Τακτικές μεταθέσεις 2022:Για αδυναμία εφαρμογής του νέου οργανογράμματος κάνει αναφορά η Π.Ο.Λ

Παραθέτουμε σχετική ανακοίνωση της Π.Ο.Λ

“Η Π.Ο.Λ. ήδη έχει καταγγείλει τα όσα ευτράπελα έχουν διαδραματιστεί αναφορικά με το νέο καθεστώς των μεταθέσεων, ξεκινώντας με την ένστολη διαμαρτυρία της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος στο Βόλο τον Φεβρουάριο του 2020 πριν την ψήφιση του ν.4676/20 ,τις αναρίθμητες ανακοινώσεις και επιστολές της Ομοσπονδίας μας προς τον ΥΝΑΝΠ όπου και ζητήθηκε ο επαναπροσδιορισμός του νομικού πλαισίου των μεταθέσεων ,την επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος ,τη προσφυγή στο ΣτΕ, την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στο Ναυτοδικείο, τα ερωτήματα όλων των κομμάτων προς τον ΥΝΑΝΠ στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου καθώς και παρεμβάσεις φορέων που ενεργοποιήθηκαν μετά τις συναντήσεις με την Ομοσπονδία μας .

 

Δεν έλλειψαν και αυτοί που υποστήριξαν πως οι τακτικές μεταθέσεις του 2021 δεν πραγματοποιήθηκαν επειδή δεν είχε εκδοθεί το ΦΕΚ της κατανομής των 1500 νέων οργανικών θέσεων ,αν και από καμία διάταξη δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

 

Ως Π.Ο.Λ. έχουμε τονίσει πως ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις, ανατροπές και αντιφάσεις μετά την κύρωση των κανονισμών οργανικής σύνθεσης και κατανομής του προσωπικού.

 

Βασικός λόγος που μας υποχρεώνει να αντιδράσουμε είναι το ότι ενώ ανακοινώθηκε ο πίνακας του αριθμού των μορίων, δεν ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα οι πίνακες των κενών θέσεων όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέχρι και την 30 Σεπτεμβρίου,παρ. 1 και 6 άρθρου 16 του Π.Δ.11/21 (ΦΕΚ 21 Α΄/2021).

 

Σύμφωνα με αυτό: Τον μήνα Οκτώβριο εκάστου έτους καταρτίζονται από τη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ανακοινώνονται με απόφαση η οποία εκδίδεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι πίνακες των κενών θέσεων όπως αυτές διαμορφώνονται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

 

Είναι σαφές ότι οι δύο αποφάσεις για την κύρωση των κανονισμών οργανικής σύνθεσης και κατανομής του προσωπικού ισχύουν από την 22 Οκτωβρίου του 2021, ημερομηνία δημοσίευσης τους και ως εκ τούτου αν εκδοθεί έστω και μεταγενέστερα ο πίνακας των κενών θέσεων δεν δύναται να ληφθούν υπόψη ούτε οι νέες 1500 θέσεις αλλά ούτε η κατανομή των 1427 θέσεων των σκαφών στις Λιμενικές Αρχές.

Η έκδοση του πίνακα του αριθμού των μορίων δεν συνεπάγεται ούτε την έναρξη αλλά ούτε και την τήρηση της διαδικασίας των τακτικών μεταθέσεων του 2022. Τον Μάιο του 2021 εκδόθηκε επίσης μόνο ο πίνακας των μορίων για να χρησιμοποιηθεί εν τέλει μόνο στις έκτακτες μεταθέσεις.

 

Συμπέρασμα: Κρίνεται παράνομη η διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων του 2022 αν γίνει σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τις μεταθέσεις από το επόμενο έτος 2023 αφού την καταληκτική ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2021 δεν υφίστατο .

 

Ένα πραγματικό αλαλούμ που αποτελεί συνέπεια της έκδοσης διατάξεων οι οποίες αναιρούν η μία την άλλη, δεν μπορούν να εφαρμοστούν την παρούσα χρονική στιγμή, είναι αντίθετες στα συμφέροντα των στελεχών και δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Η Π.Ο.Λ. δεν θα δεχτεί από κανέναν να παρεκκλίνει της νομιμότητας ,υπερασπίζοντας τους συναδέλφους με κάθε τρόπο και με κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.”

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το