Το σχέδιο της Μελίνας Τραυλού για τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής Εκπαίδευσης

Η προσέλκυση της ελληνικής νεολαίας στη θάλασσα είναι το μεγάλο στοίχημα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Συνεχίζοντας το έργο του Θεόδωρου Βενιάμη, στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής Εκπαίδευσης τη στήριξη των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και την εισαγωγή της ναυτιλίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της διεθνούς Έκθεσης των Ποσειδωνίων η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού σε κάθε ευκαιρία υπογράμμιζε ότι η νεολαία είναι το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας.

“Φυσικά και θα συνεχίσουμε τις ενέργειες που ξεκίνησαν υπό την προεδρία του Θεόδωρου Βενιάμη. Οι νέοι είναι το μέλλον της ναυτιλίας μας. Χωρίς τους νέους μας και την προσέλκυσή τους στη θάλασσα δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον” είπε στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους:

“Η ΕΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Ναυτιλίας και πιστεύω πλέον και με το υπουργείο Παιδείας ούτως ώστε να βρούμε τρόπους να επικοινωνήσουμε στα νέα παιδιά, από τη σχολική τους ηλικία, τη σημαντικότητα της ελληνικής ναυτιλίας. Γιατί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη ναυτιλία μας. Να τους δείξουμε ποιους δρόμους μπορούν να ακολουθήσουν μέσα στη ναυτιλία είτε από το επάγγελμα του ναυτικού είτε από οποιαδήποτε θέση στη στεριά”.

Ακολούθως επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας με τα υπουργεία Ναυτιλίας και Παιδείας:

“Θα συνεχίσουμε βεβαίως να στηρίζουμε εμπράκτως και τις Ναυτικές Ακαδημίες. Χρειάζεται μία εξυγίανση της ναυτικής παιδείας. Και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από το υπουργείο Ναυτιλίας. Η ΕΕΕ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδη έχουμε παραδώσει στο υπουργείο μία μελέτη η οποία είναι ολιστική και βαδίζουμε μαζί τους προς αυτή την κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε επίσης την εκστρατεία προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα αλλά δεν αρκεί μόνο η δική μας προσπάθεια.

«Θα πρέπει να είναι συντονισμένη και με τα δύο υπουργεία» είπε και πρόσθεσε: «-Η ναυτιλία είναι οι άνθρωποι της. Άνθρωποι που εμπνεύστηκαν και άνθρωποι που ενέπνευσαν, ώστε η ναυτιλία μας να οδηγηθεί αλλά και να διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων, στην κορυφή του κόσμου! Η ναυτιλία είναι ένας χώρος που σου προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις, να ξεχωρίσεις, σου ανοίγει δρόμους, πολλούς και διαφορετικούς. Η ναυτιλία μας είναι ένας χώρος που όποιος δώσει τον καλύτερό του εαυτό, με πίστη στις δεξιότητες του, επιβραβεύεται».

Η Μελίνα Τραυλού προσκάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη να συνεργαστούν σε μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, ώστε να ενημερώσουν τα παιδιά και τους νέους για το τι σημαίνει ναυτιλία, πώς μπορούν να εκπαιδευτούν και ποιες είναι οι πολυεπίπεδες επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου.

Μηνάς Τσαμόπουλος

Το σχέδιο της Μελίνας Τραυλού για τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής Εκπαίδευσης

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Frontex: Στο «μικροσκόπιο» του Ε. Κοινοβουλίου οι δράσεις του

Από ανάρτηση του Εκτελεστικού Διευθυντή Frontex προκύπτει η συμμετοχή του στις εργασίες ειδικής μόνιμης ομάδας διερεύνησης (Frontex Scrutiny Working Group – FSWG) της Επιτροπής LIBE του Ε. Κοινοβουλίου, χτες 4/12/2023 στις Βρυξέλλες. Επισημαίνεται ότι, τον Ιανουάριο 2021, η Επιτροπή LIBE

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού & Αεροπορίας;

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού (και του Λιμενικού Σώματος) και της  Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού –

Φρούριο η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και άφιξη Ερντογάν -Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν. Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια

Αυξήσεις στο πάγιο αλλά και χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 20 λεπτά, φέρνουν τα νέα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.   Από τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προκύπτει ότι η πάγια

Μετάβαση στο περιεχόμενο