Την επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου ΛΣ

Δείτε τι ανακοίνωσαν δύο σωματεία της περιοχής για την εξέλιξη

Ανακοίνωση ΕΠΛΣ/Κεντρικής Ελλάδος

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Προέδρου της Π.Ο.Λ και της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος Κυράνη Κώστα στην Αθήνα μεταξύ άλλων ολοκληρώνεται με θετική εξέλιξη η αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου σε Λιμενικό Τμήμα με μόνιμη στελέχωση.

Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συναδέλφους πως σήμερα 9-2-23 τέθηκε στο Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού του ΥΝΑΝΠ και αποφασίστηκε η αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχής του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου και σε Λιμενικό Τμήμα .
Ευχαριστούμε τον Υπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ.Τριαντόπουλου Χρήστου ο οποίος μετά από τη συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει με τον  Πρόεδρο της Ένωσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυράνη Κωνσταντίνο και τον Αντιπρόεδρο και μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Λ. Σιδέρη Γαβριήλ την  29-07-2022 (https://www.omospondia.gr/2022/09/blog-post_50.html) έθεσε ως βασική προτεραιότητα  την επαναλειτουργία της Λιμενικής Αρχής στο Μούρεσι Πηλίου .
Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κ.Τριαντόπουλος το τελευταίο εξάμηνο με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη Ι. , την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ και του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ανέδειξε το ζήτημα τονίζοντας πως κρίνεται ως επιτακτική η ανάγκη της επαναλειτουργίας της Υπηρεσίας.
Τονίστηκε μάλιστα πως η υπηρεσία του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου υποβιβάστηκε μετά τον Λιμενικό Καλλικράτη το 2014 σε εποχικό φυλάκιο και στελεχώνεται κάποιες μέρες της βδομάδες τους καλοκαιρινούς μήνες από στελέχη που μετακινούνται και ανήκουν στη δύναμη του Κ.Λ.Βόλου.
Στην ουσία η Λιμενική Αρχή παραμένει κλειστή όλο το χρόνο στερώντας από την περιοχή και τους κατοίκους του Πηλίου τη παρουσία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε ξηρά και θάλασσα καθώς οι συνάδελφοι είχαν αναλάβει το κομμάτι και της  αστυνομικής κάλυψης και αφού στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει Αστυνομικό τμήμα .
Αναδείχτηκε  η τεράστια προσπάθεια της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος που έχει καταβληθεί μαζί με τοπικούς φορείς ,με τους κατοίκους ,τους αλιείς προκειμένου η υπηρεσία να επαναλειτουργήσει και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό διαθέτοντας όχημα και σκάφος .  Θα πρέπει να τονιστεί πως παρά το κλείσιμο της υπηρεσίας το 2014 το κτήριο παραχωρείται δωρεάν στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ καλύπτονται και όλα τα λειτουργικά έξοδα .
Θεωρούμε την εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος και ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ευχαριστούμε τον Υπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ.Τριαντόπουλο Χρήστο ο οποίος υλοποίησε την δέσμευσή του στηρίζοντας το δίκαιο αυτό αίτημα της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ανακοίνωση ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Θέμα: «Επαναλειτουργία Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου»

“Πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού του
Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο επικύρωσε και επίσημα πλέον την
επαναλειτουργία της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ως
Λιμενικό Τμήμα.

Ως εκπρόσωποι του Προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής των νομών Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Λάρισας, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες του προσωπικού στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιο, για την κατανόηση τους και στήριξη του εύλογου αιτήματος μας, καθώς και στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή για την στήριξη και τον συνεχή αγώνα της στο πλευρό μας, η οποία και μας ενημέρωσε, σήμερα, για την θετική απόφαση σχετικά με την επαναλειτουργία της εν λόγω Λιμενικής Αρχής.

Η μόνιμη παρουσία του Λιμενικού Τμήματος στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, μιας περιοχής από τις πιο τουριστικές του Νομού Μαγνησίας και η οποία, κατ’ επέκταση, παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα αναφορικά με το ευρύτερο αντικείμενο ελέγχου του Λιμενικού Σώματος, αναβαθμίζει την ποιότητα υπηρεσιών της πολιτείας προς τον πολίτη. Πολύ σημαντικό το έργο του νέου Λιμενικού Τμήματος στην τοπική κοινωνία, καθώς πέρα από την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος με την πάταξη της λαθραλιείας, στην αποτροπή παράνομων παρεμβάσεων στον αιγιαλό – παραλία, ενώ με την άμεση επέμβαση προσφέρει τα μέγιστα σε
περιστατικά έρευνας και διάσωσης συνανθρώπων μας, που κινδυνεύουν.”

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση θανατηφόρων λοιμώξεων από τη θάλασσα λόγω υπερθέρμανσης

Η συνεχής θέρμανση του κλίματος θα μπορούσε να αυξήσει τις θανατηφόρες λοιμώξεις από τη θάλασσα! Τα βακτήρια Vibrio vulnificus αναπτύσσονται σε ζεστά ρηχά παράκτια νερά στη θάλασσα και μπορούν να μολύνουν έναν άνθρωπο μετά από ένα κόψιμο ή ένα τσίμπημα

Μετάβαση στο περιεχόμενο