Το σχέδιο 4+2+4 που κάποιοι προτείνουν στον Μητσοτάκη – Κλειδί το έτος 2025 που θα έχουμε νέα Προεδρική Εκλογή

Η ΝΔ δεν μπορεί να φτάσει σώα και αβλαβής μέχρι το 2027 για να μπορέσει να κερδίσει την αυτοδυναμία.
Kάποιοι στη ΝΔ πιέζουν τον Πρωθυπουργό να ενεργοποιήσει ένα σχέδιο παραμονής στην εξουσία παραπάνω από τις εθνικές εκλογές του 2027.
Με ποιον τρόπο;
Με την διενέργεια εθνικών εκλογών το 2025 με πρόσχημα της προεδρική εκλογή και παρόλο που ο νόμος πλέον, μετά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση έχει αποσυνδέσει τις εκλογές με την προεδρία της Δημοκρατίας.
Ποιο είναι το σκεπτικό τους;
Η ΝΔ δεν μπορεί να φτάσει σώα και αβλαβής μέχρι το 2027 για να μπορέσει να κερδίσει την αυτοδυναμία.
Ξεκάθαρα, η ΝΔ δεν μπορεί να μαζέψει τόσους ψηφοφόρους από αυτούς που έχασε στις ευρωεκλογές για να μαζέψει ένα 37-38% που χρειάζεται για να λάβει αυτοδυναμία.

Εκλογικός νόμος

Παράλληλα, θεωρείται ανήθικο πολιτικά να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να μειώσει τον πήχη της αυτοδυναμίας στα όρια που επέτρεπε ο νόμος Παυλόπουλου ή να αλλάξει το κλιμακωτό μπόνους.
Ακόμα όμως και να το έκανε, αν δεν εξασφάλιζε 180 ψήφους, δεν θα ίσχυε από τις επόμενες εκλογές αλλά από τις παραεπόμενες.
Όπως λένε αυτοί που θέλουν εκλογές το 2025, η ΝΔ θα μπορούσε πιο εύκολα να μαζέψει τώρα τις διαρροές της, εφαρμόζοντας σε 1 χρόνο αρκετά νομοσχέδια και πολιτικές ιδιαίτερα κοντά στην παραδοσιακή της βάση. Ταυτόχρονα τοποθετώντας στην Προεδρία της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο με κεντροδεξιά χαρακτηριστικά.

Με δεξιά ατζέντα

Έτσι, θα στρωνόταν ένα κατάλληλο έδαφος για να προσελκύσει ξανά τους ψηφοφόρους της παραδοσιακής βάσης διατηρώντας παράλληλα τα ηνία και στο Κέντρο.
Τo timing είναι κατάληλο, διότι η Κεντροαριστερά βρίσκεται σε ζυμώσεις.
Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούνται έντονα και τα κόμματα είναι σε μεγάλη εσωστρέφεια.
Η δημιουργία νέου φορέα στην Κεντροαριστερά θα πάρει καιρό και το εγχείρημα θέλει πολλή δουλειά για να αποκτήσει χαρακτηριστικά δυναμικού κόμματος.

Νέα θητεία, συνολικά 10 χρόνια ΝΔ

Το σχέδιο που μοστράρουν στον Μητσσοτάκη έχει την ονομασία 4+2+4.
Δηλαδή πέρασαν 4 χρόνια θητείας, θα περάσουν άλλα 2, το 2025 θα γίνουν εκλογές και η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να κερδίσει άλλη μία θητεία πριν αποχωρήσει η μεγάλη μάζα ψηφοφόρων από το κόμμα δυσαρεστημένη.
Όσοι το υποστηρίζουν θεωρούν ότι μόνο έτσι μπορεί να κερδηθεί άλλη μία θητεία, ενώ τονίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο κόμμα που θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Δελφών με το νέο Λιμενάρχη Ιτέας

Το νέο Λιμενάρχη Ιτέας, Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Πρέντζα Γεώργιο, υποδέχθηκε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Άμφισσας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Λιμενάρχη, στον

Η Μεταπολίτευση μετά τη δοκιμασία της οικονομικής κρίσης (*)

Η πεντηκοστή επέτειος της Μεταπολίτευσης ως μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία  και τα πενήντα χρόνια της περιόδου από το 1974 έως σήμερα μας επιβάλλουν να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τον ιστορικό χρόνο. Για την ακρίβεια, θα έλεγα, ότι

ΠΑΘ 080: Στη Χαλκίδα για τη Ναυτική Εβδομάδα

Στη Χαλκίδα έφθασε χτες, Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, το περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής 080 «Άγιος Ευστράτιος», μήκους 60 μέτρων, για την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας Χαλκίδας 2024, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνδιοργάνωση με

Τα αυθαίρετα και «ορφανά» λιμάνια, μια ανοιχτή πληγή… Η περίπτωση των Κυθήρων και άλλων πολλών λιμένων (*)

Υπάρχουν επίσης λιμάνια, στα οποία δεν υπάρχουν κιόσκια, υπηρεσίες για τους επιβάτες, τουαλέτες, κυλικεία, στέγαστρα, τουαλέτες, σε χώρους υποδοχής των επιβατών, αλλά και στα περισσότερα λιμάνια δεν υπάρχουν συστήματα πυρόσβεσης. Υπάρχουν και λιμάνια που δεν εφαρμόζουν σε όλες τις διατάξεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο