Τελετή εγκαινίων του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεωργίου και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη Μανώλη, πραγματοποιήθηκαν χθες 14/10/2022, τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας, στη Λέσβο.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης, κ.κ. Χρυσόστομος ενώ συμμετείχε και ο ιερέας του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ι) Βαρσαμίδης Δημήτριος.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Λέσβου κ. Αθανασίου Χαράλαμπος, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Μπουρνούς Ιωάννης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρος Ταξιάρχης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Αλατζάς Απόστολος, ο Διοικητής της 98ης ΑΔΤΕ, ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου.

Κατά την ομιλία του, αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

“Είναι μία σημαντική μέρα διότι επιβραβεύεται για μια ακόμη φορά η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου, όπου με προμετωπίδα το ηλεκτρονικό σύστημα της διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας, έχουμε αναβαθμίσει και απλουστεύσει τις διαδικασίες επαφής των Λιμεναρχείων, των Λιμενικών Σταθμών με τον πολίτη αλλά και τους επιχειρηματίες, έχουμε αυξήσει και το δείκτη αξιοπιστίας και διαφάνειας και ταχύτητας με αποτέλεσμα να έχουμε εγκαινιάσει μια νέα σχέση μεταξύ Λιμενικού Σώματος και πολίτη. Και βέβαια αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται και σε επίπεδο ναυτικών και σε επίπεδο επιχειρήσεων αλλά και σε επίπεδο πλοίων. Άρα αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου σε όλα τα επίπεδα που θα απλουστεύσει τις διαδικασίες και θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό και την επαφή του Λιμενικού με την κοινωνία.

Σήμερα εδώ από τη Μυτιλήνη θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα, το Λιμενικό Σώμα, οι άντρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας με τόλμη, με αποφασιστικότητα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο σώζοντας ανθρώπινες ζωές, ταυτόχρονα όμως προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας , τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη και έτοιμη αν χρειαστεί να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ακριβώς γι αυτό η πολιτεία τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύει με νέα σκάφη, με σύγχρονο εξοπλισμό το Λιμενικό Σώμα αυξάνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Σώματος και βέβαια περνώντας το Λιμενικό Σώμα ουσιαστικά στη νέα εποχή. Είναι σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα αναβαθμίσει συνολικά το Σώμα με νέα σκάφη, με νέα αεροσκάφη και με νέα χερσαία μέσα και βέβαια πρώτη μας προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των στελεχών μας.

Είχα τη δυνατότητα να συναντήσω και τα πληρώματα της Frontex, της μεγαλύτερης επιχείρησης που αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη, οι οποίοι κι αυτοί με τις δικές τους δυνάμεις συνδράμουν στον τεράστιο ρόλο και έργο του Λιμενικού Σώματος, ένα Λιμενικό Σώμα βέβαια που δεν περιορίζεται μόνο στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, ένα Λιμενικό Σώμα που τα τελευταία χρόνια έχει ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις, έχει συνδράμει αποφασιστικά και την περίοδο της πανδημίας και κατά τη διάρκεια εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην προάσπιση της νομιμότητας στις θάλασσές μας, στην ενίσχυση της ασφάλειας και στις θάλασσες και στις παραλίες , στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος , ένα Λιμενικό Σώμα που έχουμε την υποχρέωση να το στηρίζουμε, έχουμε την υποχρέωση συνεχώς να το ενισχύουμε και βεβαίως θέλω να διαβεβαιώσω και τους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος ότι με όλες μας τις προσπάθειες η ενίσχυση αυτή θα είναι και καθημερινή και συνεχής.”

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, στην ομιλία του σημείωσε τα εξής:

“Με την πολύτιμη αρωγή και τη στήριξη πολλών, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να αντικρίζουμε ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό κτίριο του Μολύβου, πλήρως ανακαινισμένο, που εφεξής θα φιλοξενεί το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Στόχος μας είναι, οι εγκαταστάσεις που στεγάζουν τις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, να είναι σύγχρονες, λειτουργικές, να πληρούν τεχνικά όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές, να διασφαλίζουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, με απώτερο στόχο και σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής, την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στους χώρους ευθύνης μας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών – επ’ ωφελεία της κοινωνίας και της Πατρίδας μας.

Το έργο του Λιμενικού Σώματος είναι από της ιδρύσεώς του πολυσχιδές και πολυεπίπεδο, αλλά οι σημερινές συνθήκες με τις οποίες λειτουργούν τα στελέχη μας είναι ιδιαίτερα πιεστικές. Αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι πλέον το Σώμα λειτουργεί, και απ΄ ό,τι φαίνεται θα εξακολουθήσει να λειτουργεί, σε ένα περιβάλλον: έντονων και πολλαπλών προκλήσεων, διαρκούς εγρήγορσης και εξουθενωτικών απαιτήσεων. Γι’ αυτό κάθε φορά που επισκέπτομαι περιφερειακές Λιμενικές Αρχές, ιδιαίτερα της παραμεθορίου, όπως σήμερα εδώ στη Μυτιλήνη, νιώθω ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια για όλα τα στελέχη που με ζήλο, αυταπάρνηση και φιλότιμο ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο που η Ελληνική Πολιτεία μας έχει αναθέσει.”

Σχετικές εικόνες

ΜΗΘΥΜΝΑ_1ΜΗΘΥΜΝΑ_2ΜΗΘΥΜΝΑ_3ΜΗΘΥΜΝΑ_4ΜΗΘΥΜΝΑ_5ΜΗΘΥΜΝΑ_6

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 200 ευρώ η εκλογική αποζημίωση στα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

  Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 44448/2024 ΦΕΚ 3056/Β/29-5-2024 Καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΓΕΣ: Προκήρυξη Κάλυψης Θέσεων «Υπασπιστών Διοικήσεως»

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ Β ́ ΚΛΑΔΟΣ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β1(ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) ΤΜΗΜΑ 3 (ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΑΝΘΣΤΩΝ- ΥΠΞΚΩΝ – ΕΠΟΠ) Τηλέφ.: 210-6555662 ΚΟΙΝ. : ΓΕΣ/B1/3α Φ.400/43/649892 Σ.4949 Αριθμός Εγκυκλίου: 103 Αθήνα,

Η ομιλία του Αρχηγού ΓΕΣ στους Ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2023 στη Σχολή Πεζικού

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, επισκέφθηκε την έδρα της Σχολής Πεζικού στο Στρατόπεδο «ΤΧΗ (ΠΖ) ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ» στη Χαλκίδα, όπου και πραγματοποίησε ομιλία στους Ανθυπολοχαγούς τάξεως 2023. Κατά την ομιλία του, ο

Σύλληψη ψαρά στη Θεσσαλονίκη

Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης προέβησαν στη σύλληψη ενός 63χρονου ημεδαπού αλιέα – μυδοκαλλιεργητή. Ειδικότερα, ο 63χρονος εντοπίστηκε να εκτελεί πλόες στη θαλάσσια περιοχή Χαλάστρας με το υπό ιδιοκτησίας και διακυβέρνησής του βοηθητικό σκάφος οστρακοκαλλιέργειας, χωρίς

Μετάβαση στο περιεχόμενο