Τορπίλη ξανά από Ερντογάν – Η απάντηση της Αθήνας – Όχι στον διάλογο με το παράλογο

Η Αθήνα ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα με την ελληνική διπλωματία σε εγρήγορση και με συνεχής ενημέρωση φίλων και συμμάχων.

Η ελληνική κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρη και δεν πρόκειται να ανοίξει η χώρα μας με το παράλογο και πως στα επιθετικά πυροτεχνήματα αντιτάσσουμε ακλόνητα επιχειρήματα. Με αποφασιστικότητα και με την απαραίτητη προσοχή παρακολουθεί η Αθήνα τα πολλά και αντικρουόμενα μηνύματα που στέλνει η Άγκυρα καθώς από την μια υπουργοί της κυβέρνησης του Ερντογάν φορώντας χαμόγελα και το δυτικό τους κοστούμι δείχνουν να θέλουν τον διάλογο ενώ από την άλλη ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν συνομιλεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μια σειρά μηνυμάτων προς τον Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθαρίζοντας πως η Αθήνα δεν θα πέσει στη παγίδα των ρητορικών αντιπαραθέσεων: Είναι υπέρ του διαλόγου με βάση το Διεθνές Δίκαιο αλλά και αποφασισμένη εάν χρειαστεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Τούρκο πρόεδρο, ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Έλληνα πρωθυπουργό και επενδύει στην πολεμική ρητορική για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και παράλληλα να τους κάνει να ξεχάσουν την βυθιζόμενη τουρκική οικονομία και τον πληθωρισμό που έχει φθάσει στα ύψη.

Η Αθήνα ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα με την ελληνική διπλωματία σε εγρήγορση και με συνεχής ενημέρωση φίλων και συμμάχων.

Μαζικές προσπάθειες να «σπάσει» ο Έβρος

Ανησυχία έχει προκαλέσει και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών ειδικά στην περιοχή του Έβρου όπου τα περιστατικά παράνομης εισόδου στην χώρα έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε στο Mega ότι καθημερινά περίπου 1000 παράτυποι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα στον Έβρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις διπλωματικές επαφές του μέχρι την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη 29 και 30 Ιουνίου όπου και θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Μάριο Ντράγκι στην Ρώμη την Τετάρτη – πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Νέα επίθεση από τον τουρκικό Τύπο

Ανεβάζει ξανά τους τόνους στα ελληνοτουρκικά ο Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ υποτιθέμενα ντοκουμέντα που «δείχνουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων» και να θέσει το ζήτημα της «παράνομης», όπως τη χαρακτηρίζει, στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Ελληνοτουρκικά: Τορπίλη ξανά από Ερντογάν – Η απάντηση της Αθήνας – Όχι στον διάλογο με το παράλογο

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή