Τιμήθηκαν από τον Όμιλο Βόλου «Θέτις»

Απονομή πλακέτας στην τ. δήμαρχο Ρήγα Φεραίου και τη Λιμενάρχη Βόλου από τον Όμιλο «Θέτις».

Η τέως δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου και η λιμενάρχης Βόλου Βασιλική Κωνσταντά τιμήθηκαν χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο όμιλος «Θέτις» στο πρόσωπο των δύο γυναικών που βραβεύτηκαν θέλησε να τιμήσει όλες τις γυναικείες προσωπικότητες που ξεχωρίζουν και εμπνέουν, με τη δράση και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, γεγονός που επισήμανε η πρόεδρος του Ομίλου Ελένη Μιχάλη- Παπαθανασίου, ως οικοδέσποινα της εκδήλωσης.

Στην έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, με τα μέλη του Ομίλου «Θέτις» να ζητούν να αποδοθούν ευθύνες και να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα για τις συνθήκες που σημειώθηκε η τραγωδία, παρασύροντας στον θάνατο αθώες ψυχές.

Η Ελένη Μιχάλη-Παπαθανασίου, πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Θέτις» μίλησε στην εκδήλωση για την αείμνηστη πρώτη βουλευτή Ελένη Σκούρα από τη Μαγνησία, η οποία ουσιαστικά αποτέλεσε την πρώτη γυναικεία συμμετοχή στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι των γυναικών στην Ελλάδα. Μετέφερε στο ακροατήριο πτυχές του έργου της Ελένης Σκούρα και έθιξε ζητήματα που άπτονται της γυναικείας συμμετοχής στα κοινά.

Για την εμπειρία της στην αυτοδιοίκηση και το πώς έπρεπε να δώσει μάχες για να αλλάξει η νοοτροπία περί συμμετοχής των γυναικών στα κοινά, μίλησε η Ελένη Λαΐτσου, τ. δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δρ. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Διδάσκουσα στο Π.Θ. Η κ. Λαΐτσου αναφέρθηκε στα όρια και τις αντοχές της γυναίκας του σήμερα, αλλά και για τα στερεότυπα που ακόμη υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση, αλλά και στον πανεπιστημιακό χώρο που η ίδια υπηρετεί. Η κ. Λαΐτσου όταν εκλέχτηκε το 2014 ήταν η μοναδική γυναίκα δήμαρχος στη Θεσσαλία και μία από τις οκτώ γυναίκες δημάρχους στην Ελλάδα.

Στη δική της τοποθέτηση η Βασιλική Κωνσταντά, κεντρική λιμενάρχης Βόλου, Πλοίαρχος Λ.Σ. μίλησε για τη γυναίκα στο λιμενικό σώμα σε θέσεις ευθύνης σε μάχιμες υπηρεσίες και παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η συμμετοχή γυναικών σε θέσεις ευθύνης είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησε η Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ. Μαγνησίας που παρουσίασε τη γυναικεία συμβολή στον πολιτισμό του Βόλου και αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις, της ζωγράφου Χρυσούλας Ζώγια και της Ερσης Σαράτση, προέδρου του ιστορικού Συλλόγου «Φιλότεχνοι Βόλου».

Με έναν περίτεχνο τρόπο η κ. Πρασσά αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία για την προσφορά των δύο γυναικών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ενώ επίσης κατέθεσε τη δική της προσωπική «ματιά» για τις δύο, τονίζοντας κυρίως άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσφοράς τους στην πόλη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια