Τουρκία: Τελειώνει ο Ερντογάν – Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις – Επίθεση Κιλιτσντάρογλου για την «κακή αντίδραση» στους σεισμούς

Ο σεισμός στην Τουρκία, φαίνεται οτι αποτελεί το κύκνειο άσμα του Ερντογάν στην προεδρία. Πάνω από το ένα τρίτο των Τούρκων λένε ότι η κυβέρνηση του AKP είναι υπεύθυνη για τον υψηλό αριθμό νεκρών και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία τον περασμένο μήνα, δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Στο πλαίσιο της μηνιαίας δημοσκόπησης «Turkey’s Pulse» που πραγματοποιήθηκε από τη MetroPoll σε 2.118 άτομα σε 28 επαρχίες μεταξύ 23-28 Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων, ποιος πιστεύουν ότι ευθύνεται περισσότερο για τις απώλειες από τον σεισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που αναρτήθηκαν στο Twitter την Πέμπτη από τον καθηγητή Özer Sencar, ιδιοκτήτη της MetroPoll, αποκάλυψαν ότι το 34,4% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση του AKP ήταν «η περισσότερο υπεύθυνη για τις απώλειες από τον σεισμό».

 

In the February survey conducted after the earthquake, the AKP’s vote decreased by 4 points compared to January. pic.twitter.com/sFfnlIUauE

— Ozer Sencar (@ozersencar1) March 9, 2023

Το ποσοστό ψηφοφόρων κομμάτων της αντιπολίτευσης που μοιράζονται την ίδια άποψη φτάνει πάνω από 60%, ενώ μειώνεται στο 6,4% μεταξύ των υποστηρικτών του κυβερνώντος ΑΚΡ και στο 3,4%μεταξύ των υποστηρικτών του συμμάχου του, του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 26,9% των συμμετεχόντων θεωρεί τους κατασκευαστές εργολάβους υπεύθυνους για τις καταστροφικές συνέπειες των σεισμών, με το 15,4% να θεωρεί υπεύθυνους τους δήμους, το 4,4% να αποδίδει τις ευθύνες στους πολίτες και το 4,2% σε άλλους. Στο 12,9% ανέρχεται το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι «όλοι οι παραπάνω» είχαν την ευθύνη για τις απώλειες που προκλήθηκαν από την καταστροφή.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι εργολάβοι ήταν κυρίως υπεύθυνοι για τις απώλειες που προκλήθηκαν από τους σεισμούς αυξήθηκαν σε 46,2% και 43,6% μεταξύ των ψηφοφόρων του AKP και MHP, αντίστοιχα, ενώ μειώθηκαν στο 13% μεταξύ των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο 12,6% μεταξύ των υποστηρικτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και στο 11,9% μεταξύ των υποστηρικτών του İYİ (Καλού Κόμματος).

Επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν για την «κακή αντίδραση» στους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία
Μετά τους σεισμούς, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ κατηγορήθηκαν για κακή απόδοση στον συντονισμό των προσπαθειών έρευνας και διάσωσης, και ιδιαίτερα για την αποτυχία κινητοποίησης αρκετών ανθρώπων και έλλειψη συντονισμού μεταξύ των ομάδων. Αποτέλεσμα αυτού, οι άμαχοι σε ορισμένες περιοχές να προσπαθούν οι ίδιοι να ανασύρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα από κάτω από τα ερείπια και να τα βρίσκουν νεκρά και παγωμένα, παρόλο που δεν είχα υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

Αφού επισκέφθηκε αρκετές περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς, ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε τον Ερντογάν και το AKP ότι απέτυχαν να προετοιμάσουν τη χώρα για σεισμούς κατά τα 20 χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter τη δεύτερη ημέρα της καταστροφής.

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι η κυβέρνηση απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να συντονίσει τους πόρους, να χρησιμοποιήσει επαρκώς την εμπειρία της Τουρκίας σε τέτοια φαινόμενα, να διασφαλίσει τη συνεργασία των δημόσιων ιδρυμάτων με δήμους και μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και να στείλει στρατιώτες και προσωπικό έρευνας και διάσωσης στις περιοχές που τα χρειάζονταν πριν να είναι πολύ αργά.

Τουρκία: Τελειώνει ο Ερντογάν – Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις – Επίθεση Κιλιτσντάρογλου για την «κακή αντίδραση» στους σεισμούς

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο