Τι σηματοδοτεί η κίνηση των Public να προσφέρει πλήρως πιστοποιημένες ανακατασκευασμένες συσκευές

Mία ακόμα εμπειρία για τους καταναλωτές που ταυτόχρονα ενισχύει το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας φέρνουν στην αγορά τα Public. Η δημοφιλής αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών προσφέρει πλέον την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αποκτήσουν σε κάποιο από τα καταστήματά της μία ανακατασκευασμένη συσκευή “second go” εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα εγγύηση καλής λειτουργίας για 12 μήνες. Στη γκάμα των διαθέσιμων και πλήρως ανακατασκευασμένων συσκευών εντάσσονται προϊόντα της Apple (όπως refurbished iPhone), καθώς και laptop του αμερικανικού κολοσσού τεχνολογίας.

H διάθεση των “second go” συσκευών γίνεται αποκλειστικά από τα καταστήματα του δικτύου Public καθώς και από το public.gr.

Refurbished: Προβλέψεις για διπλάσιο τζίρο παγκοσμίως έως το 2026

Οι refurbished συσκευές που αποτελούν μία από τις διεθνείς τάσεις στην αγορά, έρχονται σταδιακά να κατακτήσουν όλο και μεγαλύτερη μερίδα καταναλωτών. Όπως προκύπτει από στοιχεία της Statista, για το 2022 η κατηγορία των consumer electronics είναι η δημοφιλέστερη σε πωλήσεις refurbished συσκευών  παγκοσμίως και είχε τζίρο 55,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2026 εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 119,77 δισεκατομμύρια δολάρια, κερδίζοντας όλο και περισσότερο θέση στις προτιμήσεις των νέων της γενιάς Gen-Z, οι οποίοι έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1995 και 2012.

Από την πλευρά τους τα Public έχουν θέσει και υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους στον τομέα της βιωσιμότητας, ακολουθώντας μεταξύ άλλων πρακτικών που εφαρμόζει, το μοντέλο του “Green Commerce”. Η επιχείρηση διερευνά συνεχώς νέους τρόπους αφενός για να προσφέρει παραδείγματα περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης, εκπαιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους καταναλωτές, αφετέρου για να καταστήσει πιο “πράσινη” την καθημερινότητά τους.

 

 

Γιατί προτιμούν τις refurbished συσκευές οι καταναλωτές παγκοσμίως

Ο λόγος που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών είναι διότι η ανακατασκευή τους γίνεται από πιστοποιημένους τεχνικούς γνωστών αλυσίδων όπως στην προκειμένη περίπτωση τα Public, όπου ο τεχνικός έλεγχος γίνεται από τους τεχνικούς της iRepair, η οποία διατηρεί σημεία shop in shop σε 20 καταστήματα του δικτύου της αλυσίδας προϊόντων τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή οι υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών και εξαρτημάτων για τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών και προϊόντων τεχνολογίας σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης για τους καταναλωτές το τελευταίο διάστημα σηματοδοτούν την αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών. Καθώς οι συσκευές γίνονται πιο ανθεκτικές και επισκευάσιμες και βελτιώνεται η δυνατότητα αναβάθμισής τους, η τάση των ανακατασκευασμένων προϊόντων θα γίνεται όλο και πιο έντονη, με μειούμενο κόστος για την ανακατασκευή τους. Πρόσφατη έρευνα της Kearney αποκάλυψε ότι το 28% από δείγμα 5.000 καταναλωτών σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, θα προτιμούσε ένα υψηλής ποιότητας refurbished προϊόν σε σύγκριση με ένα ολοκαίνουργιο προϊόν χαμηλότερης ποιότητας, με μόνο το 11% να προτιμά ένα χαμηλότερης τιμής επώνυμο καινούργιο προϊόν.

Refurbished ή Μεταχειρισμένο: Ποιες οι διαφορές;

Το πλεονέκτημα που προσφέρουν οι refurbished συσκευές είναι ότι σε σχέση με τις μεταχειρισμένες συσκευές παρέχουν εγγύηση, το δικαίωμα επιστροφής από τον πελάτη στα Public, ενώ είναι άμεσα διαθέσιμες προς πώληση. Εκτιμάται μάλιστα ότι κάποιος μπορεί να εξοικονομήσει αυτή τη στιγμή έως και 50% αγοράζοντας μία ανακατασκευασμένη συσκευή και μπορεί να την επιστρέψει σε διάστημα 30 ημερών εφόσον δεν μείνει ικανοποιημένος από το προϊόν που αγόρασε.

Συν τοις άλλοις, οι συσκευές κατηγοριοποιούνται με κλίμακα κατάταξης, η οποία προσδιορίζει την εξωτερική τους εμφάνιση και αποτελεί ένα αξιόπιστο κριτήριο ποιότητας. Η κορυφαία ποιότητα των refurbished συσκευών διαβαθμίζεται από A (Άριστη κατάσταση με ανεπαίσθητα σημάδια χρήσης) σε Β (Άριστη κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης) και εν συνεχεία σε C (Καλή κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης).

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή πρό(σ)κληση αναγνώστη σας…

Από εμαιλ αναγνώστη: Αν το έκανα σε χαρτί, θα είχα χαλάσει τουλάχιστον ένα κλαδί δένδρου από τις διορθώσεις. Ευτυχώς τώρα, έχουμε έναν υπολογιστή και ένα πληκτρολόγιο. Έχω επιλέξει συνειδητά όμως τη χρήση που θα τους κάνω. Δεν έχω λογαριασμούς σε

Ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάστε για να μην αρρωσταίνετε

Όσοι κοιμούνται λιγότερες από έξι ώρες ή περισσότερες από εννέα, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν από ιούς ή βακτήρια. Ύπνος: Η μελέτη Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν, με επικεφαλής τη δρα Ίνγκεμποργκ Φόρτχαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο

Ράδιο Αρβύλα | Το καλάθι του νονού | Top Επικαιρότητας(video)

Ζούμε ένα ατελείωτο τροοοολ Απολαυστικότατοι… Το βίντεο, όπως φάνηκε άρεσε και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. «Το χιούμορ πάντα μου άρεσε. Αυτό το βίντεο έχει πλάκα αν και ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι το «Καλάθι

Ιταλία: Διχάζει η παρένθετη μητέρα

Από την μία, η κυβέρνηση Μελόνι ανακοινώνει ότι πρόκειται να προωθήσει την έγκριση νόμου που θα τιμωρεί αυστηρά την πρακτική αυτή τόσο όταν γίνετα εντός εθνικών συνόρων όσο και στο εξωτερικό, από Ιταλούς πολίτες. Από την άλλη, η αντιπολίτευση των Πέντε

Μετάβαση στο περιεχόμενο