Το σχέδιο της Μελίνας Τραυλού για τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής Εκπαίδευσης

Η προσέλκυση της ελληνικής νεολαίας στη θάλασσα είναι το μεγάλο στοίχημα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Συνεχίζοντας το έργο του Θεόδωρου Βενιάμη, στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής Εκπαίδευσης τη στήριξη των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και την εισαγωγή της ναυτιλίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της διεθνούς Έκθεσης των Ποσειδωνίων η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού σε κάθε ευκαιρία υπογράμμιζε ότι η νεολαία είναι το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας.

“Φυσικά και θα συνεχίσουμε τις ενέργειες που ξεκίνησαν υπό την προεδρία του Θεόδωρου Βενιάμη. Οι νέοι είναι το μέλλον της ναυτιλίας μας. Χωρίς τους νέους μας και την προσέλκυσή τους στη θάλασσα δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον” είπε στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους:

“Η ΕΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Ναυτιλίας και πιστεύω πλέον και με το υπουργείο Παιδείας ούτως ώστε να βρούμε τρόπους να επικοινωνήσουμε στα νέα παιδιά, από τη σχολική τους ηλικία, τη σημαντικότητα της ελληνικής ναυτιλίας. Γιατί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη ναυτιλία μας. Να τους δείξουμε ποιους δρόμους μπορούν να ακολουθήσουν μέσα στη ναυτιλία είτε από το επάγγελμα του ναυτικού είτε από οποιαδήποτε θέση στη στεριά”.

Ακολούθως επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας με τα υπουργεία Ναυτιλίας και Παιδείας:

“Θα συνεχίσουμε βεβαίως να στηρίζουμε εμπράκτως και τις Ναυτικές Ακαδημίες. Χρειάζεται μία εξυγίανση της ναυτικής παιδείας. Και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από το υπουργείο Ναυτιλίας. Η ΕΕΕ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδη έχουμε παραδώσει στο υπουργείο μία μελέτη η οποία είναι ολιστική και βαδίζουμε μαζί τους προς αυτή την κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε επίσης την εκστρατεία προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα αλλά δεν αρκεί μόνο η δική μας προσπάθεια.

«Θα πρέπει να είναι συντονισμένη και με τα δύο υπουργεία» είπε και πρόσθεσε: «-Η ναυτιλία είναι οι άνθρωποι της. Άνθρωποι που εμπνεύστηκαν και άνθρωποι που ενέπνευσαν, ώστε η ναυτιλία μας να οδηγηθεί αλλά και να διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων, στην κορυφή του κόσμου! Η ναυτιλία είναι ένας χώρος που σου προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις, να ξεχωρίσεις, σου ανοίγει δρόμους, πολλούς και διαφορετικούς. Η ναυτιλία μας είναι ένας χώρος που όποιος δώσει τον καλύτερό του εαυτό, με πίστη στις δεξιότητες του, επιβραβεύεται».

Η Μελίνα Τραυλού προσκάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη να συνεργαστούν σε μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, ώστε να ενημερώσουν τα παιδιά και τους νέους για το τι σημαίνει ναυτιλία, πώς μπορούν να εκπαιδευτούν και ποιες είναι οι πολυεπίπεδες επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου.

Μηνάς Τσαμόπουλος

Το σχέδιο της Μελίνας Τραυλού για τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής Εκπαίδευσης

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάταξη Ανθυποπλοιάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας

 Με το από 01-04-2022 Προεδρικό Διάταγμα «Κατάταξη Ανθυποπλοιάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας», το οποίο εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υποπερ. ββ) της περ. β) και της υποπερ. ββ) της περ. γ) της παρ. 2

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Ναυτιλίας για τις αυξήσεις στις τιμές

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά – Στις 11:00 η κινητοποίηση Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  οργανώνουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις νησιωτών. Ζητούν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%,

Πυροσβεστική: 52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο -Πολύ υψηλός ο κίνδυνος και την Τρίτη

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός και αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου. Οι περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα για φωτιά την Τρίτη (5/7) είναι η Αττική, η Στερεά

Καταγγελία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας: Εργοδότες δίνουν οδηγίες για παραβίαση ωραρίου

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει «ανορθογραφίες» στην πρεμιέρα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας Σε καταγγελία για «παρατράγουδα» όσον αφορά το μέτρο της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας προχώρησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μεταφέροντας μαρτυρίες εργαζομένων για οδηγίες παραβίασης του ωραρίου. Συγκεκριμένα η καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών κάνει λόγο για: