Τουρκία: Το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων θα βγει στην Ανατολική Μεσόγειο τον Αύγουστο

Το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων στην Τουρκία, το Abdulhamid Han, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο Θάλασσα τον Αύγουστο, δήλωσε την Τετάρτη ο Fatih Donmez, υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Μερσίνα στα νότια της χώρας όπου είναι ελλιμενισμένο το σκάφος, ο Donmez είπε ότι το πλοίο, ένα από τα πέντε πλοία έβδομης γενιάς στον κόσμο, διαθέτει την πιο πρόσφατη τεχνολογία και θα ενταχθεί σε έναν στόλο άλλων τριών για επιχειρήσεις εξεύρεσης υδρογονανθράκων.

 

«Συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις μας στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ εδώ και 4 χρόνια χωρίς διακοπή. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι τα πλοία γεωτρήσεων του στόλου μας», πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός.

Η χώρα έχει αναλάβει δραστηριότητες γεώτρησης στα ύδατά της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Την επόμενη εβδομάδα θα παρατηρηθεί περισσότερη δραστηριότητα όταν το πλοίο Castorone θα αρχίσει εργασίες στα βαθιά νερά της Μαύρης Θάλασσας για να επιτρέψει τη μεταφορά φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από: Anadolu 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.