Τα δικαστήρια της Μποτσουάνας! “Κόπηκε” το ρεύμα στην πρώην σχολή Ευελπίδων και παρέλυσαν τα πάντα. Επί 2 ώρες σταμάτησαν οι δίκες αφού δεν υπήρχε Internet και δεν καταγραφόντουσαν τα πρακτικά. “Δεν έχουμε γεννήτρια ενώ έχει και το τελευταίο beach bar” λένε δικαστικοί υπάλληλοι

Του Άρη Σπίνου


Επί σχεδόν δυο ώρες, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας, τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, έμειναν χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα να παραλύσουν πλήρως για αυτό το διάστημα όλες οι υπηρεσίες τους, ακροατήρια να σταματήσουν να δικάζουν και υπάλληλοι και διάδικοι να περιμένουν την επάνοδο του ηλεκτρικού.

Οι εικόνες προφανώς παραπέμπουν σε εποχές που η τεχνολογία δεν παρέχει δυνατότητες, όπως πχ η ύπαρξη γεννητριών που δε θα εγκλωβίζουν το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης στην αδυναμία να ανταποκριθεί κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος.

Όπως είπαν στο edolio5 δικαστικοί υπάλληλοι το πρόβλημα δημιουργήθηκε με αφορμή την αιφνίδια βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ και την διακοπή ρεύματος στις 7-3-2023, στην περιοχή της Κυψέλης που συμπεριλαμβάνει τα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων που στεγάζονται το Πρωτοδικείο Αθηνών και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

“Το Πρωτοδικείο δεν διαθέτει καμιά απολύτως γεννήτρια ρεύματος για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες και η Εισαγγελία Πρωτοδικών (κτ. 16) έχει μια μικρή γεννήτρια που κάλυψε μόνο τον απαραίτητο φωτισμό των διαδρόμων και το computer room.

Για μιάμιση περίπου ώρα δημιουργήθηκε χαοτική κατάσταση στα 13 κτίρια του Πρωτοδικείου και της πρώην Σχολής Ευελπίδων αφού δεν υπήρχε φωτισμός σε γραφεία και ακροατήρια, δεν δούλευαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεν υπήρχε πρόσβαση στο intrnet και διακόπηκε η διαδικασία μαγνητοφώνησης των συνεδριάσεων των δικαστηρίων”.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις