Σύσκεψη στον ΟΛΗ του Γ. Γ.Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη με εκπροσώπους των Λιμενικών Ταμείων

Ευρεία σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μ. Κουτουλάκη,  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Απριλίου στα Γραφεία της Διοίκησης  του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, για θέματα των Λιμένων του Νότου και των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Θερμή υπήρξε η υποδοχή  από  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη και από τους παρευρισκόμενους όπου καλωσόρισαν τον Ηρακλειώτη Γενικό Γραμματέα.

Στη Σύσκεψη  παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Σενετάκης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Καρκανάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμιος Δουβής, o Δήμαρχος Μαλεβυζίου κ. Μποκέας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Μαλεβυζίου κ. Γενναράκης, το μέλος του ΔΣ ΟΛΗ κ. Νιθαυριανάκης καθώς και Προϊστάμενοι του ΟΛΗ.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Κουτουλάκης, ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Μηνά Παπαδάκη και τόνισε την άψογη συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέροντας ότι είναι υποδειγματική η σχέση με την Διοίκηση του ΟΛΗ και η οποία  προκύπτει μέσα από τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη. Η ύπαρξη αυτών των δύο στοιχείων σε συνδυασμό με την προσπάθεια και την σκληρή δουλειά έχει αποτέλεσμα την εμβάθυνση της συνεργασίας. Παράλληλα ευχαρίστησε την Διοίκηση του ΟΛΗ για την συμβολή στις ανάγκες του Κεντρικού Λιμενικού Σώματος η οποία εκτιμάται βαθύτατα.

Η συζήτηση κυμάνθηκε σε θέματα αρμοδιοτήτων Νησιωτικής Πολιτικής, με σημαντική την αναφορά από τον Γενικό Γραμματέα μιας άκρως αναπτυξιακής ατζέντας, με την έγκριση μελετών όπως η υλοποίηση  του αρχιτεκτονικού φωτισμού του Ενετικού Φρουρίου του Κούλε όπου έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Τουρισμού ενώ έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.  Από τον Γενικό Γραμματέα κ. Κουτουλάκη τονίστηκε ιδιαίτερα η επισήμανση της εξωστρέφειας του ΟΛΗ όσον αφορά την συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα  που βοηθούν στην αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του.

Στη συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε στα θέματα αξιοποίησης των Λιμένων του Νότου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  (προσάμμωση, αγκυροβόλιο, προσήνεμος μόλος κλπ.) και στα θέματα των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων  στα οποία αναφέρθηκαν  τόσο ο  Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβυζίου κ. Γενναράκης όσο και ο Δήμαρχος Μαλεβυζίου κ. Μποκέας, οι οποίοι εστίασαν στην αποτύπωση  της υπάρχουσας εικόνας της χερσαίας ζώνης η οποία είναι άκρως επιβαρυμένη με τις μεγάλες  εγκαταστάσεις αλλά παράλληλα αποτελεί μεγάλης κομβικής σημασίας για την αξιοποίηση του Λιμανιού.

Ο  Γενικός Γραμματέας κ. Κουτουλάκης προέβη στην εισήγηση για την αναθεώρηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων με την πρόταση  όχι των συνενώσεων αλλά με αυτοτέλεια επάρκειας διαχείρισης. Όπως ανέφερε «δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα Λιμάνια του Νότου και με την συνεργασία ΟΛΗ και Λιμενικών Ταμείων μπορούμε να θέσουμε σημαντικές βάσεις. Θα δούμε ανέφερε όλες τις αρχιτεκτονικές μελέτες που έχουν υποβληθεί και που αφορούν  την βελτίωση και συντήρηση λιμενικών υποδομών και κατόπιν θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή τους. Διευρύνουμε την επιλεξιμότητα για να βοηθήσουμε και να φανούμε χρήσιμοι » .

Με την αναγνώριση ότι τα Λιμάνια του Νότου αποτελούν  εργαλείο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται  στα Λιμάνια του Νότου, με την προώθηση ενεργειών και χάραξης  μοντέλου λιμενικής πολιτικής προς όφελος γενικά του τόπου μας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε  αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη και από τους συμμετέχοντες αφού είχε προηγηθεί η ανταλλαγή ευχαριστιών  και αναμνηστικών δώρων από τον Διευθύνοντα Σύ6μβουλο του ΟΛΗ κ. Μηνά Παπαδάκη.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχος Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέας για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής

Η τοποθέτηση του εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχου Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέα σήμερα στον Αντέννα για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής απέναντι στους Έλληνες Λιμενικούς!   Ελληνοτουρκικά – Καλημέρα Ελλάδα – 03/02/2022 – Καλημέρα Ελλάδα – Ρεπορτάζ

Μερίσματα Μετοχικών Ταμείων: Αυξήσεις και αναδρομικά σε απόστρατους–«Πράσινο φως» για 13ο μέρισμα ΜΤΣ

Επαναφορά των «Δώρων» (έκτακτων μερισμάτων) από το 2023 και στα μερίσματα των αποστράτων από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), μόνιμες αυξήσεις και αναδρομικά από την οριστική κατάργηση των μνημονιακών περικοπών 5% ως 20% στα μερίσματα όλων των αποστράτων και αύξηση

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Εγκρίθηκε από αρμόδια επιτροπή Βουλής–Πότε ψηφίζεται

Εγκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με τις αλλαγές που έγιναν δεκτές από

ΑΕΝ Σύρου: Μία μικρή σχολή με μεγάλη ιστορία

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου ιδρύθηκε πριν από έξι δεκαετίες ως Δημόσια Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού με απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επί υπουργίας Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και έκτοτε στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο που φιλοξενούσε από τον προπερασμένο αιώνα την Αγγλική