Θεοδωρικάκος: Και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ των αστυνομικών/λιμενικών

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, και οι ένστολοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι περιλαμβάνονται στην πρόβλεψη χορήγησης του επιδόματος των 600 ευρώ.

Μιλώντας στη Βουλή, επί της τροπολογίας του υπουργείου του για τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς, η οποία ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι «ένας πολύ μεγάλος αριθμός, που υπηρετεί ως ένστολο προσωπικό στις φυλακές, είναι μέσα στην τροπολογία, και θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ».

Απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε επίσης ότι το εφάπαξ επίδομα στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Λιμενικού Σώματος είναι «ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης, δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει. Δεν υπόκειται σε κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, ούτε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ΚΦΕ, και δεν γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 60 του ΚΦΕ».

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι οι δικαιούχοι θα πάρουν 600 ευρώ τώρα, “μία ή δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα”, και ότι το ποσό αυτό θα αποτελεί τμήμα του εισοδήματος τους [..] το οποίο θα δηλωθεί στο φορολογική δήλωσή τους την επόμενη χρονιά.

Θεοδωρικάκος: Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι εκλογές θα ήταν λόγος να μη δώσουμε το επίδομα
Σχολιάζοντας την παρέμβαση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη, που είπε ότι «στηρίζουμε τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης παρά τον κραυγαλέο προεκλογικό και επιδοματικό χαρακτήρα της», ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «το γεγονός ότι το 2023 έχουμε εκλογές, δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι θα αποτελούσε αιτία για να μη δοθεί αυτό το επίδομα, που με πολύ σκληρή προσπάθεια εξασφαλίσαμε».

Ακολουθώντας στο βήμα τον κ. Θεοδωρικάκο ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, είπε ότι η κυβέρνηση διασφάλισε κονδύλι 8 εκατ. ευρώ προκειμένω να δοθεί επίδομα εκτός έδρας στους πυροσβέστες.

Θεοδωρικάκος: Και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ των αστυνομικών/λιμενικών –

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ναυτιλία συνεισφέρει 14 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας

Η πρόσφατη μελέτη της McKinsey & Company, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, αποκαλύπτει την καθοριστική συμβολή του κλάδου της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας στην παγκόσμια και την εγχώρια οικονομία. Η μελέτη αναδεικνύει τη στρατηγική σημασία της ελληνόκτητης ναυτιλίας, η

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2024-2025 και πρόκειται να αναλάβουν υπηρεσία τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης

Συνάντηση Στυλιανίδη και Σημαντώνη για τα θέματα της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Χαράλαμπος Σημαντώνης, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), Έλπη Πετράκη, Β’ Αντιπρόεδρος, Ευστράτιος Τσαλαμανιός, Ταμίας, Δανάη Τσόπελα, Διευθύντρια και Αλέξανδρος Λαγουρός, Σύμβουλος Ναυτιλιακών Θεμάτων, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας

Κέρκυρα: Σύσκεψη υπό τον Στ. Γκίκα για τη λειτουργία του λιμανιού της Αλύπας

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Στ. Πουλημένου, της Γ.Γ. Τουρισμού, της Γ. Διευθύντριας Τουριστικών Λιμένων, του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και

Μετάβαση στο περιεχόμενο