Τελετή Ορκωμοσίας 16 Αξιωματικών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Τεχνικού και Οικονομικού

Τελετή ορκωμοσίας δεκαέξι Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Τεχνικού και Οικονομικού παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αίθριο χώρο του κτιρίου Υ.ΝΑ.Ν.Π..

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πλωτάρχης (Ι) Λ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Βαρσαμίδης και παρέστησαν ο Βουλευτής Χαλκιδικής ΝΔ κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παππάς ανέφερε τα κάτωθι :

“Καλημέρα σε όλες και όλους.

Σας καλωσορίζω στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε μία σεμνή αλλά ιδιαίτερα σημαντική τελετή. Η ημέρα της ορκωμοσίας σας είναι μία μέρα που θα ανήκει στις σημαντικότερες ημέρες της ζωής σας και θα τη θυμάστε για πάντα, τόσο εσείς όσο και οι συγγενείς και φίλοι σας που δίνουν σήμερα το παρών και τους καλωσορίζουμε στο υπουργείο.

Την ημέρα αυτή θα τη θυμάμαι και εγώ γιατί είναι μεγάλη τιμή που σας υποδέχομαι στη μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το τιμημένο σώμα του Λιμενικού με ιστορία και προσφορά πέραν των 100 ετών σας υποδέχεται και σας καλωσορίζει.

Ο όρκος και το εθνόσημο που φέρετε αντανακλά σε μία ιστορία προσφοράς στον τόπο, σε κάθε νησιώτη, στη ναυτιλία μας, στον Έλληνα ναυτικό, στην υπέρτατη αποστολή της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από όποιο μετερίζι κι αν υπηρετεί ο καθένας και η καθεμιά.

Το Λιμενικό Σώμα για το οποίο είμαστε περήφανοι είναι τρόπος ζωής και αφοσίωσης στο καθήκον και την προσφορά. Είμαι σίγουρος ότι θα σταθείτε αντάξιοι και θα ανταποκριθείτε πλήρως σε όποια καθήκοντα σας ανατεθούν.

Όπως να είστε σίγουροι κι εσείς ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αλλάζει, μεταβάλλεται, βελτιώνεται κοιτάζοντάς το μέλλον με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση και διαρκή ετοιμότητα να ανταποκριθεί στην πολυσύνθετη αποστολή του.

Μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να σταθεί στο πλευρό σας και να σας ενισχύσει με δικαιοσύνη και αξιοκρατία στην αποστολή σας. Χρέος δικό μας είναι να σας εξοπλίσουμε με όλα εκείνα τα σύγχρονα μέσα και εργαλεία που απαιτούν οι συνθήκες.

Το ίδιο θα κάνουν και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δίνουν με πείσμα και αυταπάρνηση έναν αγώνα που έχει φέρει το σώμα πολύ ψηλά στην εκτίμηση της Ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Ευχή όλων μας είναι όχι μόνο να κατανοήσετε τον χώρο του οποίου αποτελείτε πλέον μέλη, αλλά να τον αγαπήσετε και να τον κάνετε τρόπο ζωής.

Να είστε περήφανοι που ανήκετε στην οικογένεια του Λιμενικού Σώματος και με την παρουσία σας, τις γνώσεις σας και την εξέλιξή σας να το βελτιώσετε και να το πάτε μακρύτερα από το σημείο που το παραλαμβάνετε σήμερα.

Σας εύχομαι να έχετε μια σταδιοδρομία αντάξια των προσδοκιών σας. Να έχετε καλή χρονιά με υγεία, τύχη και προκοπή. Πιστεύουμε σε εσάς και σας στηρίζουμε”.

1

2

3

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο