Τι σημαίνει να είσαι λιμενικός;

Λιμενικός δεν είναι αυτός που φοράει μια λευκή στολή, κόβει παραβάσεις στον πολίτη και είναι ο βολεμένος δημόσιος υπάλληλος που κάθεται και ”πέφτει ο μισθός”.

Λιμενικός είναι αυτός που κάνει γιορτές μακριά από την οικογένεια του ώστε να μπορέσεις εσύ να περάσεις τις δικές σου γιορτές με ασφάλεια. Είναι αυτός που κάνει μέτρα τάξης στη βροχή, στο χιόνι ή στον καύσωνα ώστε να μην σε ”πιάσει” κίνηση στο δρόμο, να περάσουν τα γεροντάκια και η μαμά με το καροτσάκι στο απέναντι πεζοδρόμιο χωρίς να τραυματιστούν.

Λιμενικός είναι αυτός που προστατεύει το περιβάλλον και τις θάλασσες με όλους τους οργανισμούς που ζουν μέσα σε αυτή. Είναι αυτός που θα διασώσει τον συνάνθρωπό με το παιδί του, θα του δώσει το φαγητό που είχε για τη βάρδια και θα το σκεπάσει με το μπουφάν του για να να μην κρυώνει,αυτός που θα το πάρει αγκαλιά γιατί τα δικά σου χέρια δεν βαστάνε. Είναι αυτός που προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας σου και έρχεται αντιμέτωπος με όσους τα επιβουλεύονται.

Λιμενικός είναι αυτός που έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών και οργανωμένο έγκλημα ώστε να εξασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα της δικής σου ασφάλειας. Είναι αυτός που με κίνδυνο της δικής του ζωής θα προστατεύσει τη δική σου, της οικογένεια σου ή την περιουσία σου.

Λιμενικός είναι και αυτός που είναι επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο στο σκάφος για να σε σώσει όταν ξεμείνεις με τη βάρκα σου μεσοπέλαγα και βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Αυτός που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιήσει διακομιδή ασθενούς βάζοντας τη δική σου ζωή και υγεία πάνω από τη δική του.

Λιμενικός είναι και αυτός που θα σχολάσει αλλά κάποια στιγμή μέσα στη μέρα ο νους του θα τρέξει πίσω στην δουλειά ή στο περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός που παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει θα εκτελέσει το καθήκον του στο ακέραιο.

Λιμενικός είναι αυτός που θα πληρώσει την έκτακτη εισφορά ή θα συνεισφέρει από το υστέρημά του όταν οι οικονομικές συγκυρίες της χώρας το επιβάλουν διότι γνωρίζει ότι ο διπλανός του έχει και αυτός ανάγκη. Είναι αυτός που υπηρετεί μακριά από το σπίτι ή την οικογένειά του και παρότι αισθάνεται ”αδικημένος” θα εργαστεί με φιλότιμο και θα βάλει ”πλάτη”.

Λιμενικός είναι άντρας-γυναίκα-γονιός-σύζυγος-φίλος-γιος-κόρη-αδερφός-γείτονας, το παιδί της διπλανής πόρτας. Αυτός που ξενυχτάει όταν εσύ κοιμάσαι και θα εργαστεί και με το παραπάνω όταν αυτό απαιτηθεί.

Λιμενικός είναι ο αφανής ήρωας της καθημερινότητας ,λειτούργημα, ο αυτοσκοπός του να προσφέρεις και να αφιερώνεις το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου στην πατρίδα και την κοινωνία.

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Νικόλαος

Αντιπρόεδρος Ένωσης Λιμενικών Εύβοιας –

Μέλος της Γραμματείας Πλωτών Μέσων ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΟΛ)

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προμήθεια αεροπλάνων ΛΣ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις με προμηθευτές

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, το Αρχηγείο ΛΣ – ΕΛΑΚΤ στην ιστοσελίδα του μας ενημερώνει ότι, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων (ΔΕΜ) του Κλάδου Ασφαλείας & Αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι ενημερωτικές συναντήσεις για την προμήθεια δύο (02) αεροπλάνων θαλάσσιας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το ιστορικό Το 1972 θεωρείται το

Φετίχ ποδιών και φίλοι επί πληρωμή: Μερικά από τα πιο παράξενα κερδοφόρα «επαγγέλματα» στο διαδίκτυο

Ο νέος διαδικτυακός κόσμος είναι αναμφίβολα ένα παράξενο μέρος. Και ενώ η σύγχρονη τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και ανησυχίες, στο χώρο του διαδικτύου έχουν ξεπηδήσει «επαγγέλματα» που ενδεχομένως θα έπρεπε να απασχολούν περισσότερο για την

Θρίλερ με το αεροπλάνο που έπεσε στη Βιρτζίνια σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες

Τον γρίφο του Cessna που κατέπεσε στη Βιρτζίνια προσπαθούν να λύσουν οι αρχές στις ΗΠΑ. Όπως φαίνεται το αεροπλάνο πατούσε με τον αυτόματο πιλότο με τον χειριστή του να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Τα πολεμικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν για

Μετάβαση στο περιεχόμενο