Το σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου ενισχύει το έργο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ν.Πελοπόννησο.

Το Πλωτό περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 168 της Λιμενικής Αρχής Πύλου βρισκόταν σε πολύμηνη ακινησία εξαιτίας του ναυτικού ατυχήματος στη νήσο της Αγ. Μαρίνας.

Ακολούθησε μια αξιέπαινη πράξη οικονομικης χορηγίας της οικογένειας του αειμνήστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου ώστε να επιτευχθεί η ενεργοποίηση του εδώ και δυο χρόνια.

Το Πλωτό περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 168 ανεβάζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Λιμενικής Αρχής Πύλου στη Ν. Πελοπόννησο έχει συμβάλει με την συμμετοχή του σε όλα τα περιστατικά έρευνας διάσωσης – καταπολέμησης λαθρεμπορίου – και άλλων έκνομων ενεργειών που άπτονται στο ρόλο μιας σύγχρονης Ακτοφυλακής.

Έχοντας υπηρετήσει στο εν λόγω Πλωτό περιπολικό σκάφος στο παρελθόν αλλά και με τα στελέχη που αποτελούν το πλήρωμα του, δράττομαι της ευκαιρίας από τη πρόσφατη επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών μεταξύ των οποίων και βρέφη αλλά και την σύλληψη ενός διακινητή, ώστε να μεταφέρω την ικανοποίηση όλων των συναδέλφων μας στην ευρύτερη περιοχή στο Πρόσωπο του Προϊσταμένου του σκάφους τον Πλωτάρχη Λ.Σ Φώτου Λάμπρο με το πλήρωμα του.

Επισημαίνοντας ότι είναι πρωταρχικός λόγος που τροφοδοτεί τα συνδικαλιστικά μου αντανακλαστικά, η δημιουργία ενός αξιοκρατικού ανθρώπινου ωραρίου εργασίας για τους συναδέλφους που έχουν την ατυχία ειδικότητας Μηχανικού σε Πλωτό σκάφος με μονό πλήρωμα.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με την δύναμη των συναδέλφων μου για την εξάλειψη του φαινομένου του μονού πληρώματος στα σκάφη δίνοντας το δικαίωμα κυρίως των πτυχιούχων ΔΜΓ και ΔΠΜ να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση .

Σαράντος Καμβύσης

Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΠΛΣ)

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις