Το Palau στη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”…

Η Δημοκρατία του Παλάου βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό ωκεανό και περιλαμβάνει περισσότερα από 200 νησιά του αρχιπελάγους των Καρολίνων νήσων.

Από το 1945 τον έλεγχο των νησιών ανέλαβαν οι Η.Π.Α. μέχρι το 1994 οπότε και το Παλάου έγινε ανεξάρτητο κράτος σε ελεύθερη σύνδεση με τις Η.Π.Α.

Ο πληθυσμός των Παλάου είναι 17.614 κάτοικοι και το πολίτευμα Προεδρική Δημοκρατία.  Έγινε ανεξάρτητη δημοκρατία την πρώτη Οκτωβρίου του 1994 και το 185ο μέλος του ΟΗΕ στις 15 Δεκεμβρίου του 1994.

Βασική πηγή εσόδων για το Παλάου είναι ο τουρισμός.

Η Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο με βάση το οποίο το Παλάου έγινε υπεράκτιο οικονομικό κέντρο.  Το οδικό του δίκτυο εκτείνεται στα 61 χιλιόμετρα (τα μισά είναι ασφαλτοστρωμένα).

Επίσης, το Παλάου διαθέτει διεθνές (ανοικτό) νηολόγιο πλοίων (Palau International Ship Registry – PISR), που επιδιώκει να κατακτήσει μερίδιο στην εδώδιμη αγορά νηολογίων, ανταγωνιζόμενο ομοειδή αυτού νηολόγια.

Ήδη, πρέπει να απορείτε γιατί γίνεται τόση διαφήμιση σ’ αυτό το μικρονησιακό κράτος με την ανάρτηση αυτή…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Δεν θα γινόταν, αν δεν δημοσιευόταν η φωτογραφία που συνοδεύει αυτή την ανάρτηση.  Άλλωστε, τη διαφήμιση του νηολογίου τους επιδιώκουν αυτοί που εμπνεύστηκαν την παρουσία του PISR με περίπτερο στα φετινά «Ποσειδώνια».

Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο ευχαριστημένοι θα αισθάνονται οι αρμόδιοι του νηολογίου αυτού, όταν, από τον Ειρηνικό Ωκεανό που βρίσκονται, βλέπουν το περίπτερό τους στα «Ποσειδώνια» να δέχεται την επίσκεψη τόσο υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου και, μάλιστα, με χαρτοφυλάκιο άμεσα συναφές με τα ενδιαφέροντά του νηολογίου τους.

Δεν είναι γνωστό αν ο υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος της φωτογραφίας πήγε σε περίπτερα άλλων νηολογίων, που κι αυτά (όπως το νηολόγιο PISR) ανταγωνίζονται λυσσαλέα το πολύπαθο ελληνικό νηολόγιο, που πασχίζει να ανακάμψει και να προσελκύσει όσο περισσότερα ελληνόκτητα πλοία μπορεί.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις αγνές προθέσεις τους, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί με τις δημόσιες εμφανίσεις και φωτογραφίσεις τους.  Ιδίως, μάλιστα, εκείνοι που έχουν ταχθεί να υποστηρίζουν την ελληνική ναυτιλία, να ενδυναμώσουν τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, να αυξήσουν το μερίδιό της στο ΑΕΠ και την απασχόληση και, εν τέλει, να μεριμνήσουν με κάθε μέσο για την αύξηση εγγραφών πλοίων στα ελληνικά νηολόγια.

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, στο περίπτερο του Νηολογίου PISR, που με μια μόνο φωτογραφία κατάφερε να επικοινωνήσει στους προϊσταμένους του στη μακρινή μικρονησιακή χώρα του Δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού την πετυχημένη παρουσία αυτού στα φετινά «Ποσειδώνια».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντρόφισσες και σύντροφοι…

Ούτε οι δήθεν «θυμωμένοι» φταίνε μόνο ούτε οι δήθεν «χαρισματικοί» αρκούν. Αν η Αριστερά δεν κοιτάξει κατάματα τον ελέφαντα στο δωμάτιο, δεν θα βγει σε ξέφωτο. Είναι άραγε τα πρόσωπα που ευθύνονται για την αδυναμία της Κεντροαριστεράς να βρει βηματισμό και κυβερνητική

Το τέρας και το ρίσκο

Το κόμμα της Λεπέν είναι φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές μετά την πρωτιά στις ευρωεκλογές, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Ηγαλλική πολιτική τάξη ξορκίζει αυτό το τέρας επί δεκαετίες. Το Εθνικό Μέτωπο του πατρός Λεπέν

Χανιά: Στην Σούδα το πρωί της Τρίτης το αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower

Μετά από πολύμηνη παραμονή σε Μεσόγειο και Ερυθρά Θάλασσα, το Σάββατο 22/6 το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower πέρασε από το Σουέζ και μπήκε στην ανατολική Μεσόγειο. Η επιστροφή του IKE στην βάση του στο Νόρφολκ των ΗΠΑ ήταν

«Κ@ρι#λ@» – Σοκάρει ο ξυλοδαρμός 43χρονης ασκούμενης από πασίγνωστο δικηγόρο – Όλο το φρικιαστικό χρονικό

Όλο το χρονικό του ξυλοδαρμού της γυναίκας από τον πασίγνωστο δικηγόρο Σοκ έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού με δράστη γνωστό δικηγόρο. Το 43χρονο θύμα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 69χρονου άντρα για ξυλοδαρμό και εξύβριση, με αποτέλεσμα την αναζήτησή του

Μετάβαση στο περιεχόμενο