Τουρκία: Μεγάλη διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη ενάντια σε καταδίκη στελέχους της αντιπολίτευσης

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη της κορυφαίας Τούρκου πολιτικού της αντιπολίτευσης Τσανάν Καφταντσίογλου για προσβολή του προέδρου και του κράτους.

Οι διαδηλωτές στην κεντρική συνοικία του Μαλτεπέ έψαλαν τραγούδια και κυμάτισαν σημαίες της αντιπολίτευσης και της Τουρκίας.

Η κα Καφταντσίογλου, η οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, είναι επικεφαλής του τμήματος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Κωνσταντινούπολη και είναι μια από τις πιο σθεναρές φωνές σε αυτό.

Το 2019, έπαιξε σημαντικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές στην πόλη όταν το φιλοκεμαλικό CHP ανέλαβε τη δημαρχία, την οποία κατείχαν το κόμμα AKP του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και οι ισλαμιστές προκάτοχοί του τα τελευταία 25 χρόνια.

Η δικαστική ανεξαρτησία της Τουρκίας βρίσκεται στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την καταστολή του δικαστικού και άλλων κρατικών οργάνων μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τη μετάβαση σε εκτελεστική προεδρία πέρυσι.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επικύρωσε τρεις καταδικαστικές αποφάσεις σε μια απόφαση που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά μείωσε τη συνολική φυλάκιση σε τέσσερα χρόνια, 11 μήνες και 20 ημέρες.

Σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία, οι ποινές κάτω των πέντε ετών αναστέλλονται και δύο νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν στο Reuters ότι η κα Καφταντσίογλου δεν θα φυλακιστεί.

Πηγή: Reuters

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαρός θα δικαστεί για τη μεταφορά επτά παράνομων αλλοδαπών στη Ρόδο

Για τη μεταφορά επτά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, κατηγορείται 21χρονος Σύριος που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 21χρονος (κατά δήλωσή

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται δυναμικά στην καρδιά του χειμώνα

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the Sea) του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει δυναμικά, παρά τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου για την προστασία των

Επίσκεψη Μαθητών του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης σε Μονάδες της ΠΑ

Την Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης, επισκέφθηκαν την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ),

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ – 22»

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την διεξαγωγή της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-22». Η άσκηση έλαβε χώρα από