Τοποθετήθηκαν Παπανδρέου και Λοβέρδος για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη – Ζητούν την άμεση διερεύνηση της υπόθεση

Ζητούν να ερευνηθεί σε όλο της το βάθος η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις τις παρακολουθήσεις και τα κακόβουλα λογισμικά.

Την άμεση διερεύνησή της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ζητούν ο πρώην Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε ανάρτησή του στα social media o κ. Παπανδρέου σχετικά με τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη. συγκεκριμένα αναφέρει: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εντεινόμενη προσπάθεια παραβίασης της ιδιωτικότητας των πολιτών, ιδιαίτερα δε πολιτικών, δημοσιογράφων και προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Το φαινόμενο αυτό, συναντάται πλέον σε πολλές χώρες και έχει συζητηθεί εκτενώς στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει επίσης: «Με αφορμή συνεπώς, και όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator και στη χώρα μας, είναι απολύτως απαραίτητο να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία, ώστε όχι μόνο να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των ασύμμετρων απειλών, αλλά και οι θιγόμενοι να μπορούν να έχουν πλήρη ενημέρωση για αυτές τις παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων.

Πολύ περισσότερο, που η κυβέρνηση, με ρύθμιση που είχε φέρει στη Βουλή και δυστυχώς ψηφίστηκε, απαγορεύει από την ΑΔΑΕ που είναι και η αρμόδια αρχή, να ενημερώνει εγκύρως ακόμη και τους άμεσα θιγόμενους από τέτοιες πρακτικές.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί ουσιαστικά, ευθεία υπονόμευση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και πλήττει την ελευθερία του Τύπου, ενώ από την άλλη, «επιτρέπει» τη χειραγώγηση πολιτών, πολιτικών κομμάτων, θεσμών και του Τύπου.

Είναι απαραίτητη, για τη θωράκιση της δημοκρατίας, αλλά και για την αποφυγή ρυθμίσεων που αφήνουν ατιμώρητες τέτοιες απαράδεκτες και επικίνδυνες πρακτικές, η άμεση εισαγωγή ρυθμίσεων που εμπεδώνουν τη πλήρη διαφάνεια και σε αυτόν τον χώρο, και μάλιστα, παράλληλα με την άρση όλων των νομοθετημάτων που πέρασαν με το πρόσχημα των εκτάκτων συνθηκών, όπως της πανδημίας.

Επίσης, θα πρέπει άμεσα να διερευνηθεί η καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, όπως και όλες οι άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Παρέμβαση για το ίδιο θέμα έκανε σήμερα και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνει:
«Η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών είναι θεμέλιο και μέτρο Δημοκρατίας. Η καταγγελία του Ν.Ανδρουλάκη πρέπει να διερευνηθεί σε όλο της το βάθος»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχικελευστής ΛΣ Τατσάκης Σωτήρης: «Έφυγε» εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου την 06/12/2009

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου την 06/12/2009 και περί ώρα 19:30 «έφυγε» εκτελώντας υπηρεσία τιμώντας πάντα τον Στρατιωτικό όρκο που είχε δώσει,ο ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΛΣ ΤΑΤΣΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ. «Έφυγε» εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στην πύλη του νέου Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας,όντας επιφορτισμένος με

Ο Υπουργός …και ο Προστάτης του Λιμενικού Αη Νικόλας…

Με αφορμή την σημερινή εορτή του Άη Νικόλα, προστάτη των ναυτικών,  του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απεύθυνε μήνυμα. Στο μήνυμά του ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε μόνο στους ναυτικούς μας τονίζοντας μεταξύ άλλων

Λάρυμνα: Αλιευτικός Έλεγχος & Κατάσχεση 4000τμχ Αχινών

Τις απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων για τη καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, εντοπίστηκαν από στελέχη του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ένας 36χρονος και ένας 63χρονος εντός Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στη περιοχή “ΓΛΥΣΤΡΑ”, να έχουν

Μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Σήμερα εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος της Ναυτοσύνης, ο φύλακας των απανταχού θαλασσοπόρων, προστάτης και του ένδοξου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του εμπορικού μας ναυτικού,

Μετάβαση στο περιεχόμενο