Τουρκία: Συνελήφθη ο πρόεδρος ομοσπονδίας αρτοποιών για.. προσβολή του έθνους

Ένα τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να φυλακιστεί ο επικεφαλής μιας ομοσπονδίας αρτοποιών για “δημόσια προσβολή του τουρκικού έθνους”, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τουρκικά μέσα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Άρτου, Cihan Kolivar μιλώντας τη Δευτέρα στο Haberturk σημείωσε ότι η “ηλίθια” αγάπη που έχει η κοινωνία για το ψωμί εξηγεί γιατί εκλέγει τον πρόεδρο Ερντογάν τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

“Το ψωμί είναι η βασική τροφή για ηλίθιες κοινωνίες. Μιλάω επιστημονικά, δεν το βγάζω από το μυαλό μου – η κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι 210 κιλά στην Τουρκία και 45-50 κιλά στη Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Αγγλία, Ιαπωνία”, ανέφερε ο Kolivar.

“Καθώς η κοινωνία μας χορταίνει με ψωμί, αυτοί είναι και οι ηγέτες που μας κυβερνάνε 20 χρόνια τώρα”, πρόσθεσε.

Ένα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη του αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Anadolu.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Kolivar συνιστούν ρητορική μίσους. “Πέρα από το ότι πρόσβαλε το έθνος μας και το ψωμί, οι δηλώσεις αυτού του προσώπου δείχνουν ότι είναι ένα στοιχείο που εκφράζει εχθρότητα”, πρόσθεσε.

Τουρκία: Συνελήφθη ο πρόεδρος ομοσπονδίας αρτοποιών για.. προσβολή του…

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Λ. Ενημέρωση για την αίτηση ακύρωσης του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Λ   Σας ενημερώνουμε ότι την 1-12-22 είχε οριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών-Π.Ο.Λ. κατά των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΠΔ Μεταθέσεων 21/2022 το οποίο  έχει οδηγήσει σε ομηρία εκατοντάδες συναδέλφων από

Ε.Α.Α.Λ.Σ: Ιδρύθηκε και λειτουργεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Αποστράτων Στελεχών στο Ν.Ν.Α. με παρέμβαση του Αρχηγού ΛΣ

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ: Φέρουμε σε γνώση όλων των μελών μας ότι, με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υποναυάρχου Λ.Σ. κ. Αντώνη ΜΑΖΗ, δρομολογήθηκε η διευθέτηση ενός από τα κυρίαρχα προτάγματα των διεκδικήσεων της Διοίκησής μας για δημιουργία HELP-DESK Αποστράτων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.