Το «κακό παιδί» της ελληνικής ναυτιλίας κερδίζει από το ρωσικό πετρέλαιο

«Φλέβα χρυσού» για τον Γιώργο Οικονόμου οι κυρώσεις της Δύσης. Πάνω από 200 ταξίδια από ρωσικά λιμάνια έχουν πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο πλοία συμφερόντων του.

Οι περισσότερες δυτικές ναυτιλιακές εταιρείες σταμάτησαν να διακινούν ρωσικό πετρέλαιο, μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους στο κύριο εξαγωγικό προϊόν της Μόσχας.

Στην Ελλάδα, η οποία διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους στον κόσμο, οι ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Πρώτος από όλους ο Γιώργος Οικονόμου, ένας 70χρονος μεγαλοεφοπλιστής που αγαπά τα μινιμαλιστικά σούπερ γιοτ, την τέχνη του Φράνσις Μπέικον και τα επιχειρηματικά ρίσκα.

Τώρα έχει χτυπήσει μια νέα «φλέβα χρυσού»: έχει καταφέρει να εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα τόσο της Ρωσίας όσο και των ΗΠΑ, με έναν τρόπο που θεωρείται υπερβολικά επισφαλής για πολλούς άλλους εφοπλιστές.

Η TMS Tankers, εταιρεία που ανήκει στο δίκτυο του κ. Οικονόμου, έχει μεταφέρει δεκάδες εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού αργού πετρελαίου από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, σύμφωνα με ναυτιλιακά δεδομένα που ανέλυσε η Global Witness.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, αυτό καθιστά την TMS τον δεύτερο μεγαλύτερο παίκτη στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, πίσω από τη ρωσική κρατική Sovcomflot.

Πηγές της WSJ επιβεβαιώνουν τα ευρήματα. Επτά ελληνικοί όμιλοι, συμπεριλαμβανομένης της TMS, κατατάσσονται στους 10 κορυφαίους μεταφορείς ρωσικού πετρελαίου μετά την εισβολή, μεταφέροντας συνολικά 50% περισσότερα από την κρατική εταιρεία δεξαμενόπλοιων της Μόσχας.

Τα δεξαμενόπλοια που συνδέονται με τον κ. Οικονόμου πραγματοποίησαν περισσότερα από 200 ταξίδια από ρωσικά λιμάνια από την ημέρα της εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, έως τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Global Witness.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα κερδοφόρα δραστηριότητα, με κέρδη μεταξύ 4 και 5 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε ταξίδι 60 ημερών από τη Βαλτική Θάλασσα έως την Ινδία -την πιο πολυσύχναστη διαδρομή- και πίσω, σύμφωνα με μεσίτες πλοίων και εφοπλιστές.

Ο κ. Οικονόμου δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Εκπρόσωπος της TMS είπε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει την επαγγελματική ή την προσωπική ζωή του κ. Οικονόμου.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο