Τελετή εγκαινίων του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεωργίου και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη Μανώλη, πραγματοποιήθηκαν χθες 14/10/2022, τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας, στη Λέσβο.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης, κ.κ. Χρυσόστομος ενώ συμμετείχε και ο ιερέας του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ι) Βαρσαμίδης Δημήτριος.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Λέσβου κ. Αθανασίου Χαράλαμπος, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Μπουρνούς Ιωάννης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρος Ταξιάρχης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Αλατζάς Απόστολος, ο Διοικητής της 98ης ΑΔΤΕ, ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου.

Κατά την ομιλία του, αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

“Είναι μία σημαντική μέρα διότι επιβραβεύεται για μια ακόμη φορά η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου, όπου με προμετωπίδα το ηλεκτρονικό σύστημα της διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας, έχουμε αναβαθμίσει και απλουστεύσει τις διαδικασίες επαφής των Λιμεναρχείων, των Λιμενικών Σταθμών με τον πολίτη αλλά και τους επιχειρηματίες, έχουμε αυξήσει και το δείκτη αξιοπιστίας και διαφάνειας και ταχύτητας με αποτέλεσμα να έχουμε εγκαινιάσει μια νέα σχέση μεταξύ Λιμενικού Σώματος και πολίτη. Και βέβαια αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται και σε επίπεδο ναυτικών και σε επίπεδο επιχειρήσεων αλλά και σε επίπεδο πλοίων. Άρα αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου σε όλα τα επίπεδα που θα απλουστεύσει τις διαδικασίες και θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό και την επαφή του Λιμενικού με την κοινωνία.

Σήμερα εδώ από τη Μυτιλήνη θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα, το Λιμενικό Σώμα, οι άντρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας με τόλμη, με αποφασιστικότητα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο σώζοντας ανθρώπινες ζωές, ταυτόχρονα όμως προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας , τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη και έτοιμη αν χρειαστεί να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ακριβώς γι αυτό η πολιτεία τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύει με νέα σκάφη, με σύγχρονο εξοπλισμό το Λιμενικό Σώμα αυξάνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Σώματος και βέβαια περνώντας το Λιμενικό Σώμα ουσιαστικά στη νέα εποχή. Είναι σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα αναβαθμίσει συνολικά το Σώμα με νέα σκάφη, με νέα αεροσκάφη και με νέα χερσαία μέσα και βέβαια πρώτη μας προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των στελεχών μας.

Είχα τη δυνατότητα να συναντήσω και τα πληρώματα της Frontex, της μεγαλύτερης επιχείρησης που αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη, οι οποίοι κι αυτοί με τις δικές τους δυνάμεις συνδράμουν στον τεράστιο ρόλο και έργο του Λιμενικού Σώματος, ένα Λιμενικό Σώμα βέβαια που δεν περιορίζεται μόνο στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, ένα Λιμενικό Σώμα που τα τελευταία χρόνια έχει ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις, έχει συνδράμει αποφασιστικά και την περίοδο της πανδημίας και κατά τη διάρκεια εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην προάσπιση της νομιμότητας στις θάλασσές μας, στην ενίσχυση της ασφάλειας και στις θάλασσες και στις παραλίες , στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος , ένα Λιμενικό Σώμα που έχουμε την υποχρέωση να το στηρίζουμε, έχουμε την υποχρέωση συνεχώς να το ενισχύουμε και βεβαίως θέλω να διαβεβαιώσω και τους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος ότι με όλες μας τις προσπάθειες η ενίσχυση αυτή θα είναι και καθημερινή και συνεχής.”

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, στην ομιλία του σημείωσε τα εξής:

“Με την πολύτιμη αρωγή και τη στήριξη πολλών, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να αντικρίζουμε ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό κτίριο του Μολύβου, πλήρως ανακαινισμένο, που εφεξής θα φιλοξενεί το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Στόχος μας είναι, οι εγκαταστάσεις που στεγάζουν τις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, να είναι σύγχρονες, λειτουργικές, να πληρούν τεχνικά όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές, να διασφαλίζουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, με απώτερο στόχο και σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής, την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στους χώρους ευθύνης μας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών – επ’ ωφελεία της κοινωνίας και της Πατρίδας μας.

Το έργο του Λιμενικού Σώματος είναι από της ιδρύσεώς του πολυσχιδές και πολυεπίπεδο, αλλά οι σημερινές συνθήκες με τις οποίες λειτουργούν τα στελέχη μας είναι ιδιαίτερα πιεστικές. Αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι πλέον το Σώμα λειτουργεί, και απ΄ ό,τι φαίνεται θα εξακολουθήσει να λειτουργεί, σε ένα περιβάλλον: έντονων και πολλαπλών προκλήσεων, διαρκούς εγρήγορσης και εξουθενωτικών απαιτήσεων. Γι’ αυτό κάθε φορά που επισκέπτομαι περιφερειακές Λιμενικές Αρχές, ιδιαίτερα της παραμεθορίου, όπως σήμερα εδώ στη Μυτιλήνη, νιώθω ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια για όλα τα στελέχη που με ζήλο, αυταπάρνηση και φιλότιμο ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο που η Ελληνική Πολιτεία μας έχει αναθέσει.”

Σχετικές εικόνες

ΜΗΘΥΜΝΑ_1ΜΗΘΥΜΝΑ_2ΜΗΘΥΜΝΑ_3ΜΗΘΥΜΝΑ_4ΜΗΘΥΜΝΑ_5ΜΗΘΥΜΝΑ_6

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση με κάλπη: Στις 4 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Σενάρια εκλογών

«Μύρισε εκλογές» διαπίστωσε ο πρωθυπουργός το πρωί στην περιοδεία του στην Καλλιθέα. Όλοι πλέον διαπιστώνουν ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση κινείται σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου. Από τις συνεχείς περιοδείες του κ. Μητσοτάκη έως τις άρον-άρον προβολές ημιτελών έργων (Μετρό Θεσσαλονίκης) και τις «φιλολαϊκές»

Τι αλλάζει στο πώς διοικείται το Δημόσιο

Toυ Δημήτρη Κατσαγάνη Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την περασμένη εβδομάδα νομοσχέδιο του Υπουργού Εσωτερικών, κος Μάκης Βορίδης το οποίο αφορά στην  “πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα”. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2022.  Σύμφωνα με την έκθεση ανάλυσης

Ρότα ανάπτυξης για την κρουαζιέρα στα Χανιά το 2022

Με δυναμικό τρόπο αναπτύχθηκε το 2022 η κρουαζιέρα στα Χανιά, προσθέτοντας θετικά στοιχεία στην πολύ καλή εικόνα της τουριστικής περιόδου για την περιοχή. Η περίοδος της κρουαζιέρας για το 2022 «άνοιξε» στα Χανιά τον Μάρτιο με δύο αφίξεις πλοίων και

ΚΚΕ: Ο Μανώλης Συντυχάκης χαιρέτισε το 15ο Συνέδριο των Αξωματικών του Λιμενικού Σώματος

«Το συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για τον λαό και ασφαλώς και για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος» σημείωσε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο 15ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), ο βουλευτής του