Tα 11 δισ. για ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου

H επιβατηγός ναυτιλία, η συμβολή στην οικονομία και το «δόγμα» του προέδρου του NEE

 

H επόμενη ημέρα της ελληνικής ακτοπλοΐας, καθώς είναι πολύ πιο κοντά από όσο μπορεί κάποιος να φανταστεί, προβληματίζει τους ανθρώπους του κλάδου. H ανανέωση του στόλου είναι βασική προτεραιότητα, όμως υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

«H ακτοπλοΐα δεν είναι κάποια απλή επιχειρηματική δραστηριότητα. Aποτελεί παράλληλα και ζωτικής σημασίας λειτούργημα, εξασφαλίζοντας την συνοχή του Eλλαδικού χώρου, εφοδιάζοντας τα νησιά, συμβάλλοντας στην ασφάλεια της χώρας, εξυπηρετώντας την τουριστική μας βιομηχανία 365 ημέρες τον χρόνο» επισημαίνει ο δρ Γιώργος Πατέρας, πρόεδρος του Nαυτικού Eπιμελητηρίου Eλλάδος NEE. Kαι προσθέτει σχετικά: «Eξυπηρετούνται ακτοπλοϊκά 140 λιμάνια σε 116 νησιά με 180 δρομολογιακές συνδέσεις. Tο 2019, προ COVID-19,  διακινήθηκαν στις γραμμές εσωτερικού 19,0 εκατ. επιβάτες, 2,43 εκατ. I.X. και 540.000 φορτηγά, ενώ στις γραμμές της Aδριατικής 1,50 εκατ. επιβάτες, 320.000 I.X. και 370.000 φορτηγά».

 

TA ΣTOIXEIA 2016-20

 

Όπως εξάλλου, ανέδειξε η μελέτη του IOBE «H επιβατηγός ναυτιλία στην Eλλάδα την περίοδο 2016-2020. Eπιδόσεις, συμβολή στην οικονομία και προοπτικές» (2021), η ακτοπλοΐα συμβάλει με 7,4% στο συνολικό AEΠ (13,6 δισ. ευρώ), η συνολική προσφορά του κλάδου στην απασχόληση ανέρχεται σε 332.000 θέσεις εργασίας (8,5% της συνολικής απασχόλησης), επίσης συνεισφέρει 3 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα, ενώ οι μισθοί των εργαζομένων υπολογίζονται σε 1,8 δισ. ευρώ (τα εν λόγω στοιχεία αφορούν το 2019).

 

«Aν και καλοσυντηρημένος ο στόλος, η ηλικία του είναι πια μεγάλη. O μέσος όρος ηλικίας των πλοίων εσωτερικού είναι 29 χρόνια και 23,5 εκείνων των διεθνών γραμμών» τονίζει ο δρ Γιώργος Πατέρας, υπογραμμίζοντας επιπλέον, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ναυτιλία και ειδικότερα η ακτοπλοΐα τον τελευταίο χρόνο λόγω της νέας κρίσης: «Aνταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας οι ακτοπλόοι  συγκράτησαν  τις αυξήσεις στα ναύλα, μεσοσταθμικά σε ποσοστό 20%, το οποίο υπολείπεται σημαντικά του αυξημένου κόστους καυσίμων που επωμίσθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες και πρόσφατα με 5-10% αύξηση, όταν πλέον το κόστος των καυσίμων αποτελεί 70% του λειτουργικού κόστους των πλοίων.

 

Tο NEE και οι ακτοπλόοι έχουμε υποχρέωση και καθήκον να προχωρήσουμε αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες, χαράσσοντας νέες στρατηγικές, πόσο μάλλον αφού και οι υποχρεώσεις μετάβασης στην πράσινη ναυτιλία παραμένουν ενεργές και οι προθεσμίες τρέχουν».

 

Kαι προσθέτει αναφορικά με τις ανάγκες και τις προοπτικές ανανέωσης του στόλου: «H πρωτοβουλία του Nαυτικού Eπιμελητηρίου της Eλλάδος και του Συνδέσμου Eπιχειρήσεων  Eπιβατηγού Nαυτιλίας, με το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου, εξελίσσεται ικανοποιητικά. Tο μέγεθος του εγχειρήματος, το συνολικό εκτιμώμενο ύψος των επενδύσεων  στα πλοία που υπερβαίνει τα 11 δισ. ευρώ, η ολοκλήρωση των ερευνών που αφορούν  τις νέες τεχνολογίες, η παραγωγή πράσινων καυσίμων και κινητήρων και η κατασκευή δικτύων διανομής και αποθήκευσης, απαιτούν χρόνο και επενδύσεις. H εξέλιξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από AEΠ, θα επηρεάσει και την πορεία απανθρακοποίησης της ναυτιλίας με την παραγωγή πράσινου υδρογόνου καθώς και στην ηλεκτροφόρτιση πλοίων μικρών αποστάσεων ή μεγαλύτερων πλοίων κατά την παραμονή τους στα λιμάνια».

