Tο καλωδιακό ατμόπλοιο «Θαλής ο Μιλήσιος»

Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος παρουσιάζει εκθέματα ναυτιλιακού ενδιαφέροντος που φιλοξενούνται σε διάφορα Μουσεία της χώρας, με σκοπό την προαγωγή της ναυτικής μας παράδοσης, που συντελεί στη διαμόρφωση της εθνικής μας ταυτότητας.

May be an image of text that says "HELLENIC REPUBLIC HELLENIC CHAMBER OF SHIPPING Ναυτικός Πολιτισμός To καλωδιακό ατμόπλοιο <<Θαλής o Μιλήσιος>> Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου Πλωτό Μουσείο (Ναυπήγηση: 1909, ÎÎa) @HELLENICCHAMBEROFSHIPPING"

ℹ️ Στη φωτογραφία εικονίζεται το καλωδιακό ατμόπλοιο «Θαλής ο Μιλήσιος», το οποίο ναυπηγήθηκε το 1909 στα ναυπηγεία Newport News της Virginia των ΗΠΑ, κατά την επιστροφή από το δεξαμενισμό του το 2020. Το πλοίο μεταβιβάστηκε το 1947 στην Ελλάδα από την Αμερικανική κυβέρνηση και υπήρξε το πρώτο καλωδιακό Ελληνικό πλοίο που ανέλαβε υπηρεσία για την πόντιση, συντήρηση και επέκταση τηλεφωνικών καλωδίων μεταξύ των ελληνικών νησιών και χρησιμοποιήθηκε από τον ΟΤΕ για 40 χρόνια.
Το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου διέσωσε το πλοίο, το οποίο είχε αποφασιστεί να πωληθεί για παλιοσίδερα και ανέλαβε την πλήρη αποκατάστασή του. Το σκάφος πραγματοποίησε το 2020 τις καθιερωμένες εργασίες συντήρησης, ενώ νωρίτερα το 2022, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επιθεωρήσεις της κλάσης.
Το ατμόπλοιο «Θαλής ο Μιλήσιος» χαρακτηρίστηκε από την Πολιτεία ως «Πλωτό Μουσείο» και βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Παλαιό Φάληρο, όπου δέχεται επισκέψεις με ελεύθερη είσοδο.
ℹ️ Το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και λειτουργεί από το 1985, με σκοπό τη διατήρηση, προβολή και μελέτη της Ελληνικής ναυτικής ιστορίας και παράδοσης και ειδικότερα την εξέλιξη και δραστηριότητα του εμπορικού πλοίου, κυρίως στην ιστορική περιοχή του Αιγαίου.
?? Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση στο Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου θα βρείτε στην ιστοσελίδα aegean-maritime-museum.gr.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα είναι η 22η διπλωματική δύναμη στον κόσμο – Οι 10 κορυφαίες χώρες

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 22η θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη διπλωματική ισχύ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Διπλωματίας 2024 που καταρτίζει το  Ινστιτούτο Lowy της Αυστραλίας. Η έκθεση απεικονίζει τα διπλωματικά δίκτυα 66 χωρών και εδαφών της Ασίας,

Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη των δέκα – Το DNA, οι σημειώσεις και οι «γκάφες»

Στις 19 Ιανουαρίου 2024, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, δύο από τους πρόσφατα συλληφθέντες για τρομοκρατία ακούγονται να λένε σε μεταξύ τους συνομιλία: «Να πας να το μπουμπουνίσεις, να κάτσεις να

Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 29 μέρες, φέτος;

Χωρίς δίσεκτα έτη, το χειμερινό ηλιοστάσιο θα έπεφτε τον Ιούνιο. Αυτό θα συνέβαινε επειδή ο χρόνος περιστροφής της Γης γύρω από τον Ήλιο δεν διαρκεί ακριβώς 365 ημέρες. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της NASA, το ηλιακό έτος (περιστροφή Γης περί

ΑΑΔΕ: Στενεύουν τα περιθώρια λαθρεμπορίας καυσίμων – Νέα ψηφιακά εργαλεία φορολογικής εποπτείας τίθενται σε λειτουργία

Την έναρξη ηλεκτρονικής παραλαβής στο σύστημα Εισροών-Εκροών των δεδομένων από τις Φορολογικές Αποθήκες και τις Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης και τη λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων Πλωτών Μέσων (Δεξαμενοπλοίων) ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, με εγκυκλίους του διοικητή της ΑΑΔΕ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο