Το σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου ενισχύει το έργο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ν.Πελοπόννησο.

Το Πλωτό περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 168 της Λιμενικής Αρχής Πύλου βρισκόταν σε πολύμηνη ακινησία εξαιτίας του ναυτικού ατυχήματος στη νήσο της Αγ. Μαρίνας.

Ακολούθησε μια αξιέπαινη πράξη οικονομικης χορηγίας της οικογένειας του αειμνήστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου ώστε να επιτευχθεί η ενεργοποίηση του εδώ και δυο χρόνια.

Το Πλωτό περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 168 ανεβάζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Λιμενικής Αρχής Πύλου στη Ν. Πελοπόννησο έχει συμβάλει με την συμμετοχή του σε όλα τα περιστατικά έρευνας διάσωσης – καταπολέμησης λαθρεμπορίου – και άλλων έκνομων ενεργειών που άπτονται στο ρόλο μιας σύγχρονης Ακτοφυλακής.

Έχοντας υπηρετήσει στο εν λόγω Πλωτό περιπολικό σκάφος στο παρελθόν αλλά και με τα στελέχη που αποτελούν το πλήρωμα του, δράττομαι της ευκαιρίας από τη πρόσφατη επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών μεταξύ των οποίων και βρέφη αλλά και την σύλληψη ενός διακινητή, ώστε να μεταφέρω την ικανοποίηση όλων των συναδέλφων μας στην ευρύτερη περιοχή στο Πρόσωπο του Προϊσταμένου του σκάφους τον Πλωτάρχη Λ.Σ Φώτου Λάμπρο με το πλήρωμα του.

Επισημαίνοντας ότι είναι πρωταρχικός λόγος που τροφοδοτεί τα συνδικαλιστικά μου αντανακλαστικά, η δημιουργία ενός αξιοκρατικού ανθρώπινου ωραρίου εργασίας για τους συναδέλφους που έχουν την ατυχία ειδικότητας Μηχανικού σε Πλωτό σκάφος με μονό πλήρωμα.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με την δύναμη των συναδέλφων μου για την εξάλειψη του φαινομένου του μονού πληρώματος στα σκάφη δίνοντας το δικαίωμα κυρίως των πτυχιούχων ΔΜΓ και ΔΠΜ να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση .

Σαράντος Καμβύσης

Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΠΛΣ)

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Υποτροφίες για 40 σπουδαστές από την Κύπρο στην Ελλάδα

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου γνωστοποίησε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα παραχωρήσει μέχρι σαράντα (40) θέσεις για φοίτηση Κυπρίων (άρρενες και θήλυς) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων και Μηχανικών) Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να είναι Κύπριοι και ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους

ΕΥΠ σε υπουργούς: «Προσέχετε τι λέτε στα κινητά σας!»

Το σήμα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) την περασμένη εβδομάδα με αποδέκτες κυβερνητικά στελέχη και κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους, ήταν όσο πιο σαφές μπορούσε και μένει πλέον να διευκρινιστεί τι ήταν αυτό που οδήγησε την Υπηρεσία να ενημερώσει με επείγον

Frontex: Στο «μικροσκόπιο» του Ε. Κοινοβουλίου οι δράσεις του

Από ανάρτηση του Εκτελεστικού Διευθυντή Frontex προκύπτει η συμμετοχή του στις εργασίες ειδικής μόνιμης ομάδας διερεύνησης (Frontex Scrutiny Working Group – FSWG) της Επιτροπής LIBE του Ε. Κοινοβουλίου, χτες 4/12/2023 στις Βρυξέλλες. Επισημαίνεται ότι, τον Ιανουάριο 2021, η Επιτροπή LIBE

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού & Αεροπορίας;

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού (και του Λιμενικού Σώματος) και της  Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού –

Μετάβαση στο περιεχόμενο