Τα πουλόβερ του Σόιμπλε

Να λοιπόν που ακόμα και οι Γερμανοί είναι κακομαθημένοι. Και αυτό το λέει ένας επιφανής συμπατριώτης τους. Αλλο είναι να σε κακοχαρακτηρίζει ένας δικός σου άνθρωπος, και επιπλέον έμπειρος, μετρημένος και σοφός, ένας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κι άλλο κάποιος τρίτος.
Παντελής Μπουκάλας
Ο ξένος ίσως έχει…τραυματικές εμπειρίες από τη φυλή σου, σε χρόνια παλαιότερα ή σύγχρονα, και παρασύρεται σε εύκολες γενικεύσεις και αστήριχτους αφορισμούς. Οχι. Ο κ. Σόιμπλε δεν αφόριζε ποτέ.
Τις προκαταλήψεις του τις είχε σαν άνθρωπος, αλλά τον μεσογειακό Νότο τον λάτρευε. Και ιδίως την Ελλάδα. Κακομαθημένους μάς ανέβαζε βέβαια, και καλομαθημένους μάς κατέβαζε, τεμπέληδες της εύφορης Ανεμελλάδας κτλ.
Το έκανε όμως με τρυφερή αυστηρότητα. Μας νοιαζόταν. Και στα μνημόνια όταν μας έζευε, επειδή μας πονούσε το έκανε. Και τώρα, στη δύση του, μας κάνει ένα επιπλέον δώρο: Μας αποσπά με στιβαρό χέρι από την εθνική μας μοναξιά και, για να παρηγορηθούμε, μας κατατάσσει στην ίδια οικογένεια με τους αγαπημένους του συμπατριώτες: στην οικογένεια των κακομαθημένων.
Εδωσε και σοφές συμβουλές στους ομοεθνείς του ο πρώην άρχων της Ε.Ε. Να φοράνε δύο πουλόβερ για να τα βγάλουν πέρα με τα κρύα του χειμώνα, που σύμφωνα με τα μερομήνια αναμένεται δριμύς. Κατά προτίμηση ένα μάλλινο και ένα συνθετικό, διότι διά της συνεργίας της φυσικής των ερίων με τη χημεία των συνθετικών δημιουργείται ένα θερμό αέριο στρώμα ανάμεσα στα δύο πουλόβερ. Γεγονός άκρως θετικό.
Με τις ευφάνταστες προτροπές του κ. Σόιμπλε ολοκληρώθηκε η πρώτη συνταγή ενεργειακής ευδαιμονίας που έκοψαν οι σοφοί ηγέτες της Ε.Ε. για τους κατοίκους των χωρών-μελών μιας Ενωσης που αριστεύει στην υψηλή τέχνη της χρονοτριβής και παραδίδει κόλλα άξια μηδενισμού όσον αφορά την πολιτική δράση.
Ισως από εγγενή αντιλενινισμό, οι κεφαλές των Βρυξελλών έχουν αντικαταστήσει το περίφημο «Τι να κάνουμε» με το άκρως φιλοσοφημένο «Γιατί να κάνουμε;» Αλλωστε κάνουν οι Αμερικανοί, άσχετα αν το παρακάνουν εις βάρος των εταίρων τους.
Σύμφωνα, πάντως, με έγκυρες πληροφορίες, η δεύτερη ευρωπαϊκή συνταγή θα προβλέπει, πάντα στο πνεύμα Σόιμπλε, το κούρεμα με την ψιλή απαξαπάντων των Ενωσιτοευρωπαίων. Φανταστείτε πόση οικονομία κατά το λούσιμο: στο σαμπουάν, στο νερό, στο ηλεκτρικό για το ζέσταμα του νερού, στη φθορά της πετσέτας, στη φθορά της χτένας, στη φθορά των νεύρων όταν δεν πετυχαίνει η χωρίστρα. Τι, έχετε δει πολλούς πλούσιους καρηκομόωντες;…
Η Καθημερινή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας

Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μετά από μία διήμερη πολύωρη συζήτηση και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο με το νέο ποινικό κώδικα.

Στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας και Αλβανίας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συνομιλίες της 3ης περιοδικής διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και της Αλβανίας , που διεξήχθησαν στο Δυράχχιο. Οι διάρκειας τριών ημερών συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας την

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε το απόγευμα ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή, σημείωσε ότι «Ένοπλες Δυνάμεις και Εκκλησία είναι και πρέπει να

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Αττικής στις 28 Φεβρουαρίου

Στις 28 Φεβρουαρίου οι ναυτεργάτες προχωρούν σε απεργία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 28 Φλεβάρη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ και καλούν τους ναυτεργάτες στα λιμάνια του Πειραιά,

Μετάβαση στο περιεχόμενο