Θεοδωρικάκος: «Έτσι θα λειτουργεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Star αποκάλυψε τον τρόπο λειτουργίας, σε πρώτη φάση, της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Αντίστροφη μέτρηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία η οποία αναλαμβάνει δράση σε λίγες μέρες. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Star.

Μέχρι τις 10 Ιουνίου η πανεπιστημιακή αστυνομία θα έχει πιάσει δουλειά. Σε πρώτη φάση οι περιπολίες θα ξεκινήσουν μόνο στους εξωτερικούς χώρους των Ιδρυμάτων.

«Αυτό αρχικά θα αφορά τον ανοιχτό χώρο του campus του ΑΠΘ και τους χώρους της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης. Όπου αλλού χρειαστούν στην πορεία θα τοποθετηθούν», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕΕ και νομική ο στόχος είναι μέχρι τον Οκτώβριο να έχουν τοποθετηθεί τουρνικέ, ώστε οι φοιτητές να εισέρχονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα με την ειδική ηλεκτρονική ταυτότητα.

«Υπάρχει υποχρέωση των πρυτανικών αρχών, να φτιάξουν τα τουρνικέ για ελεγχόμενη είσοδο που θα συνδράμει η ελληνική αστυνομία. Δεν είναι δική της υποχρέωση. Αυτή είναι η δεύτερη φάση η οποία εξαρτάται από τη τοποθέτηση των τουρνικέ και των καμερών ασφαλείας στις εισόδους των πανεπιστημίων από τις πρυτανικές αρχές».

Στο σχέδιο «ασφαλή πανεπιστήμια» θα συνδράμουν 400 ειδικοί φρουροί: 300 θα τοποθετηθούν σε Πανεπιστήμια της Αθήνας και 100 στην Θεσσαλονίκη. Κανείς τους δε θα οπλοφορεί.

Θα είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν την είσοδο και την έξοδο αλλά και περιμετρικά μήπως εισέλθουν άτομα που κάνουν έκνομες ενέργειες. Θα επικουρείται το έργο τους και από περιπολικά και δικυκλιστές που θα περιπολούν έξω από τα Ιδρύματα, όπως λένε ειδικοί στο Star.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB «ναι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία λέει το 61,5 % των πολιτών.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της

Άμεσες και δραστικές λύσεις από τον Αλεξανδράκη στις πτητικές διαθεσιμότητες

Στο άρθρο μας με τίτλο «Ποιος θα πετά τα εναέρια μέσα του Λιμενικού;;;» στις 27 Ιουλίου 2022, σχολιάζαμε ότι «…αν τα υπάρχοντα εναέρια μέσα (ΛΣ) τεθούν όλα σε ενέργεια κι αν το ΛΣ προμηθευτεί UAVs στο μέλλον, τότε (το έλλειμμα

Ενισχυμένη και μόνιμη παρουσία Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Λ.Σ Πειραιάς 10-08-2022 Με την παρούσα ανακοίνωση σας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα: Η σημερινή ημέρα για την Ε.Α.Α.Λ.Σ. είναι ημέρα-σταθμός, καθώς το παρελθόν συναντιέται με το παρόν και με το μέλλον του Σώματος αφού η οικογένεια των Αποστράτων του ΛΣ