροχαία κίνηση κάτι το οποίο το μαρτυρά όχι μόνο η αδιάκοπη παρουσία τους στο παραλιακό μέτωπο αλλά κυρίως τα θετικά σχόλια των οδηγών (ντόπιων και επισκεπτών) οι οποίοι επισημαίνουν την ευγένεια των λιμενικών οργάνων και την προσήλωση τους στο καθήκον και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Βεβαιωση παραβάσεων σε παρανομα στάθμευμενα οχήματα στη σταση minibus απέναντι στην Περιφέρεια.

Όπως μας ανέφεραν οι ίδιοι οι οδηγοί ,τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι τα λιμενικά όργανα δίνουν καθημερινή μάχη για να υπάρξει τάξη στην παραλιακή οδό η οποία επιβαρύνεται  με τον μεγαλύτερο όγκο οχημάτων ως η κεντρικότερη οδική αρτηρία του νησιού και κατά κοινή παραδοχή φέρουν εις πέρας επιτυχώς το έργο τους χωρίς να γίνονται ΄΄αντιτουριστικοί ΄΄  αποφεύγοντας να βεβαιώνουν παραβάσεις αδιακρίτως.

Σε ερώτηση μας προς τον Λιμενάρχη Σύρου Αντιπλοιάρχο Λ.Σ. ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη , μας τόνισε εμφατικά ότι κατά την εφαρμογή του κ.ο.κ. δίνεται  ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο των θέσεων ΑΜΕΑ και των ραμπών διέλευσης ΑΜΕΑ με σκοπό την αποτροπή της στέρησης του αναφαίρετου δικαιώματος των ΑΜΕΑ να εξυπηρετούν ισότιμα τις καθημερινές ανάγκες τους  και όσοι επιδεικνύουν αντικοινωνική-παραβατική  συμπεριφορά, σταθμεύοντας στους υπόψη χώρους , αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα,  ως το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει.

Ομιλώντας με λιμενικό όργανο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στην παραλία , μας ανέφερε χαρακτηριστικά τα κάτωθι : ”Οι οδηγοί δεν είναι εχθροί μας , οι παραβάτες δεν είναι εγκληματίες, η εμφανής έλλειψη υποδομών σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό αυτοκινήτων μας ωθεί να εστιάζουμε στους προκλητικούς οδηγούς και σε όσους δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και πεζών.

Παρεμπόδιση του minibus. Σταθμεύουν παράνομα παρότι υπάρχει ευκρινής απαγορευτικη κίτρινη διαγράμμιση αλλά και πλαστικοι κωνοι για αποτροπή στάθμευσης

Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε αρεστοί σε όλους και μας λυπεί ιδιαίτερα η κακοπροαίρετη κριτική που δεχόμαστε ,από  μικρή και θορυβώδη μερίδα πολιτών,  οι οποίοι κινούνται ανάμεσα στα ανακριβή σχόλια  και την συκοφαντική δυσφήμιση. Βέβαια εκείνοι απλά σχολιάζουν πολλές φορές εν αδίκω, ενώ εμείς επί του πεδίου προσπαθούμε να επιτελούμε το έργο μας και να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες και εκεί εστιάζουμε πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Λιμενικός.

Σε ερώτηση που θέσαμε στον λιμενικό σχετικά με τις αντιδράσεις μερίδας επιχειρηματιών και οδηγών κατά  των  εύκαμπτων διαχωριστικών  κολωνακίων  επί της παραλίας εκείνος σχολίασε:

”Κάθε καλοκαίρι συνέβαιναν τουλάχιστον 20 τροχαία ατυχήματα στην παραλία πολλά από αυτά ήταν σοβαρά, τα επίμαχα κίτρινα διαχωριστικά αλλά και τα πλαστικά κολωνάκια σε επίμαχα σημεία μηδένισαν φέτος τα τροχαία ατυχήματα. Η ανθρώπινη ζωή και ακεραιότητα των πολιτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Κατανοώ ότι όλα τα μέτρα στην αρχή προκαλούν αντιδράσεις έως ότου τα συνηθίσουν οι πολίτες ,αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι αντιδρούν γιατί τους στερήθηκε το ”δικαίωμα” να οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή  ότι δεν μπορούν πλέον να πίνουν τον καφέ τους και να σταθμεύουν προκλητικά το δίκυκλο τους μπροστά στην καφετέρια που επισκέπτονται”.

Αφαιρεση πινακίδων σε ασυνείδητο οδηγό που στάθμευσε σε ραμπα ΑΜΕΑ

Κατά τη δημοσιογραφική μας έρευνα, αυτό που αποτέλεσε κοινή παραδοχή των πολιτών , οδηγών και μη , ήταν ότι το Λιμεναρχείο Σύρου δίνει αξιοπρεπέστατο και δυναμικό παρόν στους χώρους ευθύνης του εδραιώνοντας έτσι τη θέση που κατέχει στη συνείδηση των πολιτών.

Τον Ιούλιο βεβαιωθήκαν περίπου 200 παραβάσεις Κ.Ο.Κ στην παραλία. Ο αριθμός ίσως φαίνεται μεγάλος αλλά αντιστοιχεί σε μέσο όρο 7 παραβάσεων τη μέρα. Αυτό δείχνει ότι προτεραιότητα του Λιμεναρχείου Συρου είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή.

Αφαίρεση πινακίδων. Αντικοινωνικη συμπεριφορά. Παρεμποδιζει την διέλευση ΑΜΕΑ
Προκλητικός οδηγός παρεμποδιζει τη στάθμευση οχήματος ΑΜΕΑ
Προκλητικός οδηγός παρεμποδιζει τη σταθμευση οχήματος ΑΜΕΑ
Νυχτερινή έξοδος πατώντας νησίδα ασφαλειας και πλαστικα κολωνακια.
Παραβάτης αναγκάζει τους οδηγούς να οδηγουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό “ευχαριστώ” του τ. Λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση προς του ναυτικούς

Το συγκινητικό “ευχαριστώ” του π. Λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση προς του ναυτικούς ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ –ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΣΥΡΟΥ Πλοιάρχου Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη Επ΄ευκαιρία της ολοκλήρωσης της τριαντακονταπενταετούς διαδρομής μου στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο πιστά υπηρέτησα από υπηρεσίες και

Εκτάκτως στο Βερολίνο ο Ιταλός ΥΠΕΞ: «Καυτό» θέμα η ιδιωτική θαλάσσια διάσωση

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Τελικά, το Γερμανικό ΥΠΕΞ κατένειμε χρηματοδοτήσεις για ιδιωτική θαλάσσια διάσωση. Κάτι που προκαλεί κριτική εναντίον του Καγκελάριου. Ο Ιταλός ΥΠΕΞ φτάνει σήμερα Πέμπτη στο Βερολίνο. Δεν υπάρχει “αντιπαράθεση” στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού προς το

Απόφαση μεταθέσεων 2023 : Αποδοχή των προτάσεων του Αρχηγού ΛΣ

Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση και αποχώρηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος συνεκάλεσε το Συμβούλιο Τακτικών Μεταθέσεων και αποφάσισε πληθώρα μετακινήσεων στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Οι μεταθέσεις αυτές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις

Στην 80η επέτειο βύθισης του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα» ο Γ. Παππάς

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη ν. Λέρο τελετή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 80η επέτειο από τη βύθιση του Αντιτορπιλικού «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ». Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς ως εκπρόσωπος

Μετάβαση στο περιεχόμενο