Τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Λασιθιώτης Υπουργός, στο πλαίσιο μιας σειράς επαφών και συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων στο ξεκίνημα του έτους 2023, έγινε δεκτός σε κλίμα ιδιαίτερης εγκαρδιότητας από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, στο γραφείο του στην Ιεράπετρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και ο Υπουργός κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και συζήτησαν για αρκετή ώρα θέματα της επικαιρότητας και άλλα τρέχοντα θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και για όλα τα τοπικά ζητήματα και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Λασιθίου, για τα οποία κατέθεσαν την κοινή τους αγωνία.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη, αλλά και για τις άλλες δράσεις που αναπτύσσει η Τοπική Εκκλησία εξήρε τη δράση του συντοπίτη μας Υπουργού για την άμεση αντιμετώπιση τοπικών ζητημάτων, όπως των προβλημάτων που προκάλεσαν στους πληγέντες οι μεγάλες πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου 2022, και του ευχήθηκε θερμά υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο σπουδαίο, πολυεύθυνο και εθνικά κρίσιμο έργο του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πλακιωτάκη για την επίσκεψη και τη μεταξύ τους εποικοδομητική συνεργασία και τη μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, και του πρόσφερε από μία σειρά των τελευταίων εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, ο παριστάμενος Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης προσέφερε στον Υπουργό μια επετειακή φιάλη κρασιού, ποικιλίας μαντιλάρι, ειδικά εμφιαλωμένο από το φημισμένο οινοποιείο της Ι. Μονής Τοπλού για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.


Παρόντες κατά τη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Ασπραδάκης, ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Κατσιδονιωτάκης και Μέλη της Δημοτικής Τ.Ο. της «Νέας Δημοκρατίας» Ιεράπετρας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά