Τελετή Απονομής Πτυχίων 31ου Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση απονομής πτυχίων στους δεκαοκτώ αποφοιτήσαντες του 31ου Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια σύντομου χαιρετισμού του, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα ολοκληρώνεται το 31ο σχολείο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, το 2ο σχολείο, μέσα σε 1,5 έτος, ενώ αναμένεται και 3ο σχολείο μέσα στο 2023. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος διότι άρτια εκπαιδευμένα και καταρτισμένα στελέχη, θα στελεχώσουν τα Κλιμάκια των Ειδικών Αποστολών, σε ολόκληρη την επικράτεια. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στις νέες προκλήσεις και απειλές, στο νέο πολύπλευρο και πολυποίκιλο έργο του Λιμενικού Σώματος, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και στη θάλασσα αλλά και στην ξηρά.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η εκπαίδευσή σας γίνεται υπό την επίβλεψη και εποπτεία του διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, αλλά και επίλεκτων στελεχών της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά, που πρόσφατα θεσμοθετήσαμε. Οι δύο αυτές επίλεκτες μονάδες, είναι η προμετωπίδα του Λιμενικού Σώματος, έχοντας και Διεθνή Αναγνώριση.

Εμείς από την πλευρά μας, πέρα από τη βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών μας, ενισχύουμε με νέα, σύγχρονα εξοπλιστικά μέσα και τις Ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα στην ιστορία, με προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. ευρώ. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία είναι στο πλευρό σας.

Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με επάρκεια στην αποστολή σας, προστατεύοντας και διαφυλάσσοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, τα οποία είναι και θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, υγεία και προκοπή. Πιστεύουμε σε εσάς, σας στηρίζουμε και είστε ότι καλύτερο διαθέτει το Λιμενικό Σώμα».

Ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, καλωσόρισε τα νέα στελέχη, αναφέροντας ότι με τους δεκαοκτώ αποφοίτους του 31ου Σχολείου ΣΕΑΛΣ ενισχύεται το δυναμικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με εξειδικευμένα στελέχη, εφοδιασμένα με τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης και καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος και να συνδράμουν οποτεδήποτε απαιτηθεί σε επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αργυράκης Ιωάννης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος καθώς και λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σχετικές εικόνες

DSC_7937DSC_7695DSC_7716DSC_7736DSC_7760DSC_7783DSC_7786DSC_7808DSC_7812DSC_7947DSC_7948DSC_7949DSC_7950

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας: Προμήθεια ενός σκάφους στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, προχωρά στην προμήθεια ενός σκάφους με ενισχυμένο πλαστικό, τύπου IOLAOS 410 JHONPOL, ολικού μήκους 4,10 μέτρων, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κονσόλα. Το σκάφος θα παραχωρηθεί άμεσα στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για την υποστήριξη του έργου του

Ζεστή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα στην πίτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Σε ιδιαίτερο κλίμα λόγω της θυσίας των δύο ηρωικών πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας στον βωμό του καθήκοντος και της πατρίδας, έγινε χθες η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Ήταν μια πραγματικά πολύ ζέστη,

Μπορεί να είμαστε αλλεργικοί… στον Ήλιο – Ένας γιατρός εξηγεί τους κινδύνους

Χωρίς τον Ήλιο, η ζωή στη Γη δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ένα αστέρι που ζέσταινε τον μικρό βραχώδη πλανήτη μας, βοήθησε στη δημιουργία συνθηκών που σήμαιναν ότι η ζωή θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε αυτή τη μικρή γωνιά του σύμπαντος.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το νέο σποτ με τις παροχές για τους συνταξιούχους

Ένα ακόμη σποτ δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αυτή τη φορά παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις του προς τους συνταξιούχους. Ανάμεσα στις δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο ενός λεπτού βίντεο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η επαναφορά της 13ης σύνταξης, η επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις,