Τοποθετήθηκαν Παπανδρέου και Λοβέρδος για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη – Ζητούν την άμεση διερεύνηση της υπόθεση

Ζητούν να ερευνηθεί σε όλο της το βάθος η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις τις παρακολουθήσεις και τα κακόβουλα λογισμικά.

Την άμεση διερεύνησή της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ζητούν ο πρώην Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε ανάρτησή του στα social media o κ. Παπανδρέου σχετικά με τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη. συγκεκριμένα αναφέρει: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εντεινόμενη προσπάθεια παραβίασης της ιδιωτικότητας των πολιτών, ιδιαίτερα δε πολιτικών, δημοσιογράφων και προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Το φαινόμενο αυτό, συναντάται πλέον σε πολλές χώρες και έχει συζητηθεί εκτενώς στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει επίσης: «Με αφορμή συνεπώς, και όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator και στη χώρα μας, είναι απολύτως απαραίτητο να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία, ώστε όχι μόνο να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των ασύμμετρων απειλών, αλλά και οι θιγόμενοι να μπορούν να έχουν πλήρη ενημέρωση για αυτές τις παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων.

Πολύ περισσότερο, που η κυβέρνηση, με ρύθμιση που είχε φέρει στη Βουλή και δυστυχώς ψηφίστηκε, απαγορεύει από την ΑΔΑΕ που είναι και η αρμόδια αρχή, να ενημερώνει εγκύρως ακόμη και τους άμεσα θιγόμενους από τέτοιες πρακτικές.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί ουσιαστικά, ευθεία υπονόμευση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και πλήττει την ελευθερία του Τύπου, ενώ από την άλλη, «επιτρέπει» τη χειραγώγηση πολιτών, πολιτικών κομμάτων, θεσμών και του Τύπου.

Είναι απαραίτητη, για τη θωράκιση της δημοκρατίας, αλλά και για την αποφυγή ρυθμίσεων που αφήνουν ατιμώρητες τέτοιες απαράδεκτες και επικίνδυνες πρακτικές, η άμεση εισαγωγή ρυθμίσεων που εμπεδώνουν τη πλήρη διαφάνεια και σε αυτόν τον χώρο, και μάλιστα, παράλληλα με την άρση όλων των νομοθετημάτων που πέρασαν με το πρόσχημα των εκτάκτων συνθηκών, όπως της πανδημίας.

Επίσης, θα πρέπει άμεσα να διερευνηθεί η καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, όπως και όλες οι άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Παρέμβαση για το ίδιο θέμα έκανε σήμερα και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνει:
«Η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών είναι θεμέλιο και μέτρο Δημοκρατίας. Η καταγγελία του Ν.Ανδρουλάκη πρέπει να διερευνηθεί σε όλο της το βάθος»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Στα ύψη οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των παρακολουθήσεων στη χώρα μας. Eπί τρεισήμισι ώρες κατέθετε ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική ποινική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών του

Ξεκινάει η μετάγγιση 56.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου στο δεξαμενόπλοιο Lana

Αύριο ξεκινάει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά η επιχείριση μετάγγισης 56.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου από το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Ice Energy» στο υπό σημαία Ιράν δεξαμενόπλοιο «Lana». Σήμερα θα αρχίσει η προετοιμασία με την προσέγγιση των πλοίων ώστε όλα

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,46% στον αριθμό των θανάτων στη χώρα το α’ εξάμηνο του 2022

Αύξηση κατά 4.478 θανάτους ή 6,46% σημείωσε ο αριθμός των θανάτων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών λόγω της πανδημίας Covid-19, τις πρώτες 26 εβδομάδες εφέτος (3/1/2022- 3/7/2022) και ανήλθαν σε 73.835 θανάτους (37.126 άνδρες και 36.709 γυναίκες), σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.