Το «αντίο» του Υποναυάρχου ΛΣ Χρήστου Κανάκη

Με μια σεμνή αποχαιρετιστήρια τελετή στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών έκλεισε τον 29ετή κύκλο υπηρεσίας του στη δημόσια σφαίρα ο μέχρι χτες (29/12/2022) ΓΔΟΥ του ΥΝΑΝΠ Υποναύαρχος ΛΣ Χρήστος Κανάκης.

Ο Χρήστος Κανάκης κατετάγη στη Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1993 ως πτυχιούχος του τμήματος πολιτικής επιστήμης και δημοσίου δικαίου της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων, σε θέματα πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, ριζοσπαστικοποίησης και εξτρεμισμού, στη διακυβέρνηση περιπολικών σκαφών, στη διακλαδική συνεργασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ως επίσης σε θέματα ανακριτικής και ψυχολογίας, σε διάφορα εκπαιδευτικά κέντρα της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Το 2011 με υποτροφία της Αμερικανικής Πρεσβείας Αθηνών μετέβη στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Ουάσιγκτον, όπου παρακολούθησε με επιτυχία εξάμηνο διεθνές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα την εσωτερική ασφάλεια.

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες λιμενικές αρχές του εσωτερικού (Κως, Ρόδος Πειραιάς, Βόλος), στο προξενικό λιμεναρχείο Κωστάντζας στη Ρουμανία (2013-2016), στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου ΛΣ, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΝΑΝΠ, στη διακλαδική Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.), στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ., ενώ η σταδιοδρομία του ολοκληρώθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ.

Στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στη Βόρεια Εύβοια και ως επικεφαλής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ., ο Χρήστος Κανάκης είχε την ευθύνη συντονισμού των επιχειρησιακών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, οι προσπάθειες των οποίων είχαν ως αποτέλεσμα τον απεγκλωβισμό και την ασφαλή απομάκρυνση περίπου 3000 ατόμων από φλεγόμενους οικισμούς και παραθεριστικά θέρετρα της περιοχής.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Τα Λιμενικά Νέα του εύχονται να απολαύσει την οικογένειά του, απερίσπαστος πλέον από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, με ηρεμία και με τη σεμνότητα, που πάντοτε τον χαρακτήριζε.

Μαθαίνουμε, επίσης, ότι διάδοχός του στη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ θα είναι άλλη μια άξια προσωπικότητα-κι αυτή από τις τάξεις των ανώτατων αξιωματικών του Λ.Σ.

Όμως, για την εξέλιξη αυτή, τα Λιμενικά Νέα θα σας ενημερώσουν όταν το όνομα που θα διαδεχθεί τον Υποναύαρχο ΛΣ Χρήστο Κανάκη θα ανακοινωθεί επίσημα._

 

Στο βαθμό του αρχιπλοιάρχου προήχθη ο λιμενάρχης Βόλου - Magnesia News

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά