Τι κρίμα να αγνοούν και πάλι την κοινωνία και να προκρίνουν μισές αλήθειες

Το πολιτικό σκηνικό είναι σπαρμένο με γυαλιά, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά φαίνεται ότι τα κόμματα άρχισαν και πάλι να «χορεύουν» με τους παλιούς ρυθμούς και πληγώνονται περισσότερο.

Μπορεί τα δύο μεγαλύτερα κόμματα να τήρησαν για 15 μέρες το πένθος – όχι απόλυτα- για τους 57 νεκρούς αλλά με την έναρξη της εβδομάδας μπήκαν σε άτσαλους επικοινωνιακούς ρυθμούς «σκληρού ροκ».

Την οργή, απογοήτευση, ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες όλων των αποχρώσεων, τις ευθύνες που καταλογίζουν διαχρονικά- προφανώς με μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ- και την αποστασιοποίησή της από τις παρατάξεις που κυβέρνησαν όπως καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν την βλέπουν ή μάλλον την διαβάζουν ανάποδα.

Μπορεί να θέλουν με το σκληρό ροκ να συσπειρώσουν όσους απομακρύνθηκαν, αλλά μάλλον επιτυγχάνουν το αντίθετο. Διώχνουν κι άλλους. Την κρίσιμη μάζα που έφυγε γιατί θέλει να δείξει στα κόμματα ότι πρέπει να αλλάξουν και να αντιμετωπίσουν τα θέματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αν παρατηρήσει κανείς τις δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδας, πέρα από τα ποιοτικά στοιχεία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχασαν το καθένα περίπου από 10% επί του ποσοστού που δήλωνε ότι θα τα ψηφίσει στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Ίσως, η συσπείρωση του κομματικού ακροατηρίου να αποτελεί το ζητούμενο για τις εκλογές αλλά η κοινωνία θα μετρήσει διαφορετικά. Κι ίσως αυτό το κομβικό στοιχείο να αποτελέσει θρυαλλίδα.

O υφυπουργός Μιχ. Παπαδόπουλος με σταθμάρχη που δηλώνει ότι δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση

Η κυβέρνηση άλλαξε τη ρητορική της και μίλησε τελικά για τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης ώστε να μην έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά έπεσε στην παγίδα της επικοινωνιακής επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο υπό ανακατασκευή Κέντρο Τηλεδιοίκησης. Ναι, αυτό λειτουργούσε έως το 2019, αλλά δεν λειτουργούσε πραγματικά και σταθερά, όπως έχουν δηλώσει οι σιδηρδρομικοί. Και διαχωρίζω τους σιδηροδρομικούς οι οποίοι καθημερινά είναι στο πεδίο και γνωρίζουν από την διοίκηση του ΟΣΕ.  Δηλαδή, και πάλι δεν υπήρχε ασφάλεια. Το ζήτημα είναι αν θα μπορούσε να λειτουργεί με επισκευές 20.000 ευρώ και αν θα παρείχε ασφάλεια. Ουδείς έχει απαντήσει γιατί δεν επισκευάστηκε και ουδείς έχει απαντήσει εάν επισκευαζόταν, εάν θα παρείχε ασφάλεια. Εδώ είναι η ουσία και όχι οι επικοινωνιακές επισκέψεις.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι εάν λειτουργούσε πλήρως, όπως αποκαλύπτει το in.gr, τότε 1000% θα υπήρχε ασφάλεια αφού υπάρχουν πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας.

O Αλέξης Τσίπρας στο «γιαπί» κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Και αν είναι έτσι γιατί οι σύμβουλοι του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ του έστειλαν έναν συνταξιούχο, στέλεχος του κόμματος του, από την Ξάνθη όπως καταγγέλει η ΝΔ και δεν έχει διαψευσθεί, αντί να πάει να συνομιλήσει με τους σταθμάρχες της Λάρισσας. Οι άνθρωποι λένε την αλήθεια, ακόμη και εάν έχουν τον προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι τους ή και τον υφυπουργό Μεταφορών ο οποίος έσπευσε στη Λάρισσα να δείξει το …«τεχνολογικό θαύμα» της τηλεδιοίκησης που δεν είναι παρά ένας απλός πίνακας χειρισμού για να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα είχε μεγαλύτερη αξία, πολιτική και ουσιαστική, να πάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πίνακα χάραξης πορείας; Προτιμήθηκε η εικόνα του γιαπιού έναντι της ουσίας; Πόσα παραπάνω αυτιά θα άκουγαν και μάτια θα έβλεπαν και πόσοι θα καλοδέχονταν μια δήλωση ότι ο σταθμός τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε με προβλήματα, εγκαταλείφθηκε;

Φιάσκο η επίσκεψη του υφυπουργού, με «αχίλειο πτέρνα» η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα.

Και μέσα στα σπασμένα γυαλιά, η αιμοραγία γίνεται μεγαλύτερη.

Γιατί η κοινωνία απαιτεί την αλήθεια και όχι επικοινωνία.

Οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από το ψέμα. Και αυτό αποτελεί βασική αρχή στην επικοινωνία.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προμήθεια αεροπλάνων ΛΣ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις με προμηθευτές

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, το Αρχηγείο ΛΣ – ΕΛΑΚΤ στην ιστοσελίδα του μας ενημερώνει ότι, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων (ΔΕΜ) του Κλάδου Ασφαλείας & Αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι ενημερωτικές συναντήσεις για την προμήθεια δύο (02) αεροπλάνων θαλάσσιας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το ιστορικό Το 1972 θεωρείται το

Φετίχ ποδιών και φίλοι επί πληρωμή: Μερικά από τα πιο παράξενα κερδοφόρα «επαγγέλματα» στο διαδίκτυο

Ο νέος διαδικτυακός κόσμος είναι αναμφίβολα ένα παράξενο μέρος. Και ενώ η σύγχρονη τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και ανησυχίες, στο χώρο του διαδικτύου έχουν ξεπηδήσει «επαγγέλματα» που ενδεχομένως θα έπρεπε να απασχολούν περισσότερο για την

Θρίλερ με το αεροπλάνο που έπεσε στη Βιρτζίνια σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες

Τον γρίφο του Cessna που κατέπεσε στη Βιρτζίνια προσπαθούν να λύσουν οι αρχές στις ΗΠΑ. Όπως φαίνεται το αεροπλάνο πατούσε με τον αυτόματο πιλότο με τον χειριστή του να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Τα πολεμικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν για

Μετάβαση στο περιεχόμενο