Τη Δευτέρα το πρώτο ταξίδι σύνδεσης Μυτιλήνης – Σμύρνης

Δοκιμαστικό ταξίδι, κενό επιβατών, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 30 Μαΐου στη Μυτιλήνη, το καταμαράν που προβλέπεται να συνδέσει τη Λέσβο με τη Σμύρνη από τις 17 Ιουνίου.

Το πλοίο, που θα περάσει από επιθεώρηση όπως προβλέπεται, θα μεταφέρει αντιπροσωπεία από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, συμφερόντων του δήμου της Σμύρνης και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο λιμενικό ταμείο με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και όλους τους συναρμόδιους φορείς για την οριστικοποίηση των λεπτομερειών για την έναρξη του δρομολογίου.

Πρόκειται για το πρώτο δρομολόγιο που θα συνδέσει την Σμύρνη με ελληνικό νησί. Το Επιμελητήριο και η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, εργάστηκαν για πολλά χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο τουριστικός πράκτορας Φώτης Αλντάν, το δρομολόγιο θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα κάθε Παρασκευή και Κυριακή και θα κοστίζει 85 ευρώ. Το ταξίδι θα διαρκεί 2.40 λεπτά και το καταμαράν θα είναι χωρητικότητας 440 ατόμων.

Η σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Σμύρνη είχε ανακοινωθεί πολλές φορές στο παρελθόν, το Μάιο του 2015 μάλιστα το πλοίο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει δρομολόγια, ο σχεδιασμός όμως δεν κατάφερε ποτέ να ευοδωθεί. Εδώ και μήνες με τα στελέχη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και το επιμελητήριο Λέσβου, η συζήτηση έχει αναθερμανθεί και διαπιστώθηκε πρόθεση από το δήμο της Σμύρνης να γίνει πραγματικότητα αυτή η προσπάθεια.

Όσον αφορά τον αρχικό προγραμματισμό σύνδεσης της Σμύρνης με το Πλωμάρι, η πύλη εισόδου Πλωμαρίου δεν έχει ακόμα ανοίξει. «Το θέμα είναι να ξεκινήσει η σύνδεση, της Σμύρνης με τη Λέσβο”, σημείωσε ο πρόεδρος της ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου. “Το ποιο ή ποια λιμάνια θα προσεγγίζει, είναι κάτι που θα το αποφασίσει η εταιρία, εμείς της δίνουμε τις επιλογές. Το Πλωμαρι πρέπει να ανοίξει φέτος, μπορεί να καθυστερήσει λίγο γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμο, αλλά πρέπει να ανοίξει.»

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη, τη Σμύρνη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από τη Μυτιλήνη με επικεφαλής τον Δήμαρχο Στρατή Κύτελη, όπου είχε επαφές με το δήμο της Σμύρνης αλλά και την Ελληνίδα πρόξενο στη Σμύρνη, ενόψει την έναρξης του δρομολογίου σύνδεσης της Λέσβου με τη μεγαλούπολη των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα

Capital: Στο νηολόγιο του LR θα ενταχθούν τα νεότευκτα πλοία LCO2

Η Capital Gas Ship Management ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλοία μεταφοράς LCO2 (υγρού διοξειδίου άνθρακα) μεσαίου μεγέθους, χαμηλής πίεσης (με δυνατότητα υποστήριξης διπλού καυσίμου αμμωνίας) που παρήγγειλε στο ναυπηγείο της Hyundai Mipo Dockyard θα νηολογηθούν από τον LR. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Capital, την

Πόθεν Έσχες 2023: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις – Οι «παγίδες» που πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι

Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας για την υποβολή από τους υπόχρεους των δηλώσεων πόθεν έσχες, από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 και για διάστημα 90 ημερών, μέχρι δηλαδή τις 15 Μαρτίου 2024. «Ο υπόχρεος υποβάλλει

Το viral κόλπο για να βλέπεις αμέτρητα βίντεο στο TikTok χωρίς να αγγίζεις το smartphone σου

Για πολλούς από εμάς το TikTok αποτελεί την αγαπημένη μας πλατφόρμα στα social media. Όχι τόσο για να ανεβάζουμε περιεχόμενο, αλλά περισσότερο για να το καταναλώνουμε. Έχουμε περάσει άλλωστε αρκετές ώρες μπροστά από την οθόνη του κινητού μας, scrollάροντας με

Μετάβαση στο περιεχόμενο