Το ΝΑΤΟ “κατέβασε” το συγχαρητήριο μήνυμα προς την Τουρκία

Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη έκανε πίσω, καθώς, μετά και το αυστηρό διάβημα της Αθήνας, αφαίρεσε την ανάρτηση που έδινε συγχαρητήρια στην Τουρκία για την “Ημέρα της Νίκης”.

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCMD), που εδρεύει μόνιμα στη Σμύρνη, σχολίασε προκλητικά: “Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”.

Την ίδια ώρα αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Anadolu, καλώντας τις ηγεσίες Τουρκίας και Ελλάδας να απέχουν από ενέργειες και δηλώσεις που μπορούν να αυξήσουν τη μεταξύ τους ένταση και να εργαστούν μαζί για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή:

“Συνεχίζουμε να καλούμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να εργαστούν μαζί για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφωνιών τους με διπλωματικά μέσα. Καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από ρητορική και ενέργειες που θα αυξήσουν περαιτέρω τις εντάσεις”, αναφέρει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο τον μη κατονομαζόμενο Αμερικανό αξιωματούχο.

Το ΝΑΤΟ “κατέβασε” το συγχαρητήριο μήνυμα προς την Τουρκία

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το