Τα social media δεν μας κάνουν ειδικούς

Ιωάννης Γ. Αντύπας Ένας βουλκανιζατερατζής θα γελάσει αν βγάλω αντίθετα βασικά συμπεράσματα για την δουλειά του αν δεν είμαι βουλκανιζατερατζής και εγώ. Το ίδιο θα κάνει κάθε ειδικός με όποιον άσχετο με την ειδικότητά του. Αν επιμείνω το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσει τη λέξη από μ.

Το ίδιο συμβαίνει με τους γιατρούς. Το ίδιο και με τους λοιμοξιολόγους. Απλώς ίσως να μην χρησιμοποιήσουν την λέξη από μ για όποιον αμφισβητεί βασικότατα θέματα της ειδικότητάς τους.

Αν θελήσω να αμφισβητήσω κάτι πρέπει να έχω στοιχεία. Μόνο στοιχεία. Υποθέσεις και μόνο υποθέσεις δεν μετράνε. Υποθέσεις μπορεί να κάνει ο καθένας.

Τα social media δεν μας κάνουν ειδικούς όσο και να χτυπιόμαστε. Οι ίδιοι θα μείνουμε. Είτε μας αρέσει. Είτε όχι. Γνώση έχουν οι ειδικοί και μόνο. Είτε μας αρέσει. Είτε όχι. Το γεγονός ότι πάνω από το 80% των όσων πεθαίνουν από τον ιό είναι ανεμβολίαστοι δεν είναι υπόθεση. Είναι γεγονός.

Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή το 90% των νοσούντων από τον ιό και είναι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι δεν είναι υπόθεση. Είναι γεγονός.

Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσουντων και θνησκόντων είναι άνω των 60 ετών δεν είναι υπόθεση. Και αυτό είναι γεγονός. Και σε όποιον το δέχεται. Η πραγματικότητα δεν ρωτά: Υπάρχει.Μετά από πάνω από 10 μήνες φτάσαμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών. Ξεπεράστηκε ο ρόλος της πειθούς; Αν ναι, δεν φταίει η πειθώ. Φταίνε οι πομποί. Φταίνε και οι δέκτες. Ποιοι όφειλαν να είναι πομποί πειθούς σε ένα τέτοιο κρίσιμο και παγκόσμιο θέμα υγείας; Όλοι οι φορείς. Με ποιο τρόπο; Συνεχώς. Με συνέπεια. Με συνεργασία. Ο γράφων δεν διεκδικεί το αλάθητο, αλλά: Στα 2 χρόνια της πανδημίας μόνο η κυβέρνηση υπήρξε διαρκής και συνεπής πομπός. Οι υπόλοιποι κρύφτηκαν πίσω της. Τα κόμματα, με πρώτη την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η εκκλησία τον περισσότερο καιρό αλλά και ουσιαστικά μέχρι και στις μέρες μας. Οι επαγγελματικές και συνδικαλιστικές ομάδες. Οι πολιτιστικοί φορείς. Και πολλοί έπαιξαν με φοβίες. Όλοι φοβήθηκαν το «πολιτικό» τους κόστος. Πολλοί προσπάθησαν να επωφεληθούν από το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης. Δεν είδαμε κανέναν από τους παραπάνω να έχει συνεχή, συνεπή έντονο λόγο βγαίνοντας ξεκάθαρα στο προσκήνιο στα δύο βασικά θέματα: Προφυλαχτείτε. Εμβολιαστείτε. Στην ουσία μόνο μισόλογα ακούστηκαν.

Η σημερινή κυβέρνηση θα ήταν καλλίτερη ως αντιπολίτευση; Μπορεί και όχι. Αλλά αυτό είναι υπόθεση. Για μας όμως, η κραυγαλέα 2ετής απουσία όλων των ανωτέρω είναι γεγονός. Αλλά δεχόμαστε και διάψευση. Μετρήσιμη και με στοιχεία. Όχι επιπέδου δημοσίων σχέσεων.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδρύθηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας με έδρα τη Νεάπολη.

Δημοσιεύθηκε χθες 2/2/2023 το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής. Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. “Μια μεγάλη ημέρα χαράς

Ν. Ανδρουλάκης: Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε κ. Τσίπρα

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με ανάρτησή του κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «παράσταση» μιμητισμού του Ανδρέα Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποδέχεται μαθήματα ιδεολογικής συνέπειας. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στην

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Μετά την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συμμετείχε στην ανωτέρω Επιτροπή, κατά την ακρόαση φορέων και προσώπων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων της Βουλής των

Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας: Προμήθεια ενός σκάφους στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, προχωρά στην προμήθεια ενός σκάφους με ενισχυμένο πλαστικό, τύπου IOLAOS 410 JHONPOL, ολικού μήκους 4,10 μέτρων, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κονσόλα. Το σκάφος θα παραχωρηθεί άμεσα στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για την υποστήριξη του έργου του