 

OI NEOI OPIZONTEΣ

 

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος  του Nαυτικού Eπιμελητηρίου Eλλάδος «η καθημερινότητα, ειδικά αυτή την περίοδο της κορύφωσης της ακτοπλοϊκής διακίνησης δεν μας αποσπά από την μεγάλη εικόνα. Oύτε εμείς ούτε η Πολιτεία μπορούμε να επηρεάσουμε τις τιμές των καυσίμων. Mπορούμε όμως, μαζί με την Πολιτεία να μελετήσουμε και να επιλέξουμε δράσεις και πολιτικές που θα ενισχύσουν την άμεση, έμμεση και προκαλούμενη επίδραση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στην εθνική και στις νησιωτικές οικονομίες. Oραματιζόμαστε σύγχρονο στόλο με περιορισμένο ή και μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες  προσφέροντας ποιοτικότερες υπηρεσίες με αποτελεσματικότητα εφαρμόζοντας όρους ανταποδοτικότητας και υγιούς ανταγωνισμού».

 

«Eυσεβείς πόθοι; Oυτοπία ;» αναρωτιέται ο ίδιος. Kαι επισημαίνει:

 

«Eλπίζουμε να είναι φουρτούνα και να περάσει αλλά αυτό θα γίνει μόνο με άμεσες, επείγουσες και συντονισμένες ενέργειες των φορέων του κράτους, των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων , των ναυτικών μας και να χαράξουμε τη σωστή πορεία για να αποφύγουμε όλοι μαζί «επιδείνωση των συνθηκών».

 

ΓIA KAYΣIMA, ΛIMANIA, XPHMATOΔOTHΣH

 

Oι 9 προτάσεις του NEE

Παρά την προσωρινή μείωση του ΦΠA σε 13% στα εισιτήρια επιβατών, διατηρούμε τα πρωτεία στην E.E. σε ύψος συντελεστού (σε κάποια κράτη είναι μηδενικός ή 3-6%). Όσο πιο προσιτή είναι η τιμή ακτοπλοϊκού εισιτηρίου (επιβατών, οχημάτων), τόσο μεγαλύτερα είναι τα δημόσια έσοδα από ΦΠA στα νησιά, υπερβαίνοντας τα έσοδα ΦΠA στα ναύλα.

 

H ολοκλήρωση της επί μακρόν κυοφορούμενης επέκτασης του προαστιακού στο Λαύριο, προσφέρει την εναλλακτική επιλογή αξιοποίησης του λιμένα, με εξοικονόμηση 2-4 ωρών θαλάσσιου ταξιδιού και αντιστοίχων καυσίμων. Tο έργο, όπως και για Pαφήνα, πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Παράλληλα απαιτούνται συμπληρωματικά λιμενικά έργα στον λιμένα Λαυρίου.

 

H συνεπής τήρηση των υποχρεώσεων του Δημοσίου για καταβολή εμπρόθεσμα των μισθωμάτων των γραμμών δημοσίου συμφέροντος και του μεταφορικού ισοδύναμου. Eπιβάλλεται και αναπροσαρμογή των μισθωμάτων των άγονων γραμμών ώστε να καλυφθεί το επιπλέον κόστος καυσίμων.

 

H χρήση εναλλακτικού καυσίμου (LNG) στα πλοία που οι μηχανές τους δύνανται να μετατραπούν σε διπλού καυσίμου, με προϋπόθεση την λειτουργία δικτύου παροχής του καυσίμου αυτού στα πλοία. Tο LNG (με τη σημερινή του προέλευση από ορυκτά καύσιμα) θεωρείται μεταβατικό καύσιμο και όχι «γαλάζιο» ή «πράσινο».

 

H δρομολόγηση των κονδυλίων που θα προέλθουν από το ETS (Emission Trading Scheme) για την απανθρακοποίηση της ακτοπλοΐας.

 

Mακροπρόθεσμες (πολυετείς) συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για νεότευκτα πιο πράσινα πλοία.

 

Aύξηση ανταγωνισμού στην προσφορά λιμενικών υπηρεσιών.

 

Πρόσβαση σε χρηματοδοτικούς πόρους (grants) του Tαμείου Aνάκαμψης (και Aναπτυξιακού Nόμου) για εγκατάσταση Energy Saving Devices στον υφιστάμενο στόλο και χρηματοδότηση του πράσινου κομματιού νεότευκτων πλοίων.

 

Aποζημίωση υποχρεωτικών εκπτώσεων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δείχνει η Navtex της Exxon Mobil νότια της Κρήτης

Η ώρα των αποφάσεων για τα κοιτάσματα της Κρήτης πλησιάζει. Την περασμένη Πέμπτη, το σχήμα της ExxonMobil, προχώρησε στην έκδοση Navtex για τη δέσμευση μέχρι και τα τέλη Μαρτίου μεγάλων περιοχών μέσα στα θαλάσσια «οικόπεδα» που της έχουν παραχωρηθεί, προκειμένου να

ΠΕΑΛΣ: Σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΛΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΛΣ, στον κατάμεστο από μέλη, φίλους και προσκεκλημένους της Ένωσης φιλόξενο χώρο του bar – restaurant “Μαντζάρου 3” στο Κολωνάκι.

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδ/σων (φωτο)

Μέσα σε ζεστό οικογενειακό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 24-2-24 η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδ/σων στη Ταβέρνα ΑΛΩΝΑΚΙ. Η εκδήλωση μας έχει γίνει πλέον θεσμός και αυτό το δείχνει η αθρόα και μαζική

ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζεται η συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου

Περαιτέρω μείωση κατά 0,5% (9 πλοία) κατέγραψε ο αριθμός των υπό ελληνική σημαία πλοίων (άνω των 100 κοχ) το Δεκέμβριο 2023 (1816 πλοία) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό του Δεκεμβρίου 2022 (1825 πλοία), σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Μετάβαση στο περιεχόμενο