Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών

Επανέρχεται στις κατηγορίες περί επαναπροωθήσεων μεταναστών από το ελληνικό λιμενικό. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την οποία δημοσιεύει και από βίντεο –  το όποιο όπως αναφέρει κατέγραψε τουρκικό drone – ισχυρίζεται ότι παράτυποι μετανάστες που απώθησε η Ελλάδα από την θαλάσσια περιοχή της Ρόδου προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα στα νότια της Μαρμαρίδας διασώθηκαν από το τουρκικό Λιμενικό Σώμα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MSB) το λαστιχένιο σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες απωθήθηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές αρχές και το συμβάν καταγράφηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του τουρκικού Ναυτικού.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρεται ότι «όπως διαπιστώθηκε από UAV του Ναυτικού μας, το λαστιχένιο σκάφος που περιείχε παράτυπους μετανάστες μεταφέρθηκε από την κατεύθυνση της Ρόδου στις 24 Ιουλίου 2022 από το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής και απωθήθηκε σε τουρκικό έδαφος, νότια του Μπόντρουμ στην Μαρμαρίδα».

Να σημειωθεί, ότι το φουσκωτό σκάφος που κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς ωθήθηκε πίσω στα τουρκικά ύδατα από το ελληνικό Λιμενικό έχει μόνο τρεις επιβαίνοντες!

Δείτε την ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου και το σχετικό βίντεο που δημοσίευσαν

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative