Τιμήθηκαν από τον Όμιλο Βόλου «Θέτις»

Απονομή πλακέτας στην τ. δήμαρχο Ρήγα Φεραίου και τη Λιμενάρχη Βόλου από τον Όμιλο «Θέτις».

Η τέως δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου και η λιμενάρχης Βόλου Βασιλική Κωνσταντά τιμήθηκαν χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο όμιλος «Θέτις» στο πρόσωπο των δύο γυναικών που βραβεύτηκαν θέλησε να τιμήσει όλες τις γυναικείες προσωπικότητες που ξεχωρίζουν και εμπνέουν, με τη δράση και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, γεγονός που επισήμανε η πρόεδρος του Ομίλου Ελένη Μιχάλη- Παπαθανασίου, ως οικοδέσποινα της εκδήλωσης.

Στην έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, με τα μέλη του Ομίλου «Θέτις» να ζητούν να αποδοθούν ευθύνες και να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα για τις συνθήκες που σημειώθηκε η τραγωδία, παρασύροντας στον θάνατο αθώες ψυχές.

Η Ελένη Μιχάλη-Παπαθανασίου, πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Θέτις» μίλησε στην εκδήλωση για την αείμνηστη πρώτη βουλευτή Ελένη Σκούρα από τη Μαγνησία, η οποία ουσιαστικά αποτέλεσε την πρώτη γυναικεία συμμετοχή στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι των γυναικών στην Ελλάδα. Μετέφερε στο ακροατήριο πτυχές του έργου της Ελένης Σκούρα και έθιξε ζητήματα που άπτονται της γυναικείας συμμετοχής στα κοινά.

Για την εμπειρία της στην αυτοδιοίκηση και το πώς έπρεπε να δώσει μάχες για να αλλάξει η νοοτροπία περί συμμετοχής των γυναικών στα κοινά, μίλησε η Ελένη Λαΐτσου, τ. δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δρ. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Διδάσκουσα στο Π.Θ. Η κ. Λαΐτσου αναφέρθηκε στα όρια και τις αντοχές της γυναίκας του σήμερα, αλλά και για τα στερεότυπα που ακόμη υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση, αλλά και στον πανεπιστημιακό χώρο που η ίδια υπηρετεί. Η κ. Λαΐτσου όταν εκλέχτηκε το 2014 ήταν η μοναδική γυναίκα δήμαρχος στη Θεσσαλία και μία από τις οκτώ γυναίκες δημάρχους στην Ελλάδα.

Στη δική της τοποθέτηση η Βασιλική Κωνσταντά, κεντρική λιμενάρχης Βόλου, Πλοίαρχος Λ.Σ. μίλησε για τη γυναίκα στο λιμενικό σώμα σε θέσεις ευθύνης σε μάχιμες υπηρεσίες και παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η συμμετοχή γυναικών σε θέσεις ευθύνης είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησε η Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ. Μαγνησίας που παρουσίασε τη γυναικεία συμβολή στον πολιτισμό του Βόλου και αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις, της ζωγράφου Χρυσούλας Ζώγια και της Ερσης Σαράτση, προέδρου του ιστορικού Συλλόγου «Φιλότεχνοι Βόλου».

Με έναν περίτεχνο τρόπο η κ. Πρασσά αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία για την προσφορά των δύο γυναικών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ενώ επίσης κατέθεσε τη δική της προσωπική «ματιά» για τις δύο, τονίζοντας κυρίως άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσφοράς τους στην πόλη.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα φωτό της πρώτης ελληνικής FDI, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Naval Group μια εικόνα από την εξέλιξη των εργασιών στην πρώτη φρεγάτα FDI ΗΝ, την “Κίμων” η οποία τώρα φτιάχνεται. Εκεί φαίνεται η εξέλιξη στο τμήμα της πλώρης. Η φωτό γίνεται καθώς σήμερα (24/3/23) συμπληρώνεται ένας

Το tweet του Frontex για την Εθνική Επέτειο

Ιδού το μήνυμα του Frontex επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821: “Χαρούμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ελλάδα! 545 αξιωματούχοι της Μόνιμης Δύναμης #StandingCorps ως επίσης 11 σκάφη, 2 αεροσκάφη και 34 περιπολικά οχήματα απασχολούνται αυτή την περίοδο

Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» από την Δευτέρα

Εβδομάδα πληρωμών είναι η επόμενη, καθώς πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Απριλίου αλλά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε εκατομμύρια συνταξιούχους. Το μπαράζ πληρωμών ξεκινά από την Τρίτη (απόγευμα Δευτέρας) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την εμβόλιμη πληρωμή του μπόνους 200 – 300 ευρώ

Ελληνοτουρκικά: Ευχές από Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Στην καλύτερη φάση τους διάγουν προφανώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους δίδυμους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έστειλε ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια για την Ελληνική Εθνική

Μετάβαση στο περιεχόμενο