Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενστόλων στον Λευκό Πύργο – «Χορτάσαμε από υποσχέσεις, τα ψέματα τελείωσαν»

Εκατοντάδες ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν στη διαμαρτυρία που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην πλατεία του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης, ενόψει της 86ης ΔΕΘ, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς, πληρωμή των υπερωριών τους και εφαρμογή της αποζημίωσης για τη νυχτερινή εργασία.

«Δίνουμε την ψυχή και τη ζωή μας πολλές φορές, μέσα από συνεχόμενες κρίσεις και δεν υπάρχει καμία στήριξη από την κυβέρνηση» ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος τονίζοντας πως η πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα στην ΕΛΑΣ, «η οποία αγωνίζεται καθημερινά για τους πολίτες και για την ελληνική κοινωνία. Αλλά εμείς είμαστε μόνοι, και είναι μεγάλο ζήτημα να νιώθεις μόνος. Εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, θα δει πράγματα από την αστυνομία που δεν έχει ξαναδει, τα ψέματα τελείωσαν», τόνισε.

Με τη σειρά του εκπρόσωπος των στρατιωτικών ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «φοράμε την στολή μας για να κάνουμε το καθήκον μας, το οποίο είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Σήμερα είμαστε εδώ για να ακουστεί η φωνή μας».

Ο Νίκος Λαυράνος, γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, ανέφερε πως η σημερινή μαζική συγκέντρωση στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Πρέπει να σταματήσει ο πολιτικός εμπαιγμός και να μπει επιτέλους ένα τέλος στην απλήρωτη εργασία. Δεν έχουμε άλλη υπομονή, το φιλότιμο εξαντλήθηκε».

«Χορτάσαμε από υποσχέσεις»

«Χορτάσαμε από υποσχέσεις και επικοινωνιακές δεσμεύσεις για οικονομική ενίσχυση, που ξεχνιούνται μέσα σε λίγες ώρες από αυτούς που τις εκφράζουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν, την τελευταία δεκαετία, σε κάθε ζήτημα είτε κοινωνικό είτε εθνικό, οι Αστυνομικοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, επιφορτισμένοι με πολυειδή αντικείμενα πέραν της αποστολής και του ρόλου τους.

thessaloniki-enstoli__8_
thessaloniki-enstoli__7_
thessaloniki-enstoli__6_

«Η κρατούσα αναχρονιστική αντίληψη ότι «η Αστυνομία είναι για τα πάντα και ο Αστυνομικός πρέπει να είναι παντού», μας έχει εγκλωβίσει σε ένα υπηρεσιακό κυκεώνα, που σε καμία περίπτωση δεν επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και επιβαρύνει σημαντικά την ψυχολογία του ήδη καταπονημένου προσωπικού”, επισημαίνουν. Προσθέτουν, δε, πως αντί για ανταμοιβή, «αυτό που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι οι αμέτρητες και σταδιακές περικοπές στους μισθούς μας, ακόμα και σήμερα που οι τιμές σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης κι ενέργειας εκτοξεύονται καθημερινά, προκαλώντας σοβαρό θέμα επιβίωσης σε αμέτρητες οικογένειες».

thessaloniki-enstoli__1_
thessaloniki-enstoli__2_
thessaloniki-enstoli__3_
thessaloniki-enstoli__4_
thessaloniki-enstoli__5_
poria-astinomikon-thessaloniki__1_
poria-astinomikon-thessaloniki__2_

Σημειώνεται ότι η διαμαρτυρία που παραδοσιακά ανοίγει τον «χορό» των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, είχε να γίνει δύο χρόνια λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Σε αυτή συμμετέχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων από διάφορες περιοχές της χώρας και, φυσικά, της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενστόλων στον Λευκό Πύργο – «Χορτάσαμε από υποσχέσεις, τα ψέματα τελείωσαν»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας