Σύβοτα: Ερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας – Έσπασε ο κρίκος ή ο ιμάντας

Προχωράει η έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας – Ποιοι είναι οι κανόνες ασφαλειας

Μητέρα δύο ενήλικων πλέον παιδιών και με εγγόνια ήταν η άτυχη τουρίστρια ηλικίας 62 ετών Τζ.Κ. από την Κομοτηνή που έχασε τη ζωή της, χθες το μεσημέρι, κάνοντας θαλάσσιο αλεξίπτωτο-parasailing στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα Σύβοτα και στη νότια Κέρκυρα.

Ο 34χρονος χειριστής του ταχυπλόου αργά χθες το βράδυ μετά την κατάθεσή του στις δικαστικές αρχές αφέθηκε ελεύθερος. Κατέθεσε ότι βγήκε ένα μπουρίνι και κόπηκε ο ιμάντας από την ξαφνική δυνατή ριπή του ανέμου.

Στο ταχύπλοο επέβαινε και ο επί 20 χρόνια σύντροφος της άτυχης γυναίκας. Η προανάκριση θα συνεχιστεί ενώ θα γίνει έρευνα αν τελικά κόπηκε ο ιμάντας που συνέδεε τη γυναίκα με το σκάφος ή ο κρίκος που υπάρχει στον ιμάντα.

Όταν έμεινε στον αέρα ανεξέλεγκτο το αλεξίπτωτο, το ταχύπλοο που το τραβούσε έκανε στροφή και κατευθύνθηκε προς το σημείο μαζί με ένα άλλο επίσης, ταχύπλοο που έκανε την ίδια δουλειά, θαλάσσια σπορ, καθώς και ένα ιδιωτικό σκάφος το οποίο τελικά περισυνέλεξε χωρίς τις αισθήσεις της την τουρίστρια.

Όπως επεσήμαναν στο protothema.gr, τα ταχύπλοα με το θαλάσσιο αλεξίπτωτο έχουν στο πίσω μέρος τους μία εξέδρα. Εκεί κάθεται ο πελάτης και σιγά-σιγά αρχίζει να τραβάει με ιμάντα το κάθισμα με το αλεξίπτωτο. Το όριο, βάση νομοθεσίας, που μπορεί να υψωθεί το αλεξίπτωτο είναι τα 120 μέτρα.

«Ο χειριστής σε τραβάει σε ασφαλές ύψος, ανάλογα με τους ανέμους και τις εντολές που έχει πάρει, ώστε να υπάρχει ασφάλεια. Η επαναφορά του αλεξίπτωτου γίνεται σταδιακά και ανάλογα με τον αέρα. Δεν μπορεί ο χειριστής να το κατεβάσει αμέσως. Λογικά, όταν ξέσπασε το μπουρίνι με δυνατό αέρα και βροχή, ο χειριστής θα ξεκίνησε τη διαδικασία να κατεβάσει τη γυναίκα, όμως έσπασε ή ο ιμάντας ή ο κρίκος». Όταν ξεκίνησε η επαναφορά της γυναίκας, το αλεξίπτωτο βρισκόταν σε απόσταση 100 μέτρων.

protothema.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμενικο: Εντόπισε χθες πάνω από 120 παράνομους μετανάστες σε παραλία της Σύμης και ανοιχτά της Λέσβου

Η Λιμενική Αρχή Σύμης ενημερώθηκε χθες για την ύπαρξη ατόμων στη παραλία Αγίου Νικολάου και όταν τα στελέχη της κατέφθασαν στο σημείο εντόπισαν στη περιοχή Χωριού και Γιαλού της Σύμης συνολικά ογδόντα δύο άτομα (42 άντρες, 15 γυναίκες, 13 αγόρια

Διασώθηκαν 90 αλλοδαποί ανοιχτά του Ταίναρου και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα

Στην διάσωση 90 αλλοδαπών προχώρησε τα μεσάνυχτα το Λιμενικό Σώμα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Η επιχείρηση για τη διάσωση των επιβαινόντων σε Α/Κ στην θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια δυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρου

Στυλιανίδης: Η ελληνική ναυτιλία από τους σημαντικότερους παράγοντες για να συνεχίσει να κινείται η παγκόσμια οικονομία

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, συμμετείχε σήμερα, ως ένας εκ των βασικών ομιλητών μεταξύ λοιπών σημαντικών προσωπικοτήτων από την ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα, στο ετήσιο Φόρουμ της Ελληνικής Ναυτιλίας, που φιλοξένησε για 13η χρονιά η Capital Link, στο

ΥΝΑΝΠ: Διανομή εμφιαλωμένου νερού σε πλημμυροπαθείς στη Μαγνησία

Με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, σε συνέχεια της ευγενικής χορηγίας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΝΕΕ), προσφέρθηκαν στις 21/09/2023, δύο χιλιάδες πεντακόδιες είκοσι (2.520) συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού (1,5 lt), στους κατοίκους

Μετάβαση στο περιεχόμενο