Τελετή Απονομής Πτυχίων 31ου Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση απονομής πτυχίων στους δεκαοκτώ αποφοιτήσαντες του 31ου Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια σύντομου χαιρετισμού του, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα ολοκληρώνεται το 31ο σχολείο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, το 2ο σχολείο, μέσα σε 1,5 έτος, ενώ αναμένεται και 3ο σχολείο μέσα στο 2023. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος διότι άρτια εκπαιδευμένα και καταρτισμένα στελέχη, θα στελεχώσουν τα Κλιμάκια των Ειδικών Αποστολών, σε ολόκληρη την επικράτεια. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στις νέες προκλήσεις και απειλές, στο νέο πολύπλευρο και πολυποίκιλο έργο του Λιμενικού Σώματος, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και στη θάλασσα αλλά και στην ξηρά.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η εκπαίδευσή σας γίνεται υπό την επίβλεψη και εποπτεία του διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, αλλά και επίλεκτων στελεχών της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά, που πρόσφατα θεσμοθετήσαμε. Οι δύο αυτές επίλεκτες μονάδες, είναι η προμετωπίδα του Λιμενικού Σώματος, έχοντας και Διεθνή Αναγνώριση.

Εμείς από την πλευρά μας, πέρα από τη βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών μας, ενισχύουμε με νέα, σύγχρονα εξοπλιστικά μέσα και τις Ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα στην ιστορία, με προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. ευρώ. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία είναι στο πλευρό σας.

Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με επάρκεια στην αποστολή σας, προστατεύοντας και διαφυλάσσοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, τα οποία είναι και θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, υγεία και προκοπή. Πιστεύουμε σε εσάς, σας στηρίζουμε και είστε ότι καλύτερο διαθέτει το Λιμενικό Σώμα».

Ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, καλωσόρισε τα νέα στελέχη, αναφέροντας ότι με τους δεκαοκτώ αποφοίτους του 31ου Σχολείου ΣΕΑΛΣ ενισχύεται το δυναμικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με εξειδικευμένα στελέχη, εφοδιασμένα με τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης και καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος και να συνδράμουν οποτεδήποτε απαιτηθεί σε επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αργυράκης Ιωάννης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος καθώς και λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σχετικές εικόνες

DSC_7937DSC_7695DSC_7716DSC_7736DSC_7760DSC_7783DSC_7786DSC_7808DSC_7812DSC_7947DSC_7948DSC_7949DSC_7950

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία της Διώρυγας της Κορίνθου

Η Διώρυγα της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο – πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «Άφνειος Κόρινθος» αναδείχθηκε από την αρχαιότητα σε σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Η δυσκολία στη μεταφορά των εμπορευμάτων δια

Ευγένιος Ευγενίδης (22/12/1882-23/4/1954)

Ο εφοπλιστής Ευγένιος Ευγενίδης είναι ευρύτερα γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο και ιδιαίτερα για το Ευγενίδειο Ίδρυμα που ίδρυσε με κληροδότημά του στην Αθήνα, με σκοπό την προαγωγή της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Ο Ευγένιος Ευγενίδης γεννήθηκε

«Η απαξίωση του λιμανιού του Βόλου»*

«Η κακοκαιρία Daniel, που έπληξε τον περασμένο Σεπτέμβρη τη Θεσσαλία με τα έντονα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα, πέραν της τεράστιας καταστροφής των αγροτικών εκτάσεων και των περιουσιών των Θεσσαλών και στους τέσσερις νομούς, απέδειξε την έλλειψη σχεδιασμού και εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων

«Ναυάγησε» η προμήθεια 4 σκαφών για το Λιμενικό από τους Ιταλούς

Παρά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις που έλαβε και τις προσπάθειες του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη αλλά και του προκατόχου του Γιάννη Πλακιωτάκη, ο ιταλικός ναυπηγικός όμιλος Cantiere Navale Vittoria Spa, που είχε επικρατήσει στον προ τριετίας διαγωνισμό για την προμήθεια έως και τεσσάρων παράκτιων

Μετάβαση στο περιεχόμενο