Σύσκεψη υπό τον Γ.Γ./ΥΝΑΝΠ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση λιμένος Μεστών Χίου

Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμένα Μεστών Χίου με το λιμάνι του Πειραιά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Α. Μιχαηλίδης, ο κ. Κωστάκος συνεργάτης του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Μηταράκη, ο Δήμαρχος Χίου κ. Βουρνούς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Λεγάτος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μεστών κ. Αυγουστίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Ξενάκης και εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και σε συνέχεια διερευνητικών συζητήσεων των πολιτικών και παραγωγικών φορέων του νησιού με ακτοπλοϊκές εταιρείες, μεταφέρθηκε στην πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ το κοινό αίτημα να παρέμβει θεσμικά προκειμένου σε ένα εκ των δρομολογίων το πλοίο από τον Πειραιά να προσεγγίζει στο λιμένα των Μεστών αντί του Κεντρικού λιμένα Χίου τόσο κατά τη θερινή όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας επιφυλάχτηκε ως προς το προτεινόμενο αίτημα, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα εξεταστεί ενδελεχώς με την έναρξη της επόμενης δρομολογιακής περιόδου, λόγω του μεγάλου αριθμού εισιτηρίων που έχουν ήδη πωληθεί στη γραμμή.

Κατά το γόνιμο διάλογο που ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα ενθαρρύνει την εν λόγω πρωτοβουλία, διαβιβάζοντας το αίτημα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Στο περιθώριο της συζήτησης ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τους τοπικούς φορείς να διερευνήσουν τη δυνατότητα μακροπρόθεσμα ο λιμένας Μεστών Χίου να αποτελέσει τον Κεντρικό λιμένα του νησιού.

Επιπλέον, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή, συμφωνήθηκε να διαβιβαστεί η πρόταση στη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, αφού όμως, προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Χίου.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπάρχει ομαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό πρόθεση του Υπουργείου είναι να έρθει σε μια ευρεία συζήτηση κάθε αίτημα που αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου, εξετάζοντας τη δυνατότητα σύγκλησης Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στη Χίο το προσεχές φθινόπωρο, ώστε να κληθούν όλοι οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής να τοποθετηθούν επί των ανωτέρω ζητημάτων.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της

Άμεσες και δραστικές λύσεις από τον Αλεξανδράκη στις πτητικές διαθεσιμότητες

Στο άρθρο μας με τίτλο «Ποιος θα πετά τα εναέρια μέσα του Λιμενικού;;;» στις 27 Ιουλίου 2022, σχολιάζαμε ότι «…αν τα υπάρχοντα εναέρια μέσα (ΛΣ) τεθούν όλα σε ενέργεια κι αν το ΛΣ προμηθευτεί UAVs στο μέλλον, τότε (το έλλειμμα

Ενισχυμένη και μόνιμη παρουσία Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Λ.Σ Πειραιάς 10-08-2022 Με την παρούσα ανακοίνωση σας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα: Η σημερινή ημέρα για την Ε.Α.Α.Λ.Σ. είναι ημέρα-σταθμός, καθώς το παρελθόν συναντιέται με το παρόν και με το μέλλον του Σώματος αφού η οικογένεια των Αποστράτων του ΛΣ