Τοποθέτηση Προέδρου ΕΠΛΣΑΠΝ ενόψει εκλογών

Ενόψει των επερχόμενων εκλογών της ΕΠΛΣ στις 26-27 Μαϊου 2022 ανακύπτει το μείζον θέμα διεύρυνσης της συμμετοχής των συναδέλφων μας στις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων της Ένωσης. Και η διεύρυνση αυτή δεν μπορεί παρά να γίνει μόνο με την εξασφάλιση ενός μόνον ενιαίου ψηφοδελτίου, στο οποίο μπορεί να κατέλθει ως υποψήφιος οποιοσδήποτε Συνάδελφος επιθυμεί, χωρίς περιχαρακώσεις και χωρίς ομαδοποιήσεις.

Δεν είναι σύμφυτη, άλλωστε, με τη φύση και το σκοπό της Ένωσής μας, μιας Ένωσης που καλείται να προάγει την ανάπτυξη των συναδελφικών δεσμών,  η εμμονή να προάγεται ένα μοντέλο «κομματικού συνδικαλισμού» και να αποκλείονται υποψήφιοι Συνάδελφοι με πολυετή προσφορά στο Σώμα, επειδή δεν επιθυμούν να «ενταχθούν» σε μοντέλα «παρατάξεων».

Για να ακριβολογούμε, ούτε παρατάξεις λειτουργούν εδώ και 3 έτη από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, ούτε παρατάξεις έχουν ιδρυθεί ως σήμερα. Εμφανίζονται ως «αυτοφυείς ενώσεις» λίγες μέρες πριν τις εκλογές και εξαφανίζονται την αμέσως επόμενη ημέρα, αφού έχουν ολοκληρώσει το σκοπό της εκλογής ορισμένων μελών τους.

Αποτέλεσμα, ποτέ δεν εκφράζεται πλήρως η βούληση του Σώματος για το ποιους θεωρεί κατάλληλους να εκπροσωπούν τον Συνάδελφο και τελικώς επιλέγονται λιγότεροι ή ενισχύονται οι έχοντες «μηχανισμούς»  και «γραμμές». Καταλήγουμε φυσικά ζημιωμένοι και με διαρρηγμένες συναδελφικές σχέσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι λόγοι που επιλέγονταν τα χωριστά ψηφοδέλτια ανήκουν στο παρελθόν, το κυριότερο δε είναι ότι τα προβλήματα που δημιουργούν είναι πολύ περισσότερα.

Η πρόβλεψη, άλλωστε, εκλογών με Ενιαίο Ψηφοδέλτιο είναι ρητή στο Καταστατικό της Ένωσης, όταν διαπιστώνεται έλλειψη σχηματισμού παρατάξεων, όπως συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια που δεν λειτουργεί, ούτε έχει ιδρυθεί κάποια παράταξη.

Με ενιαία ψηφοδέλτια εκλέγουν ήδη τους αντιπροσώπους τους Επαγγελματικοί Σύλλογοι, Ενώσεις Σωμάτων Ασφαλείας, Σωματεία και Ομοσπονδίες Εργαζομένων, ιδίως στις περιπτώσεις που η φύση της εργασίας και της συμμετοχής απαιτεί την αποφυγή κάθε κομματικής τοποθέτησης στο χώρο εργασίας, όπως και στην περίπτωση του Λιμενικού Σώματος.

Από μεριάς μου, έχω ήδη γίνει αποδέκτης πλείστων αιτημάτων ανεξάρτητων συναδέλφων για συμμετοχή τους στις εκλογές μόνον σε Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και δε σκοπεύω να αποκλείσω καμία υποψηφιότητα Συναδέλφου μου για να εξυπηρετήσω ανεξήγητα συμφέροντα και τακτικές του παρελθόντος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΛΣΑΠΝ

ΚΟΥΖΗΣ Βασίλειος

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά